Špinavý trik / American Hustle – recenze

[singlepic id=6479 w=200 h=200 float=left]„Něco z toho se doopravdy stalo.“
 
 

Páreček podvodníků Irving Rosenfeld (Christian Bale) a Sydney Prosser (Amy Adams) si vychutnávají nejen vzájemné lásky, ale i plodů jejich vychytralých švindlů. Vše se zkomplikuje, když jim cestu zkříží agent FBI Richie DiMaso (Bradley Cooper). Irving i Sydney se snaží, co jim síly stačí, aby obelstili nejen politiky a postavičky mafiánského podsvětí, ale i samotnou FBI. Přitom se modlí, aby jim jejich plány nenabourala nevypočitatelná a znuděná Irvingova manželka Rosalyn (Jennifer Lawrence).

Na filmu, který byl inspirován jedním z nejpozoruhodnějších skandálů v dějinách Spojených států, na první pohled nejvíce zaujme herecké obsazení. Režisér David O. Russell sáhl po jistotě a povolal do boje herce a herečky, se kterými pracoval na svých dvou předchozích snímcích. Cooper a Lawrence si zahráli v Terapii láskou a Bale s Adams ve Fighterovi. Ústřední pětku doplňuje Jeremy Renner jako politik Carmine Polito.

Pouhý pohled na ně je neskutečně zábavný.Všech pět jmenovaných herců se na plátně opravdu vyřádilo. Pouhý pohled na ně je neskutečně zábavný. Vizážisté a kostymérky odvedli naprosto skvostnou práci. Jen těžko byste v Baleovi hledali obávaného Temného rytíře, v Rennerovi jednoho z Avengers či v Lawrence bojovnici Katniss. Toto pozlátko ovšem jen podtrhuje jejich vynikající výkony. Jednotlivé postavy vás baví, fandíte jim a chcete je poznat blíže. Slova chvály si ale stoprocentně zaslouží i herci ve vedlejších a menších roličkách, například Michael Peña, Louis C.K., Elisabeth Röhm nebo Robert De Niro.

Skvostné kostýmy, stylizaci a herecký koncert doplňuje hudba, která nádherně plyne nebo vtipně kontrastuje s děním na plátně. Nyní se ale bohužel pomalu přesuneme na druhou stranu barikády. Propletené klubko intrik, podvodů, podplácení a klamání není sice špatně zacuchané a jeho rozmotávání mnohdy překvapí (někdy kladně, jindy záporně), ale to tempo je tak strašně rozvleklé, že udržet plnou pozornost a nenudit se, je mnohdy téměř nemožné.

Špinavý trik se snaží nalákat na jízdu luxusním rychlíkem, ale dostaneme jízdenku na velmi pomalý vláček, který se pozvolna šine do cíle. Rozhodně si ale nebudeme stěžovat na spolucestující, na které jen tak nezapomeneme.
 
 

Kolik rudě nalakovaných nehtů vidíš?

[singlepic id=6495 w=400 h=300 float=center]
 
 

Správná pětka vyráží na tah sobotní nocí.

[singlepic id=6498 w=400 h=300 float=center]
 
 

A myslíte si, že ten hluboký výstřih zabere?

[singlepic id=6505 w=400 h=300 float=center]
 

0%

Špinavý trik / American Hustle

Špinavý trik se snaží nalákat na jízdu luxusním rychlíkem, ale dostaneme jízdenku na velmi pomalý vláček, který se pozvolna šine do cíle. Rozhodně si ale nebudeme stěžovat na spolucestující, na které jen tak nezapomeneme.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací