Počátek / Inception – recenze

Není nad správné nakopnutí.
 
 
Když se sejdou dvě esa, jako jsou režisér Christopher Nolan a bravurní herec Leonardo DiCaprio, dají se očekávat jen velké věci. Malé připomenutí. Christopher Nolan má na seznamu snímky jako Memento, Dokonalý trik a Temný rytíř. Leonardo už dávno není ten klučík jen s líbeznou tvářičkou, kterou ukazoval v Titaniku a Romeo a Julie. Dnes už má na kontě i snímky jako Gangy New Yorku, Letec, Nouzový východ, Krvavý diamant a Prokletý ostrov. Dalo by se říci, že dokáže zahrát téměř cokoliv. Proto je opodstatněné očekávat z tohoto spojenectví dokonalé dílo.

Cobb (Leonardo DiCaprio) je špičkou v umění extrakce. Vnikne Vám pomocí snů do podvědomí a doslova „vyšťourá“ veškerá Vaše tajemství. Ale jeden klient chce pravý opak. Jaký, to se dozvíte až přímo v sále. Ale jisté je, že úkol to bude nadmíru složitý, a proto i odměna musí být adekvátní námaze.

Počátek je film, kdy je nutné si vzít do kina „myslivnu“ a „hájovnu“ nechat doma. U tohoto filmu Vám budou mozkové závity běhat na plné obrátky. Ať už se jedná o vysvětlovací část, tzv. „pravidla hry“ nebo samotnou finální hru v podobě mission impossible.

Lidská mysl je pořádné bludiště a každý se v ní může ztratit. Proto je dobré mít po ruce kvalitního architekta, který se ve spletitosti cestiček vyzná a neomylně Vás povede k cíli. Mladičká Ellen Page je jako architektka Ariadne velmi přirozená. Marion Cotillard ztvárňuje Cobbovu manželku Mal přímo mrazivě, obzvláště v některých momentech.

Celé dílo má úctyhodných 147 minut. Naštěstí promítání není rušeno „komerční“ přestávkou. Sice budete sedět v kině dvě a půl hodiny, ale pocit budete mít naprosto jiný. Ať již se jedná o teoretickou nebo akční část, jste zahlceni informacemi a vizuálními podněty, že na nudu nezbyde ani kapka času. Jako v každém i sebelepším filmu se několik zaškobrtnutí najde, ale záleží, jak velký vliv na výsledek mají. Zde je minimální. A pokud máte rádi snímky, které Vám i po skončení nedají spát a neustále Vás nutí nad nimi diskutovat a přemýšlet, je Počátek to pravé pro Vás.
 

Vše Vám může jednoho dne přerůst přes hlavu.


 

Cesta z flámu je velmi náročná.


 

Vydržel jsem nejdéle vzhůru!!!


 

90%

Počátek / Inception

Jako v každém i sebelepším filmu se několik zaškobrtnutí najde, ale záleží, jak velký vliv na výsledek mají. Zde je minimální. A pokud máte rádi snímky, které Vám i po skončení nedají spát a neustále Vás nutí nad nimi diskutovat a přemýšlet, je Počátek to pravé pro Vás.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací