Bella a Sebastián / Belle et Sébastien – recenze

Hory jsou vhodné nejen pro lyžování.
 
 
Dobrodružný celovečerní snímek Bella a Sebastián byl natočen na motivy knižní předlohy a populárního seriálu z 60. let 20. století. Režie se tentokrát ujal Nicolas Vanier. Proč zrovna on? Položek v jeho režijní filmografii není mnoho (Vlk, Poslední traper) a zpracovávaná látka již má na kontě mnoho fanoušků. Film se odehrává v polodivoké přírodě, se kterou se úspěšně popasovat není snadné. Vanier strávil obrovskou část svého života křižováním alpské přírody, tudíž už předem věděl, které lokace budou pro natáčení nejlepší a jak se vypořádat s případnými nástrahami.

Bella a Sebastián je příběh silného pouta mezi samotářským chlapcem Sebastiánem (Félix Bossuet) a zdivočelou fenkou Bellou (Garfield a další dvě dublérky). Tato dvojice si užívá bezstarostných chvil na horských stráních až do okamžiku, kdy do jejich hrátek zasáhnou nejen místní horalové, ale i strasti druhé světové války.

Félix Bossuet, představitel Sebastiána byl vybrán z více jak 2400 chlapců. Režiséra zaujal jeho nejen plachý a nevinný pohled, ale i vztah ke zvířatům. Ať již je smutný, šťastný či naštvaný, na plátně vypadá opravdu roztomile. Silný vztah, který vznikne mezi ním a Bellou je překrásný i dojemný zároveň. Do role jeho náhradní maminky Angéliny byla obsazena překrásná Margaux Châtelier. Právě takovým dámám padají muži k nohám. Tchéky Karyo má na svém kontě převážně nesympatické a záporné postavy. Tentokrát je to tak půl na půl, protože si zahrál přísného Sebastiánova nevlastního dědečka Césara, který ho sice miluje, ale má trochu problémy s alkoholem.

Největší prostor si pro sebe ukradla krása savojských Alp.Na neochvějné přátelství hocha a psa se sice hezky kouká, ale prim tu hraje něco jiného. Největší prostor a hlavní roli si pro sebe ukradla krása savojských Alp. Natáčelo se chronologicky během tří ročních období a my tak může obdivovat horskou přírodu na jaře, na podzim a v zimě. Rozkvetlé pláně, dechberoucí skaliska, průzračně čisté potůčky a hromady běloskvoucího sněhu, Nicolas Vanier nám ovšem ukazuje nejen její půvabnou, ale i drsnou tvář.

Bella a Sebastián nám nabízí silný, avšak již mnohokrát prezentované kamarádství až za hrob mezi člověkem/dítětem a zvířetem. Momenty sbližování a hraní i vyhrocené situace jsou dojemné, ale brzy se trochu okoukají. Nejvíce v paměti nám tak utkví skvostná alpská příroda, která během 95 minut dlouhého snímku dostává nejvíce prostoru a navnadí nás nazout si pohorky, sbalit si batůžky a vydat se na túru.
 

Dvoulůžkový pokoj pod širým nebem s nezapomenutelným výhledem.


 

Co myslíš, je to horal, alkoholik, lovec nebo kojná?


 

Sebastián v mladším i starším vydání.


 

65%

Bella a Sebastián / Belle et Sébastien

Bella a Sebastián nám nabízí silný, ale již mnohokrát prezentované kamarádství až za hrob mezi člověkem/dítětem a zvířetem. Momenty sbližování a hraní i vyhrocené situace jsou dojemné, ale brzy se trochu okoukají. Nejvíce v paměti nám tak utkví skvostná alpská příroda, která během 95 minut dlouhého snímku dostává nejvíce prostoru a navnadí nás nazout si pohorky, sbalit si batůžky a vydat se na túru.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací