Komedie Láska, soudruhu! prožila svoji českou premiéru na Febiofestu

[singlepic id=7470 w=150 h=150 float=left]Kati Outinen,Taru Mäkelä, Jouko Seppälä, Viktor Tauš i Miroslav Etzler společně uvedli film Láska, soudruhu! v Praze.

Představte si, že muž, kterého jste kdysi milovala a považovala ho za mrtvého, se po dvaceti letech znovu objeví ve vašem životě. Přesně to se stalo Else (Kati Outinen). Romantickou komedii Láska, soudruhu! odehrávající se na pozadí studené války přijela do Prahy představit nejen ústřední dvojice, finská herečka Kati Outinen a český herec Miroslav Etzler, ale i režisérka Taru Mäkelä, kameraman Jouko Seppälä a producent Viktor Tauš.

Jak již herecké obsazení napovídá, snímek vznikl ve finsko-české koprodukci. Režisérka se svěřila, že vždy chtěla natočit komedii o studené válce, protože nejlepší obranou proti diktatuře je humor. Kati Outinen naopak zavzpomínala na svůj první film Živote, tady jsem!, který je též zařazen do programu letošního ročníku MFF Praha – Febiofest. S šibalským úsměvem na rtech se Outinen svěřila: „Byla jsem tehdy ještě na škole a oni hledali někoho jiného. Vnadnou, obdařenou blondýnu. Ale za tři měsíce přišli s prosíkem, že chtějí někoho, kdo umí hrát.“ I Miroslav Etzler nezůstal s vtipnými historkami pozadu a prozradil, že jeho angličtina není nijak špičková, tudíž se na první schůzce s tvůrci filmu pouze usmíval jako… (určitě si domyslíte, jaké přirovnání herec použil). Fotogalerie z akce, která se konala v multikině CineStar Anděl,  je již nyní ke zhlédnutí na našem FB profilu.

Film Láska, soudruhu! se bude v našich kinech promítat i po skončení festivalu. Oficiální česká premiéra je naplánovaná na 24. dubna 2014.

[singlepic id=7471 w=200 h=200 float=center]

[singlepic id=7472 w=200 h=200 float=center]

[singlepic id=7473 w=200 h=200 float=center]

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací