Let’s Dance 3D / Step Up 3D – recenze

Pojďte tančit! Tentokrát ve 3D.
 
 
Máme tu již třetí pokračování taneční série Let’s Dance – originální název Step Up. Překlad se asi českým distributorům nezdál dost atraktivní. No budiž, asi vědí něco, co nám smrtelníkům uniká.

Let’s Dance je taneční film každým coulem. Převážně se bude trsat tanec ulice, neboli street dance. Ať již patříte nebo nepatříte k jeho příznivcům, budete jistě očarováni. To, co tanečníci na plátně předvádí je dokonalé, neotřelé a doslova zářivé. Téměř celých 107 minut se tancuje, tancuje a tancuje. Kdo si myslí, že se za chvíli musíte začít nudit a výstupy se okoukají, jste na omylu. Každé číslo je originál a jejich kvalita se zlepšuje, až vyvrcholí samotným finálním soubojem. Není to pravidlem, že závěrečné číslo je to nej, ale zde se to povedlo. Ale aby toho street nebylo ve filmu přeci jenom příliš, dočkáte se i odlehčení v podobě brilatního muzikálového výstupu bez střihu. Klobouk dolů.

Letos jsme již viděli nespočet 3D snímků. Jeden z nich byl dokonce taneční – Street Dance 3D. Ale není 3D jako 3D a zneužívání tohoto pozlátka je na denním pořádku. Ovšem toto není případ Let’s Dance 3D a jít na něho s ošklivými brýlemi na nose se vyplatí.

Co se samotného příběhu týče, nic nového nás nečeká. Znáte to: láska, zrada, příchody na poslední chvíli a vše spěje ke šťastnému konci. Tvůrci se zaměřili na tanec a udělali dobře. Ale i když je příběh tuctovějšího charakteru, čekají nás milá zpestření v podobě návštěvníků z druhého, ale i prvního dílu. Kdo si ze dvojky oblíbil tanečníka Moose (Adam G. Sevani) bude jásat, protože patří k ústředním postavám filmu. Dokonce se vrátí i několik členů tehdejší crew (skupiny). Namátkou Jenny Kido (Mari Koda), Monster (Luis Rosado) nebo Hair (Christopher Scott). Pamatujete si na mladší sestru Tylera (Channing Tatum) Camille (Alyson Stoner)? Trochu nám vyrostla a získala jednu z hlavních ženských rolí, která jí sedla jako ulitá. Tato propojenost všech tří Let’s Dance je velmi milé překvapení.

Kdyby byl více propracovaný příběh, nedalo by se filmu nic vytknout. Ale jak už jsem řekla, hlavní důraz byl kladen na tanec a za ten dostává Let’s Dance 3D jedničku s hvězdičkou. Taneční školy teď zajisté budou slavit a praskat ve švech. Tak neváhejte a Let’s Dance.
 

Tancuje se za každého počasí.


 

Na jeden taneček si zaskočil i tajemný Zorro.


 

Praví přátelé drží vždy při sobě.


 

90%

Let’s Dance 3D / Step Up 3D

Kdyby byl více propracovaný příběh, nedalo by se filmu nic vytknout. Ale jak už jsem řekla, hlavní důraz byl kladen na tanec a za ten dostává Let's Dance 3D jedničku s hvězdičkou. Taneční školy teď zajisté budou slavit a praskat ve švech. Tak neváhejte a Let's Dance.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací