Začtěte se do rozhovorů s hercem Robertem Cejnarem a režisérem Jiřím Vejdělkem

[singlepic id=6293 w=120 h=120 float=left]Něžné vlny se ukázaly prvním divákům.

 

[singlepic id=6390 w=250 h=250 float=right]Po Ženách v pokušení a Mužích v naději se nás od 9. ledna 2014 pokusí sympatický režisér Jiří Vejdělek rozesmát novou komedií Něžné vlny. Příjemně laděný retro snímek nám přibližuje milostné trable nesmělého Vojty, který je již od dětských let zakoukaný do překrásné zrzečky Ely. V roli mladého svůdníka se postupně představí Gabriel Barreto de Carvalho, Jan Maršál a Robert Cejnar. Poslední jmenovaný nám v krátkém rozhovoru nejen přiblížil svoji postavu, ale i jeho osobní vztah k vodě a sportování. I Ela nám v průběhu filmu dospívá a my tak můžeme obdivovat dlouhé lokny Natálie Halouzkové a Lucie Šteflové.

[singlepic id=6392 w=250 h=250 float=left]Po novinářské projekci, která se konala 18. prosince 2013 v multikině CineStar Anděl, proběhla v místním Golden Class salonku i tisková konference. Na tu dorazily půvabné herečky Lucie Šteflová a Táňa Pauhofová s hereckými kolegy Robertem Cejnarem, Hynkem Čermákem a Janem Budařem. Samozřejmě nechyběl ani talentovaný režisér Jiří Vejdělek, jež se nám svěřil, kde čerpal při tvorbě Něžných vln inspiraci a s jakými potížemi se při natáčení potýkal.

 

Jak to ve VIP salonku vypadalo si můžete prohlédnout ve fotogalerii umístěné na našem FB profilu.

 

Herec Robert Cejnar[singlepic id=6389 w=250 h=250 float=right]

Červený koberec: Mohl byste v krátkosti představit Vaši postavu?

Robert Cejnar: Moje postava se jmenuje Vojta Hrdlička a podle mého je to zamilovaný sympatický mladý kluk, který se snaží získat srdce jedné dámy.

Červený koberec: Jak se Vám spolupracovalo s panem režisérem Jiřím Vejdělkem?

Robert Cejnar: Jelikož to byla moje první spolupráce, tak musím říct, že samozřejmě skvěle.

Červený koberec: Umíte plavat? Bojíte se vody, jako Vaše postava? Nebo máte k vodě úplně jiný vztah?

Robert Cejnar: Já jsem spíše sportovec, takže to vyhledávám, nějaký to sportování. Takže to mám rád.

Červený koberec: Bylo pro Vás těžké předstírat, že se bojíte?

Robert Cejnar: Bylo to hraní. (smích)

 

Režisér Jiří Vejdělek[singlepic id=6391 w=250 h=250 float=right]

Červený koberec: Mohl byste v krátkosti představit Váš nový film Něžné vlny?

Jiří Vejdělek: Něžné vlny je komedie plná vzpomínek na mé dětství a dospívání a věřte, že jsem byl velmi komediální a směšná figura. Když jsem se poprvé snažil balit slečny, byl jsem úžasný jelito a dřevo. Mí rodiče, po nich jsem ledacos zdědil, jsou náležitě pitoreskní, takže věřím, že v Něžných vlnách se diváci jednak pobaví a jednak, že to bude film pohodový a příjemný, který je zahřeje v těch studených lednových dnech.

Červený koberec: Takže je to taková Vaše osobní zpověď, dalo by se říct?

Jiří Vejdělek: No, tak zpověď, úplně bych… Tak víte co, já jsem měl ve skutečnosti tragické dětství. Ale tím bych diváky netrápil a dívám se na to s nadhledem dostatečně věřím komediálním a doufám, že se na můj účet zase dost pobaví.

Červený koberec: Co bylo pro Vás při natáčení nejobtížnější?

Jiří Vejdělek: No, tak nejobtížnější bylo vůbec to rozhodnutí, jestli se se svými milostnými trapasy mám svěřit širokému publiku. Ale potom, když už se točilo, tak samozřejmě nejtěžší asi bylo zahnat ten štáb natolik daleko od hlavních ženských představitelek, aby se mi všichni ti chlapi ze štábu nebo herci natolik nezamilovali, aby nebyli schopni točit. Oni se pak všichni strašně předváděli a ukazovali, kdo je tam největší chlapák. Rovnou musí být jasné, že největší chlapák na natáčení jsem já! (smích)Takže to pak bylo trošku komplikovaný, ale zvládli jsme to.

Červený koberec: A vznikla nějaká láska?

Jiří Vejdělek: Já tam mám naštěstí většinou hodně práce a taky díky své oční vadě špatně periferně vidím, takže mi ledacos z těch milostných pletek při natáčení unikne. Ale myslím si, že Robert, který hraje vlastně svým způsobem mě samotného a je zamilovaný do Lucky Šteflové, tak myslím, že se mu to hrálo velmi dobře. Oni totiž spolu kdysi chodili do jedné školy a já mám dojem, že na ten rozsáhlý casting, kde jsem měl téměř 2000 lidí, Roberta Cejnara právě přivedlo to, že zaslechl, že Lucka je tam taky. A povedlo se mu všechny ty konkurenty v tom castingu porazit, takže si to natáčení s ní mohl potom náležitě užít. Jestli jim to spolu klaplo nebo neklaplo, to já jsem je nevyslýchal.

Červený koberec: Máte už nějaké plány do budoucna? Rodí se už nějaké nápady?

Jiří Vejdělek: Tak ano, vždycky při dokončování filmu nebo těsně před premiérou už si píši poznámky, co by mohlo být to příští. A taky si myslím, že ohlas diváků rozhodne u Něžných vln, jestli vůbec ode mně ještě někdo nějaký film chce a jaký. Takže na to samozřejmě čekáme. Nápadů je dost. Otázka je, jestli bude zájem a já věřím, že ano.

[singlepic id=6388 w=600 h=600 float=center]

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací