Pátý ročník MFF Cinema Mundi odhaluje svoje obrysy

[singlepic id=1810 w=120 h=120 float=left]Město Brno bude opět plné filmů a filmových nadšenců.

 

[singlepic id=6379 w=200 h=200 float=right]Diáře a nástěnné kalendáře sice hlásí, že se pořád nacházíme v roce 2013, ale ten se již pomalu, ale jistě blíží ke konci a to znamená jedno, přípravy pátého ročníku MFF Cinema Mundi jsou v plném proudu. Co všechno nás v období od 26. února do 5. března 2014 čeká, naznačili organizátoři festivalu během tiskové konference, která se konala 13. prosince 2013 v Univerzitním kině Scala v Brně.

[singlepic id=6376 w=200 h=200 float=left]Jako každý rok budou páteří MFF Cinema Mundi snímky nominované na cenu Oscar v kategorii Nejlepší cizojazyčný film. Ze sedačky kinosálu se tak budeme moci podívat i do vzdálených koutů světa. Těšit se můžeme například na kambodžský počin Chybějící obraz či dánský Hon. Ochuzeni nebudeme ani o výběr z nejúspěšnějších oscarových a současných českých snímků. Pozornosti neunikl právem opěvovaný Hořící keř, výborná třídílná retro minisérie z produkce HBO.

[singlepic id=6377 w=200 h=200 float=right]I když je Cinema Mundi samozřejmě převážně filmovou záležitostí, součástí festivalu je i bohatý doprovodný program, který bezesporu zaujme zejména mladé lidi. Budete-li mít chuť, můžete se dozvědět spoustu zajímavých informací o kulturách a zemích prezentujících na festivalu svoje umění, vydat se na vystoupení world music či koncert Jana Budaře. Pro držitele festival passů je na vybraných akcích připravena řada výhod.

[singlepic id=6378 w=200 h=200 float=left]Promotér Aleš Hrbka dokonce prozradil, že součástí pátého ročníku MFF Cinema Mundi by měly být dvě specialitky. První z nich je maškarní ples, jak jinak než s filmovou tématikou, který by probíhal v kulturním centru Semilasso. Druhá novinka je opravdu jedinečná. Letní kino je známá věc, ale navštívili jste již někdy „zimní kino“? Během projekce vás zahřeje nejen nezapomenutelný zážitek, ale i řada ohřívačů a mraky hrnečků s horkými nápoji.

Pokud už se Mezinárodního filmového festivalu Cinema Mundi nemůžete dočkat nebo stále váháte, zda se akce zúčastnit, zaposlouchejte se do exkluzivního osobního pozvání ředitele festivalu Josefa Čadíka.

 

Co: Pátý ročník MFF Cinema Mundi

Kdy: od 26. února do 5. března 2014

Kde: Univerzitní kino Scala, Sál Břetislava Bakaly, kino Art a Lucerna, multikino Velký Špalíček, Kinokavárna v Černých polích

Podrobnosti: MFF Cinema Mundi

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací