Co si o Vánocích myslí Lenka Kny, Danica Jurčová, Igor Chmela a Josef Abrhám?

[singlepic id=6194 w=120 h=120 float=left]Tisková konference k filmu Přijde letos Ježíšek? se nesla v duchu tradic s příměsí exotiky.

 

Od 5. prosince 2013 můžeme v kinech zhlédnout romantický film s názvem Přijde letos Ježíšek? Režisérka a scénáristka Lenka Kny vsadila nejen na magické kouzlo Vánoc, ale i na známé tváře. Na plátně budeme moci spatřit Josefa Abrháma, Libuši Šafránkovou, Václava Postráneckého, Pavla Kříže, Igora Chmelu, Danicu Jurčovou, Mariana Rodena a mnoho dalších.

Novinářská projekce spojená s tiskovou konferencí proběhla v úterý 3. 12. 2013 v pražském kině Lucerna. Prostory kavárny, kde se konference konala, byly provoněny vůní cukroví a okořeněny pikantní chutí salsy a křupavých nachos (pozn. snímkem se táhne exotická mexická linka). Přeplněná Lucerna sice praskala ve švech, ale i tak se nám podařilo položit přítomné režisérce Lence Kny a herecké delegaci ve složení Danica Jurčová, Igor Chmela a Josef Abrhám svátečně laděnou otázku.

Fotodokumentaci, jak to na akci vypadalo, naleznete v albu na našem oficiálním FB profilu.

 

JAK PODLE VÁS MAJÍ VYPADAT TRADIČNÍ VÁNOCE?

Režisérka a scénáristka Lenka Kny:[singlepic id=6272 w=200 h=200 float=right]

No, tradiční Vánoce, já bych si je představovala romantické, to znamená na horách na chalupě. Ale jinak si myslím, že tradiční Vánoce mají být takový, že si člověk udělá čas již před samotným Štědrým večerem. Že si dá například tři nebo dva týdny na to, kdy se stýká s kamarády, s lidmi, se kterýma se třeba nestihne vidět přes rok. Má si s nimi dát ten punč a vlastně se má trošičku zklidnit. To znamená, že jde spíše o to setkávání. Samozřejmě, že rodina a všechno, co je doma hezkého, to k tomu patří, ale nejdůležitější je to setkávání.

 

Herečka Danica Jurčová:[singlepic id=6269 w=200 h=200 float=right]

Asi každý to má jinak. Zřejmě tak, jak to má z rodiny, jak je na to zvyklý. My máme nějaké rodinné tradice, kterých se držíme. No, a pokud jednou budu mít i svoji vlastní rodinu, tak v tom budu pokračovat, protože je pěkné udržovat tradice.

 

Herec Igor Chmela:[singlepic id=6270 w=200 h=200 float=right]

Jak si představuji tradiční Vánoce? Stromeček, pod stromečkem dárky, pravděpodobně asi ten kapr, že jo, k tomu bramborový salát, cukroví, různé druhy charit. Teď k tomu v těch velkoměstech patří zvýšený počet sebevražd, také zvýšený počet lidí trpících depresemi, předvánoční shon, šílenství v nákupních centrech. Vy jste se ptala na tradiční české Vánoce, že jo? Tak aby to hlavně proběhlo tak nějak v pohodě, abychom se z toho nezbláznili. Je to každý rok. Každým rokem má člověk šanci, pokud se trochu snaží, se v tom zlepšit, že jo.

 

CO PRO VÁS ZNAMENAJÍ VÁNOCE?[singlepic id=6271 w=200 h=200 float=right]

Herec Josef Abrhám:

K události kolem Vánoc se lidé každý rok rádi vrací. Se všemi příjemnými okamžiky, od dárků až po setkávání rodinných příslušníků a jejich známých. Je to takové ukončení celého roku. Lidé na chvilku po tom shonu dokáží zastavit, zamyslet se třeba nad sebou. Je to jiná poloha, než kterou žijeme během roku. Vede to k takovému jako zklidnění a uvědomění si důležitostí v životě a ve věcech, že ty konflikty a povrchní blbosti, že jsou k ničemu. A tady mají všichni možnost si to uvědomovat.

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací