Sexy 40 / The Rebound – recenze

Četba Harryho Pottera může ohrozit vztah.
 
 
Film Sexy 40 cestou do našich kin trochu bloudil, ale po delší době přeci jen cestu našel. Jak se říká: „Pozdě, ale přece.“ Již podle názvu tušíte, že jednomu z hlavních aktérů bude 40. Toto číslo si připisuje na své (věkové) konto Sandy (Catherine Zeta-Jones). A opravdu je sexy. V roce kdy film vznikal, 2009, bylo i samotné Zeta-Jones 40. Narodila se totiž 25. září 1969. Film je ozvláštněn věkovým rozdílem. Aram (Justin Bartha), její nový objev a láska, je o celých 15 let mladší. Ale na první pohled byste to asi neřekli. Možná zde hraje roli i fakt, že Justinovi v té době bylo 31 let. Což je rozdíl „jen“ 9 let.

Snímek nese označení romantická komedie. O komediální linii se především zasloužily děti. Hlavně jejich všetečné a „rozumbradovské“ otázky. Abychom dospělým nekřivdili, i oni přispěli s troškou do mlýna.

Vše plyne víceméně šablonovitě a předvídatelně. Až na posledních cca 20 minut. Ty působí, jako by patřili do jiného filmu. Tvůrci chtěli v těchto minutách zřejmě vyřešit věkový a vyspělostní rozdíl. Někdo to bude vidět jako geniální řešení nastolené situace a jiní to budou odsuzovat. Ale vzhledem k názoru Arama na děti, rodinu jako takovou a citu k Sandy mi zvolené řešení nepřišlo zrovna nejvhodnější.

Sexy 40 je běžná romantická komedie, která je okořeněna věkovým rozdílem patnácti let – ona je dospělá žena a on mladíček. Neurazí, ani nenadchne. Rozhodně vám film nezůstane dlouho v paměti. Ale když nahlédnete do nějakého bulvárního plátku, zjistíte, že mít za partnera „kolouška“ je čím dál tím více trendy.
 

Ve čtyřiceti jsou rána po flámu horší a horší.


 

I cesta do školy může být poučná.


 

Rodiče vždy poskytnou cenné rady.


 

55%

Sexy 40 / The Rebound

Sexy 40 je běžná romantická komedie, která je okořeněna věkovým rozdílem patnácti let - ona je dospělá žena a on mladíček. Neurazí, ani nenadchne. Rozhodně vám film nezůstane dlouho v paměti. Ale když nahlédnete do nějakého bulvárního plátku, zjistíte, že mít za partnera "kolouška" je čím dál tím více trendy.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací