Filmové události #06/14: Mistr odešel, Colin utíká, Benedict bojuje

[singlepic id=3115 w=150 h=150 float=left]Zprávy smutné i šokující.
 
 
Dnes nemůžeme začít vesele. Nedávno totiž navždy odešel jeden z nejcharismatičtějších herců naší doby. Už nikdy nebude představovat ani kladného, ani záporného hrdinu. Obojí zvládal vynikajícím způsobem, ale smrtku neuprosíme. Zbývá nám tady hodně zajímavých bavičů, o nichž si dneska budeme vyprávět, například Colin Farrell, Tom Hiddleston nebo Benedict Cumberbatch. Bohužel, jen málokdy je můžeme s nebožtíkem srovnávat. Tak se tedy pusťme do té nejtragičtější novinky…
 
 
 
P. S. Hoffman nás opustil na věčnost

V neděli 2. února 2014 zemřel šestačtyřicetiletý nezapomenutelný herec a příležitostný režisér Philip Seymour Hoffman. Osudnou se mu podle všeho stala drogová závislost na heroinu, z níž se již jednou léčil. Mrtvé tělo bylo objeveno v jeho newyorském bytě s injekční jehlou zapíchnutou v předloktí. Policie během vyšetřování zadržela již čtyři lidi.

Philip Seymour Hoffman se narodil 23. července 1967. Jeho první rolí byl obhájce v epizodě seriálu Právo a pořádek. Na stříbrném plátně se poprvé ukázal ve vedlejší úloze krimikomedie Triple Bogey on a Par Five Hole. Roku 2005 se konečně mohl ukázat jako ústřední hrdina. Slavný novinář ve filmu Capote mu vynesl Oscara. Stejně tak jsme nemohli přehlédnout padoucha Owena Daviana z Mission: Impossible III. Od té doby dostával výrazné úlohy ve snímcích jako Divoši, Soukromá válka pana Wilsona nebo Mistr.

Poslední rolí, za niž ho veřejnost mohla ocenit, byl Plutarch Havensbee v adaptaci sci-fi knihy Hunger Games: Vražedná pomsta, druhé části slavné série. Poslední díl, Hunger Games: Síla vzdoru, byl ve filmové podobě rozdělen na dvě části. Hoffman již stačil natočit všechny své scény v první polovině závěru. Pro důležitou scénu závěrečného snímku bude herec doplněn počítačem.

Do distribuce tento rok vstoupí ještě dva další filmy, jichž se Hoffman stačil zúčastnit – thriller A Most Wanted Man a drama God´s Pocket.


T. Hiddleston míří vysoko

Spisovatel J.G. Ballard se mnohokrát zamýšlel nad pokřivením lidské duše v moderním městském prostředí. K jeho pochmurným vizím patří High Rise, obraz společnosti v soběstačném věžáku rozděleném podle třídní hierarchie. Postupná izolace obyvatelům budovy nevadí, naopak jim umožňuje průchod těch nejnižších vášní.

Do filmu chce knihu převést režisér Ben Wheatley (Seznam smrti, Hotel v Anglii), který právě oznámil, že do hlavní role byl obsazen Tom Hiddleston.

Britskému herci, který ohromil davy jako padouch Loki ve třech marvelovských snímcích, se podle všeho rýsuje zářná budoucnost. Tento rok se ovšem ve filmu bude muset spokojit s postavou kouzelníka v loutkovém dobrodružství Muppets Most Wanted a v originále animáku Zvonilka a piráti propůjčí hlas kapitánu Hákovi.

Všichni víme, co bude dělat ve vysoké budově… Probojuje se až na vrchol a otevře bránu pro útočící mimozemšťany.


 

R. Luketic dostal postradatelné prostitutky

Postradatelní alias Expendables jsou klubem těch nejznámějších a především mužských akčních hrdinů. Ale dámy také umí nakopat nepřátelské zadky! Když muži budou mít za chvíli na kontě již tři filmy, mají dámy nejvyšší čas, aby se také sdružily do party. Snímek nazvaný The ExpendaBellas bude režírovat Australan Robert Luketic (Pravá blondýnka, Vrahouni, Paranoia). Bohužel, popis děje zní jako špatný vtip.

Podle oficiální synopse dostane čistě ženský tým za úkol zachránit tým nejlepších nukleárních vědců uvězněných zločinným despotou na jeho ostrově. V zájmu úspěšné infiltrace se ženy musí převléci za call-girls určené k diktátorovu potěšení.

Členky ženského komanda možná ztělesní takové herečky jako Cameron Diaz, Milla Jovovich nebo Meryl Streep. Po zveřejnění zápletky věřím, že budou požadovat značně štědré honoráře.


 

S. Gordona láká nezmapované území

Filmy podle videoher jsou známé hlavně převažující nízkou kvalitou. Nicméně jejich prvním problémem je spíš samotná realizace. Mass Effect je v nedohlednu, o rebootu Tomb Raidera se jen potichu špitá, práce na Warcraftu začala až po dlouhé době… Pokroku se možná teď dočká i Uncharted, série o dobrodruhu Nathanu Drakeovi.

Společnost Sony Pictures v současnosti údajně chce pro natáčení získat režiséra Setha Gordona (Čtvery Vánoce, Šéfové na zabití, Z cizího krev neteče). Scénář pochází z pera Davida Guggenheima (Exit strategy, Unesená, Nepřítel pod ochranou).

Uncharted má být založen na první videohře z roku 2007, v níž Nathan objevil pozůstatky svého předka, legendárního piráta Francise Drakea a s nimi i cestu k El Doradu.


 

Vrátí se zima do Arendellu?

Bob Iger, ředitel společnosti Disney, je spokojen s úspěchem posledního animáku svého studia – Ledového království. „Tohle má skutečný potenciál franšízy,“ prohlásil nedávno. „Určitě to uvidíme na mnoha dalších místech.“

Pohádka o uzavřené princezně obdařené vládou nad mrazícími kouzly patří v současnosti k nejvýdělečnějším disneyovským značkám srovnatelné se členy týmu Avengers. Již se připravuje broadwayská muzikálová verze, ale jak podotýká Brendon Conelly na serveru Bleeding Cool, „potenciál franšízy“ spíš evokuje plán sequelu. Možná povstanou síly ohně, které princezny Elsa a Anne budou muset zastavit…

Možné pokračování je hlavně zmiňováno v souvislosti s nedávným dobrodružstvím o videoherním záporákovi Raubíři Ralfovi. Příštím animovaným snímkem chystaným Waltovými následovníky bude Big Hero 6, projekt založený na marvelovských komiksech.


 

C. Farrell je zvíře

Řecký filmař Yorgos Lanthimos s úspěchem představil světu dva příběhy o exotických lidech. Rodinku izolovanou od okolního světa (Špičák) a skupinku lidí přijímající životy nebožtíků (Alpy). Roku 2015 nás podle čerstvě odhaleného příběhu přesvědčí, že i science-fiction bude v jeho podání vzdálená našim nejdivočejším snům a nočním můrám.

Chystaný film The Lobster (Humr), režisérův první snímek v angličtině, se bude odehrávat v budoucnosti, kde je nezákonné zůstat singl. Pokud si nedokážete najít partnera, jste spolu s dalšími nešťastníky izolován do hotelu a máte 45 dní na „spárovaní“. Nepovedlo se? Budete přeměněn na zvíře a vyhnán do místních lesů! Alespoň si budete moci vybrat ve které… Hlavní hrdina (Colin Farrell) se rozhodne do lesa utéct ještě před transformací a mezi „osamělými“ konečně nalezne lásku. Ve filmu budou dále hrát Rachel Weisz, Ben Whishaw, Léa Seydoux a Olivia Colman.


 

Cumberbatch šplhá na Krvavou horu

Jak víme, britský herec Benedict Cumberbatch jako drak Šmak okupuje dlouhodobě Osamělou horu. Ale v lidské podobě bude mezi horami cedit krev. Drama Blood Mountain režiséra Sergeje Bodrova (Kavkazský zajatec, Nespoutaní, Mongol – Čingischán) z něj udělá Charlieho Webstera, obávaného velitele žoldáckého týmu operujícího mezi Afghánistánem a Pákistánem.

Když nenadálý útok vyhladí jeho bojovníky, musí Webster sám přepravit nejnebezpečnějšího světového teroristu Al-Wahiriho přes nepřátelské území. Vzhledem k odměně 12 miliónů dolarů za zločincovu hlavu musí oba muži čelit obrovskému množství nepřátel a zároveň sobě navzájem.

Benedicta Cumberbatche si kromě třetího Hobita vychutnáme tento rok ještě v hlavní roli historického dramatu The Imitation Game o kryptoanalitikovi Alanu Turingovi a snímku Everest.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací