Bård Breien a Svein André Hofsø Myhre se vrátili na místo činu

[singlepic id=7453 w=150 h=150 float=left]Nalezne Detektiv Down cestu k našim srdcím?

Norský režisér Bård Breien není českému publiku úplně neznámý. Do paměti se nám neodmyslitelně vrylo jeho komediální drama Kurz negativního myšlení z roku 2006. Nyní o sobě dává vědět znovu a to vtipnou i trochu melancholickou detektivkou v česko-norské koprodukci. Hlavní hrdina, Robert Bogerud (Svein André Hofsø Myhre) je sice postižený Downovým syndromem, ale to mu ani trochu nebrání v tom, jít si za svým snem. Vede jednočlennou soukromou detektivní kancelář a netrpělivě čeká ve svém klobouku a béžovém plášti na první případ. Ten mu jednoho dne znenadání sám zaklepe na dveře.

Film Detektiv Down přivezli představit tuzemskému publiku osobně Bård Breien a herec Svein André Hofsø Myhre. Oba sympatičtí muži ochotně odpovídali na zvídavé dotazy novinářů v salonku Gold Class multikina CineStar Anděl. Režisér například osvětlil, proč si vybral právě naše hlavní město: „Praha proto, že jsme chtěli dát filmu pohádkový nádech. Ale musel jsem se krotit, protože je to tu nádherné.“ Pro sebe si nenechal ani svůj filmový vkus, protože je velkým fanouškem pohyblivých obrázků a snímky všeho žánru ho vytrhávají z reality. Ze všeho nejvíc má rád tituly s komediálními prvky, jako jsou například Mafiánovi. André naopak hltá akční díla plná bojových umění. Jeho největším hrdinou ale není nikdo menší, než agent Jejího Veličenstva James Bond. Fotogalerii z tiskové konference naleznete již tradičně na našem FB profilu.

Pokud nestihnete zajít na Detektiva Downa v rámci promítání na MFF Praha – Febiofest, nesmutněte, titul vstupuje do české kinodistribuce 17. dubna 2014. Režisér Bård Breien ovšem neusíná na vavřínech a již nyní pracuje na novém projektu, jehož hlavní hrdina se bude též potýkat s lehkým postižením.

[singlepic id=7454 w=200 h=200 float=center]

[singlepic id=7457 w=200 h=200 float=center]

[singlepic id=7456 w=200 h=200 float=center]

[singlepic id=7455 w=200 h=200 float=center]

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací