LEGO® příběh / The Lego Movie – recenze

[singlepic id=6764 w=150 h=150 float=left]„Tě víno, bambíno.“
 
 
Znáte stavebnici LEGO®? Bezesporu drtivá většina z vás si hrála, nebo ještě hraje s touto úžasně kreativní hračkou. Domy, zámky, středověké hrady, vesmírné stanice i lodě, toto všechno a ještě mnohem více lze z LEGA vytvořit. Režiséři, scénáristé i spoluautoři námětu Phil Lord a Christopher Miller se nechali obklopit nezměrnou spoustou barevných kostiček a popustili uzdu své fantasii. Kreativní mysl obou pánů vytvořila nejen boty, kalhoty a křeslo ke psacímu stolu z této stavebnice, ale i film, který je prostě „boží“.

LEGO® příběh se točí kolem Emmeta, obyčejného dělníka, který se striktně řídí pravidly a miluje svůj uniformní život. Jednoho dne ale potká Hustěnku a v tu chvíli se mu obrátí život o 180°, protože se z něho stane „vyvolený“, který má nejen sjednotit všechny stavitele, ale hlavně se má vypořádat se zlosynným lordem Byznysem.

Pokud jste hltali trailery a upoutávky všeho druhu, určitě jste měli obavy, zda má ještě LEGO® příběh co nabídnout, jestli nevystřílel svoji nejlepší munici. Nebojte se, snímek rozhazuje plné hrsti nového, překvapivého a zábavného. Koupí lístku na film či později DVD/Blu-ray získáte nejen sto minut povedené podívané, ale i útěk z reality do světa, kde je vše možné. Každou budovu, věc i stroj lze během okamžiku rozebrat a vytvořit něco nového, originálního a lepšího. Stačí mít pouze ten správný nápad a nebát se ho zrealizovat.

Z plastikových dílečků je sestaveno opravdu vše.Možná vás překvapí, že LEGO® příběh je kompletně uvařen v počítači. Aby pohyby vypadaly jako vytvořené pomocí klasické fázové animace, byly v počítači vymodelovány všechny jednotlivé kostičky a komponenty. Pak již tvůrcům nebránilo nic v tom, virtuálně postavit a rozbořit cokoliv tak, aby to vypadalo co nejrealističtěji. Tato titěrná práce se skutečně vyplatila. Vše vypadá parádně. Z plastikových dílečků jsou sestaveny dopravní prostředky, nábytek, podlahy…, vynechány nebyly ani vlny v moři či kouř z parní lokomotivy.

Dalším velkým pozitivem je fakt, že se při sledování nebudou nudit ani děti, ani dospělí. Některé gagy rozesmějí spíše mladší publikum a některé narážky naopak pochopí pouze ti starší, ale ani jedna ze skupin nebude o nic ochuzena. LEGO® příběh se na jednu stranu nebere vážně a dělá si srandu ze všeho, ze všech a nešetří ani sám sebe. Chvílemi tak vzniká guláš podobný kuchařským pokusům Pejska a Kočičky s příměsí Macheteho šmrncu. Vedle tohoto bláznivého cirkusu až překvapí fakt, že snímek má poměrně hluboký podtext a motivační ambice.

Tvůrci LEGO® příběhu se opravdu v ničem nekrotili a na základě toho vzniklo něco, co názorně ukazuje, že v každém z nás je kousek dítěte. Nechte řády, pravidla a pořádek alespoň na chvíli odpočinout a vrhněte se bezhlavě do bláznivého dobrodružství plného hrdinů, obyčejných postaviček, malířů, basketbalistů a kosmonautů. A pokud budete mít jen trochu možnost, zvolte variantu 3D, stojí to opravdu za to.
 
 

„Všechno je tu BOŽÍ!“

[singlepic id=6741 w=400 h=300 float=center]
 
 

Všichni za jednoho, jeden za všechny.

[singlepic id=6755 w=400 h=300 float=center]
 
 

„Pracuji jen v černé! A někdy v hodně, hodně tmavě šedé.“

[singlepic id=6762 w=400 h=300 float=center]
 

0%

LEGO® příběh / The Lego Movie

Tvůrci LEGO® příběhu se opravdu v ničem nekrotili a na základě toho vzniklo něco, co názorně ukazuje, že v každém z nás je kousek dítěte. Nechte řády, pravidla a pořádek alespoň na chvíli odpočinout a vrhněte se bezhlavě do bláznivého dobrodružství plného hrdinů, obyčejných postaviček, malířů, basketbalistů a kosmonautů. A pokud budete mít jen trochu možnost, zvolte variantu 3D, stojí to opravdu za to.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací