Jack Ryan: V utajení / Jack Ryan: Shadow Recruit – recenze

[singlepic id=6722 w=200 h=200 float=left]Žena v ohrožení, dolar v ohrožení, agent teprve ve výcviku.
 
 
Od doby, kdy Batman „začal“, se nám množí rebooty s nápadně podobným syžetem. Zachovávají něco, co si pamatujeme v souvislosti s fenoménem a hlavní hrdina si pochopitelně přičichne k dobrodružství, o jakém v televizních zprávách jen tak neuslyšíme. Každopádně se nám bude scénář snažit důkladněji prodat svoji iluzi a přesvědčit nás, že neobvyklí protivníci by mohli sdílet naši skutečnost s Al-Kájdou. Včetně Jokera, Banea a navzdory nerealismu Star Treku dokonce nějak přistoupíme i na Khana pracujícího pro tajnou službu. Platí to i o Rusech osnujících proradné plány proti Americe? Tom Clancy, stvořitel agenta Jacka Ryana nedávno zemřel, ale to samé se nedá úplně říct o duchu studené války.

Nový Jack Ryan je naprosto zakořeněn v nedávných dějinách.Al-Kájdu jsem zmínil i proto, že nový Jack Ryan (Chris Pine) je naprosto zakořeněn v nedávných dějinách. Otřesen událostmi z 11. září 2001 se přihlásí do armády a úspěšně slouží v Afghánistánu. Režisér Kenneth Branagh ani tentokrát nezklamal. Sice bylo zapotřebí rychle překonat úvod, v němž si Jack buduje reputaci, ale už přestřelka s Tálibánem vypadá díky své preciznosti takřka jako jeden  ze závěrečných, vygradovaných momentů. Pan Ryan se díky svým dovednostem dostane ke špiónům jako analytik a odhalí blížící se zahraniční útok na bolavou ekonomickou situaci.

Chrisi Pineovi, jenž po výletu na Enterprise v roli Jamese T. Kirka  již podruhé představuje mladší verze nějakého ikonického hrdiny, pasuje vizáž přirozeně chytrého rozvědčíka s rychlými reflexy a silnou schopností přizpůsobit se. Příjemného mentora mu dělá duchaplný Thomas Harper (Kevin Costner) a sám Kenneth Branagh se ve filmu proměnil v záporáka, zachmuřeného Viktor Čerevina. Každý z nich sám o sobě dává tušit pronikavou osobnost, ale s Pinem má na scéně nejlepší chemii Keira Knightley jako Jackova snoubenka Cathy Muller, ostatní při setkání s ním občas působí odtažitě.

Jelikož snímek vypráví o Ryanových profesionálních začátcích, dá se očekávat, že chlapec zpočátku ve všem „plave“, čímž je bližší potenciálnímu davu svých nových fanoušků a o to napínavější je surová akce i scény infiltrace. Posledních 20-25 minut snímku se naneštěstí dá až moc snadno předvídat. O kvalitách srovnatelných s minulým Ryanovým filmem – Nejhoršími obavami – přímo mluvit nemůžeme… Bohužel, vzhledem k ziskům, dostali noví představitelé Clancyho postav asi jedinou šanci se předvést.
 
 

„Rusové skryli kód do tetrisových kostiček!“

[singlepic id=6719 w=400 h=300 float=center]
 
 

Má pouze jednu „Ryangirl“ a pořádně si ji neuhlídá.

[singlepic id=6717 w=400 h=300 float=center]
 
 

„Umět přežít jednu explozi týdně je u nás nezbytná kvalifikace.“

[singlepic id=6712 w=400 h=300 float=center]

0%

Jack Ryan: V utajení / Jack Ryan: Shadow Recruit

Jelikož snímek vypráví o Ryanových profesionálních začátcích, dá se očekávat, že chlapec zpočátku ve všem "plave", čímž je bližší potenciálnímu davu svých nových fanoušků a o to napínavější je surová akce i scény infiltrace. Posledních 20-25 minut snímku se naneštěstí dá až moc snadno předvídat. O kvalitách srovnatelných s minulým Ryanovým filmem - Nejhoršími obavami - přímo mluvit nemůžeme… Bohužel, vzhledem k ziskům, dostali noví představitelé Clancyho postav asi jedinou šanci se předvést.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací