Need for Speed – recenze

[singlepic id=7239 w=200 h=200 float=left]„Cítím lásku, motory, oleje a to všechno jako jeden symbol.“
 
 
 
Rychlost, auta, pekelně rychlá auta a šílená jízda všude kde vás napadne. Série her Need for Speed nás přivádí do světa ilegálních pouličních závodů. O tom samém je i stejnojmenný film Scotta Waugha. Pokud jste se s touto hrou nikdy nesetkali, nevadí, představte si až absurdně velkou rychlost, policajty, skoky, bouračky a super káry za několik milionů dolarů a jste doma. Přesně toto akční snímek nabízí. Asi bych neměla zapomenout ani na dramatickou zápletku, ale i kdyby, ono se zas až tak moc nestane.

Vezmeme to hezky popořadě od nejhoršího k nejlepšímu. Až na samé dno našeho žebříčku bezesporu patří casting, příběh a scénář. Koho proboha napadlo obsadit do hlavní role Aarona Paula? Tento muž s nevýraznými rysy nemá šanci na svých bedrech unést zodpovědnost, která na něj byla naložena. Automechanik a zastánce rychlé jízdy působí v jeho podání necharizmaticky a dovolím si říct, že chvílemi až trochu slizce. Dominic Cooper zato předvádí poměrně uvěřitelného arogantního závodníka Dina. Holčičí duo a osudové ženy v podání Dakoty Johnson a Imogeny Poots je koukatelné jen z jedné poloviny. Shrňme to tak, že blonďatá Poots je na rozdíl od Johnson velmi roztomilá. Díky poměrně odbytému scénáři i příběhu není na většinu jmenovaných kladeno příliš velké herecké břímě. Z šedého průměru vyčnívá Michael Keaton s jeho plamennými (až trochu ujetými projevy).

GTA Spano, Lamborghini Sesto Elemento, Ford Mustang Shelby GT500, Bugatti Veyron SS, Koenigsegg Agera R, McLaren P1, Saleen S7, Gran Torino…Když to tak vezmeme kolem a kolem, herci prostě neohromí. Ono to ale až tak moc zase nevadí, protože hlavní atrakcí tu nejsou lidé, ale superrychlá autíčka. Španělské GTA Spano s výkonem 900 koňských sil, Lamborghini Sesto Elemento, Ford Mustang Shelby GT500, Bugatti Veyron SS s neuvěřitelnou maximální rychlostí 429 km/h, švédský Koenigsegg Agera R, McLaren P1, Saleen S7 nebo klasický Gran Torino, to jsou hlavní hvězdy Need for Speed a je jim zaslouženě věnovaná největší pozornost. Pneumatiky tu skřípou, motory burácí, řežou se zatáčky, létá se vzduchem (doslova) a bourá se o sto šest. Že spousta scén se odehrává na hraně realističnosti, není ani trochu nečekané. O to více překvapí, že se drtivá většina scén natáčela s opravdovými auty, na opravdových silnicích s opravdovými herci (kaskadéry) za volantem. Bezhlavou a vymazlenou jízdu si tak můžeme užít do poslední kapky benzínu.

Film se prostě tak moc soustředí na vytuněné krasavce a rychlou jízdu, že na ostatní se zřejmě tak nějak zapomnělo. Čert vem tuctový příběh a narychlo spíchnuté dialogy. Hlavní atrakcí Need for Speed jsou zkrátka super káry, závody, zábavné honičky i zběsilé jízdy městem a těch si užijeme opravdu plnými doušky. Všichni milovníci luxusních autíček prostě dostali 130 minut dlouhý předčasný dárek k Vánocům.
 
 

Nalepil jsem se ti na zadek a už se tě nepustím.

[singlepic id=7240 w=400 h=300 float=center]
 
 

Když Ford Mustang Shelby dostane žízeň, tak není čas na výmluvy.

[singlepic id=7243 w=400 h=300 float=center]
 
 

Já se vznáším, já si létám nadzvukovou rychlostí…

[singlepic id=6090 w=400 h=300 float=center]
 

0%

Need for Speed

Film se prostě tak moc soustředí na vytuněné krasavce a rychlou jízdu, že na ostatní se zřejmě tak nějak zapomnělo. Čert vem tuctový příběh a narychlo spíchnuté dialogy. Hlavní atrakcí Need for Speed jsou zkrátka super káry, závody, zábavné honičky i zběsilé jízdy městem a těch si užijeme opravdu plnými doušky. Všichni milovníci luxusních autíček prostě dostali 130 minut dlouhý předčasný dárek k Vánocům.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací