Machři / Grown Ups – recenze

Zazvonil zvonec – bzzzzzzzz – a příběhu je konec.
 
 
Dennis Dugan si oblíbil komediální žánr. V posledních letech natočil filmy jako: Zohan: Krycí jméno Kadeřník, Když si Chuck bral Larryho, (J)elita ze střídačky, Policajti na baterky nebo Pekelná ženská. Kromě jména Adam Sandler, který je zřejmě režisérův velký oblíbenec, ještě zajisté potkáte tváře jako: David Spade, Kevin James, Chris Rock nebo Rob Schneider. Všichni do jednoho již s Duganem spolupracovali a zahráli si i partičku „machrů“ ze stejnojmenného filmu.

Pětice kamarádů ze školních lavic, se setkává po mnoha letech při smutné příležitosti, jejich trenér Bzučák zemřel. Všichni si zabalí pár kufříků, přibalí své milující rodinky a vydají se vzpomínat do chaty u jezera. Každý z kamarádů byl jinak úspěšný. Kariéra, manželky, děti a rodina. Někomu přál osud plnými hrstmi někomu naopak. Když se na jednom místě sejde takto různorodá skupinka, trapasy, nehody a katastrofy na sebe nedají dlouho čekat. Některé situace jsou velmi vtipné (Schneiderova dcera opravuje automobil s velkou grácií), jiné jsou úsměvné, ale nevyhneme se i nechutnostem s tělesnými tekutinami. Nechápu proč, se většina komedií musí uchýlit i k těmto nechutných vtípkům, jako vystřižených z nevkusných teenegerských komedií?

Machři měli docela slibný potenciál, ale že by ho plně využili, se říci nedá. Kdo má rád komedie Dennise Dugana bude zajisté spokojen. Kdo je nesnáší, bude nadávat po celou dobu filmu. Nezaujatého diváka čeká komedie jak s dobrými, tak špatnými „humornými“ scénami. Zkrátka průměr s milou partou uprostřed. Ať se již na plátně budou chovat jakkoliv ztřeštěně, přirostou vám k srdci. Samozřejmě každý s trochu jinou měrou. Jen to označení Machři mi přišlo spíše ironické.

Machři jsou přístupni od 12 let, možná proto, že některé „hry“ jsou životu nebezpečné a varování – Tohle doma nezkoušejte! – ve filmu chybí. Pro jistotu bych stejně schovala, možná i spálila, všechny luky a šípy ve vašem okolí.
 

Milovaná blondýnka může mít i čtyři packy.

 

Muži se na koupališti mění v kluky.


 

Tarzan volat Jane.


 

55%

Machři / Grown Ups

Machři měli docela slibný potenciál, ale že by ho plně využili, se říci nedá. Kdo má rád komedie Dennise Dugana bude zajisté spokojen. Kdo je nesnáší, bude nadávat po celou dobu filmu. Nezaujatého diváka čeká komedie jak s dobrými, tak špatnými "humornými" scénami. Zkrátka průměr s milou partou uprostřed. Ať se již na plátně budou chovat jakkoliv ztřeštěně, přirostou vám k srdci.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací