Vlk z Wall Street / The Wolf of Wall Street – recenze

[singlepic id=6425 w=200 h=200 float=left]„Americký sen je na dosah, stačí pouze zvednout sluchátko.“

 

Chtěli byste umět vydělat 12 milionů dolarů za tři minuty? Jen těžko by se hledal někdo, kdo by na tuto otázku odpověděl záporně. Pokud se chcete seznámit s někým, kdo tento sen proměnil v realitu a přitom si užil bezhlavou jízdu, je Vlk z Wall Street jasnou volbou.

Nejnovější počin režiséra Martina Scorseseho vznikl na základě knižní předlohy, ve které Jordan Belfort popisuje svůj život plný drog, sexu a akcií. Geniálního magnáta ztvárnil vynikající herec Leonardo DiCaprio. Jedná se již o pátou spolupráci této talentované dvojice. Mezi jejich předešlé společné projekty patří Gangy New Yorku, Letec, Skrytá identita a Prokletý ostrov. Bude i číslo pět stejně úspěšné?

Nebudu vás nijak napínat a rovnou prozradím, že ano. Začněme hereckým obsazením, které je skutečně podařené. Králem na plátně je samozřejmě Leonardo DiCaprio jako Jordan Belfort. Ať již si užívá milostného, drogového či dolarového rauše, nezbývá nám nic jiného, než ho milovat. Dovolím si tvrdit, že i vy byste si od něj koupili téměř cokoliv, i obyčejnou propisku za poslední cent (korunu). Leonardovy umělecké kvality se například ukáží v nezapomenutelné scéně, kdy se pod vlivem halucinogenních látek pokouší nastoupit do svého bílého Ferrari. Bezchybně mu sekunduje i Jonah Hill, jež ztvárnil jeho obchodního partnera Donnieho či neuvěřitelně svůdná Margot Robbie.

Zhýralé večírky, opičky na kolečkových bruslích či bláznivé hry patří ke standardním zaměstnaneckým benefitům firmy Stratton Oakmont.Ale i sebelepší herci by nedokázali zázraky, kdyby jejich repliky byly bezduché, nudné a o ničem. Nebojte, Vlk z Wall Street tyto výrazy nemá ve slovníku. Těšit se můžeme nejen na úderné rozhovory a plamenné projevy, ale i na něco, co jen tak znovu neuvidíme. Zhýralé večírky, opičky na kolečkových bruslích či bláznivé hry (například hod trpaslíkem na cíl) patří ke standardním zaměstnaneckým benefitům firmy Stratton Oakmont.

Pokud bych chtěla být hnidopich a pokusila se najít nějaký ten zápor, asi bych musela zmínit dvě drobnosti. První z nich je délka. Bez jedné minuty má film plné tři hodiny a to se někomu může zdát opravdu hodně. Pevně ale věřím, že většina z vás bude litovat, že už to končí. Druhá minipřipomínka se týká trochu urychleného závěru. Několikrát poskočíme v čase a je konec. Tyto drobnosti ovšem nemohou ubrat ani procento z velkoleposti a brilantnosti Vlka z Wall Street. Snímek skrývá tolik humoru, zábavy, ale svým způsobem i ponaučení a motivace, že jedno zhlédnutí nebude stačit. A dovolím si tvrdit, že některé momenty a repliky si budeme rádi znovu a znovu připomínat.

Malá rada na závěr, hoňte si ho minimálně dvakrát denně, šňupejte koks a miliony na vašem kontě vás neminou.
 
 

Vítejte v Stratton Oakmont, kde se během pracovní doby nejen vydělává, ale i š*** .

[singlepic id=6216 w=400 h=300 float=center]
 
 

Paříííííííííííme!!!!

[singlepic id=6219 w=400 h=300 float=center]
 
 

Blonďatá modelka předvádí šaty vhodné pro každodenní nošení.

[singlepic id=6221 w=400 h=300 float=center]
 

0%

Vlk z Wall Street / The Wolf of Wall Street

Tyto drobnosti ovšem nemohou ubrat ani procento z velkoleposti a brilantnosti Vlka z Wall Street. Snímek skrývá tolik humoru, zábavy, ale svým způsobem i ponaučení a motivace, že jedno zhlédnutí nebude stačit. A dovolím si tvrdit, že některé momenty a repliky si budeme rádi znovu a znovu připomínat.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací