Zpátky do ringu / Grudge Match – recenze

[singlepic id=5841 w=200 h=200 float=left]Vsadíte si na Stalloneho nebo De Nira?

Americký režisér Peter Segal se již několikrát pokoušel pošimrat naši bránici snímky, jako je Kurs sebeovládání, 50x a stále poprvé či Dostaňte agenta Smarta. Tento rok si pro nás ale připravil něco trochu jiného. Čeká nás porce nostalgie, střípky komedie i dramatu a dvě hollywoodské hvězdy první kategorie.

Ve filmu Zpátky do ringu se sejdou dva pánové, kterým není boxerský ring tak úplně cizí. Robert De Niro zazářil jako Jake La Motta v Zuřícím býkovi a připomínat, že kariéru Sylvestera Stalloneho nakopla série Rocky, snad není ani potřeba. Tito dva borci se ovšem nesešli na společném projektu poprvé, již v roce 1997 jsme je mohli spatřit v Zemi policajtů.

Oba sportovci v důchodu odhodí pantofle.Sly se nám tentokrát představuje jako Henry ‚Razor‘ Sharp, který před třiceti lety ukončil svoji profesionální boxerskou kariéru. Tento čin nemile ovlivnil i jeho rivala. I Billy ‚Kid‘ McDonnen (Robert De Niro) musel chtě nechtě pověsit pruhované trenýrky na hřebík a nechat si zajít chuť na odvetný zápas. Ovšem letos nastává čas, kdy se budou splácet účty. Oba sportovci v důchodu odhodí pantofle a pokusí se nejen shodit nějaké to kilo a vylepšit fyzickou kondici, ale i vybrousit svůj pravý hák a knock-outovat svého soupeře v co nejkratším čase.

Zpátky do ringu bezesporu nejvíce těží z toho, že na plátně uvidíme opět výborného Stalloneho a De Nira jako boxery. Budeme moci zavzpomínat na jejich slavné role a nezapomenutelné záběry. Dočkáme se i několika povedených hlášek. Filmu ale trochu škodí fakt, že neví, jestli chce být sportovním dramatem nebo komedií. Není totiž pořádně ani jedním a tak trochu vzniká neslaný a nemastný mix, který místy baví, místy napíná, ale místy bohužel i trochu nudí. Kdyby se tvůrci rozhodli zaměřit se více na některý z žánrů, mohli by z námětu vytěžit mnohem více. Ale nebojte se, ústřední herecké duo má nejen charisma, ale i neskonalý talent, tudíž nebudeme ochuzeni o uspokojivý filmový zážitek.

A malá rada na závěr, nenechte si ujít jedinečné závěrečné překvapení.

 

Taky je tvůj župan pošit 5 000 křišťálovými korálky Swarovski?

[singlepic id=5843 w=400 h=300 float=center]

 

Moje ego je táááákhle veliké.

[singlepic id=6318 w=400 h=300 float=center]

 

Bazén je ideálním místem pro balení fanynek.

[singlepic id=6330 w=400 h=300 float=center]

0%

Zpátky do ringu / Grudge Match

Budeme moci zavzpomínat na jejich slavné role a nezapomenutelné záběry. Dočkáme se i několika povedených hlášek. Filmu ale trochu škodí fakt, že neví, jestli chce být sportovním dramatem nebo komedií. Není totiž pořádně ani jedním a tak trochu vzniká neslaný a nemastný mix, který místy baví, místy napíná, ale místy bohužel i trochu nudí. Kdyby se tvůrci rozhodli zaměřit se více na některý z žánrů, mohli by z námětu vytěžit mnohem více.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací