Autorka knižní série Kronika prokletých zaklínačů Margaret Stohlová navštívila Prahu

[singlepic id=7100 w=150 h=150 float=left]Posezení s Margaret Stohlovou se konalo v Paláci knih Luxor.
 
 
O amerických spisovatelích je obecně známo, že neradi cestují. Toto rozhodně neplatí pro oblíbenou fantasy autorku Margaret Stohlovou, která velmi ráda navštěvuje svoje čtenářky a čtenáře po celém světě. Pokud jste se ve čtvrtek 13. února 2014 potulovali [singlepic id=7101 w=200 h=200 float=right]po Paláci knih Luxor na Václavském náměstí, mohli jste se tu s ní potkat, protože  usměvavá autorka knižní série Kronika prokletých zaklínačů si do obrovského knihkupectví zašla nejen na kávičku, ale i rozdat mnoho autogramů a popovídat si s nadšenými fanoušky.

Margaret Stohlová se od tvorby videoher k psaní fantasy knih dostala vlastně náhodou. Žije v Los Angeles, kde se obecně moc nečte a nelíbil se jí přístup k tomuto knižnímu žánru. Zejména na Twilight sáze jí a její přítelkyni vadila plochost a schematičnost příběhů. Proto spolu chtěly vytvořit příběh se silnou hrdinkou, která okouzlí hlavního hrdinu svými schopnostmi. Když se s touto [singlepic id=7102 w=200 h=200 float=left]myšlenkou svěřila doma, tak se jí dcera procházející silnou pubertou vysmála a v tu chvíli byla vyřčena věta: „Vsaď se, že to dokážu!“ O dvanáct týdnů později bylo jasné, kdo vyhrál, protože knižní prvotina byla na světě a my jsme se mohli s chutí začíst do Nádherných bytostí.

První díl čtyřdílné série se dočkal i stejnojmenného filmového zpracování s Aldenem Ehrenreichem a Alicí Englert v hlavních rolích. Během návštěvy natáčení Margaret Stohlovou okouzlil charismatický Jeremy Irons a velmi překvapil komediální talent Emmy Thompson. S výslednou podobou snímku je autorka spokojená, líbí se jí, ale je si vědoma i toho, že mnoho čtenářů je opačného názoru.

Chcete-li vidět, jak beseda a autogramiáda s populární americkou spisovatelkou Margaret Stohlovou vypadala, podívejte se do fotogalerie na našem FB profilu.
 
[singlepic id=7103 w=500 h=500 float=center]
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací