Blízko od sebe / August: Osage County – recenze

[singlepic id=6780 w=200 h=200 float=left]„Život je velmi dlouhý.“
 
 
Blízko od sebe nám představuje rodinu Westonových, která se po dlouhé době schází v rodném domu v Oklahomě. Otec (Sam Shepard), tmel rodiny, básník a opilec spáchal sebevraždu, tudíž se velmi brzy na programu objeví praní špinavého prádla. A to velmi hlasité.

Každý ze členů rodinného klanu tu řeší, popřípadě tutlá svoje osobní problémy a životní události. Výběr, zda bude toto téma podrobeno vtíravému a veřejnému přednesu ovšem není tak zcela na vaší volbě. Hlavní slovo tu totiž má vdova/matka Violet Weston, které není nic svaté a vyžívá se v trápení a ponižování svých ratolestí. Snímek byl natočen na motivy divadelní hry Tracyho Lettse. My jsme toto představení mohli zhlédnout v Národním divadle pod názvem Srpen v zemi indiánů.

Základem dobré konverzační dramatické komedie je herecké obsazení.Režisér John Wells moc dobře věděl, že základem dobré konverzační dramatické komedie je herecké obsazení. Proto do rolí matky a nejstarší dcery obsadil Meryl Streep a Julii Roberts, které byly za výkon v tomto filmu nominovány na Oscara v kategoriích nejlepší ženský herecký výkon v hlavní a vedlejší roli. I ostatní postavy byly obsazeny se stejnou pečlivostí. K jídelnímu stolu dále zasedne Benedict Cumberbatch, Ewan McGregor, Abigail Breslin, Juliette Lewis, Chris Cooper, Margo Martindale či Dermot Mulroney. Po herecké stránce nám Wells servíruje stoprocentní lahůdku.

I když se jedná o dramatickou komedii, je Blízko od sebe spíše dramatem. Ať již máte se svou rodinou jakékoliv vztahy, strávíte-li dvě hodiny v přítomnosti Westonových, budete si bezesporu říkat, že byste tu svoji za žádnou cenu nevyměnili. Nakonec litujete téměř každého člena, včetně matky klanu Violet, se kterou se také život nepáral. Nešvarem Blízko od sebe je, že se snaží zamotat vztahy až přesmíru a některá řešení trochu přehrávat. Finální vzezření pak lehce koketuje až s přirovnáním k telenovele. Milujete-li ale citově vypjaté konverzačky, užijete si každou minutu.
 
 

Bez řádné modlitby tento oběd nelze přežít.

[singlepic id=6773 w=400 h=300 float=center]
 
 

I snídaně se u Westonových nesou ve veselém duchu.

[singlepic id=6774 w=400 h=300 float=center]
 
 

Láska někdy umí být pěkný prevít.

[singlepic id=6776 w=400 h=300 float=center]
 

0%

Blízko od sebe / August: Osage County

I když se jedná o dramatickou komedii, je Blízko od sebe spíše dramatem. Ať již máte se svou rodinou jakékoliv vztahy, strávíte-li dvě hodiny v přítomnosti Westonových, budete si bezesporu říkat, že byste tu svoji za žádnou cenu nevyměnili. Nakonec litujete téměř každého člena, včetně matky klanu Violet, se kterou se také život nepáral. Nešvarem Blízko od sebe je, že se snaží zamotat vztahy až přesmíru a některá řešení trochu přehrávat. Finální vzezření pak lehce koketuje až s přirovnáním k telenovele. Milujete-li ale citově vypjaté konverzačky, užijete si každou minutu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací