Filmové události #14/14: Otrok se mstí, Luke cvičí nováčky, Dětský svět zamrzá

[singlepic id=6628 w=150 h=150 float=left]Dnes oslavujeme mládí!
 
 
 

Předchozí Filmové události byly zčásti zasvěceny starým věcem a artefaktům minulosti. Tento týden převažuje naopak mládí a čerstvá krev. Někdejší zprávy označovaly hrdiny předešlé trilogie Star Wars za hlavní postavy Epizody VII. Nedávno jsme zase zaslechli, že tito veteráni budou předávat pochodeň následovníkům s neokoukanými představiteli. Kdyby byli ve středoškolském věku, možná by zapadli do osazenstva filmu Kronika, respektive jeho sequelu, jenž bude psát taky jedno takové „ucho“. Je vidět, že mladí se u nás mají lépe než v realitě budoucnosti typu Hunger Games…
 
 
 
 
Rychle a zběsile se opatrně rozebíhá

Smrt hece Paula Walkera (1973-2013) zpochybnila smysl celého dalšího natáčení série, v níž se předvedl jako bývalý policista Brian O´Conner. Nakonec byl však sedmý díl Rychle a zběsile divákům přislíben i se scénami, které Walker dotočil a jeho postava má být uspokojivým způsobem vyřazena z děje (viz Filmové události #01/14). Režisér James Wan v těchto dnech obnovil přerušené natáčení. Podle očekávání má trvat od šesti do osmi týdnů.

Paula Walkera zanedlouho uvidíme ve snímku Doupě, jehož česká premiéra je plánována na 1. května 2014. Rychle a zběsile 7 vstupuje do našich kin 9. dubna 2015.


 

Solomon Northup vrací úder

Trpěl 12 let v řetězech, takže prestižní ceny a nominace pro něj nemohou být dostatečnou satisfakcí. Chiwetel Ejiofor, představitel zotročeného Afroameričana Solomona Northupa, je vážným kandidátem na protivníka Jamese Bonda (Daniel Craig). Režisér Sam Mendes a scénárista John Logan určitě doufají, že zopakují úspěch neobyčejně populárního Skyfallu a špiónské dobrodružsví známé prozatím pouze jako „Bond 24“ se dočká podobně příznivých ohlasů kritiky i zisků. Z minulých dílů se každopádně vracejí M (Ralph Fiennes), Q (Ben Whishaw) a Moneypenny (Naomie Harris).


 

Na scénu, bláznivá jednotko!

Producenti Keegan –Michael Kay a Jordan Peele, proslulí také jako televizní komici se rozhodli oživit novou verzi cyklu Policejní akademie. Připojí se k nim Paul Maslansky, jeden z otců fenoménu. Zatím není jasné, který režisér se filmu zhostí. Původně se počítalo se Scottem Zabielskym, ten však již projekt opustil. První série nás rozesmávala v letech 1984-1994 a skončila krajně neúspěšnou sedmou částí s titulem Moskevská mise.


 

Hunger Games se dostalo rytířské výpomoci

Dvoudílný závěr dystopického příběhu spisovatelky Suzanne Colins musí stále řešit problémy s herci. Kromě smrti Philipa Seymoura Hoffmana, představitele Plutarcha Havensbeeho (viz Filmové události #06/14) se Hunger Games: Síla vzdoru – část 2 (The Hunger Games: Mockingjay – Part 2) musí vyrovnat i s odchodem herečky Lily Rabe, která v první polovině „Síly“ hraje velitelku Lyme, jednu z vítězek starších her na život a na smrt. Nyní však musí splnit svůj závazek vůči shakespearovskému představení Mnoho povyku pro nic. Nahradí ji Gwendoline Christie alias válečnice Brienne z Tarthu v seriálu Hra o trůny. Hunger Games: Síla vzdoru – část 1 se u nás objeví 20. listopadu 2014.


 

Před dávnými časy na severu Afriky

Star Wars: Epizoda VII režiséra J. J. Abramse se začne natáčet již 14. května, podle všeho v Maroku. Prostředí Manghrebu naznačuje, že v nové části space opery se možná vrátíme na pouštní planetu Tatooine, jejíž scény jsou ovšem tradičně realizovány v Tunisku. Marocké záběry by však teoreticky mohly nahrát spekulacím o sithské planetě Korriban, nedávno v animovaném seriálu Star Wars: Klonové války přejmenované na Moraband. Úvahy o návratu na ledový svět Hoth zase probudila zpráva o produkci na Islandu.

V souvislosti s obsazením stále nejsou známa žádná konkrétní jména, ale Andrew Bikichky, kameraman z Los Angeles nedávno sdělil fanouškům, že Abrams chtěl co nejvíc napodobit styl původního filmu ságy (Epizoda IV: Nová naděje) a role nových postav obsadil neznámými tvářemi. Nezbývá, než čekat…


 

Zelená lucerna má opět šanci… A co Liga spravedlnosti?

Green Lantern s Ryanem Reynoldsem v hlavní roli znamenal před třemi roky katastrofu pro superhrdiny z DC comics. Scénárista a režisér David S. Goyer (Batman začíná, Muž z oceli, Batman vs. Superman) by však postavu na velké plátno rád opět vrátil. Přiznal to serveru Screen Rant. Zatím však není jasné, jestli se uskutečnění jeho snu blíží. Hlavním esem DC a tudíž společnosti Warner Bros. zůstává výsledek spolupráce s režisérem Zackem Snyderem plánovaný na 6. května 2016, v němž se zcela jistě objeví Superman (Henry Cavill), Batman (Ben Affleck), Wonder Woman (Gal Gadot), padouch Lex Luthor (Jesse Eisenberg), komorník Alfred (Jeremy Irons) a možná i další ikony.

Deník The New York Times ostatně nedávno parafrázoval Kevin aTsujiharu, prezidenta Warner Bros., podle něhož v blízké budoucnosti uslyšíme o sérii zahrnující i očekávaný film s celou partou hrdinů sdružených v Justice League.


 

Kroniku píše učeň, Splinter Cell učitel X-Menů

V posledním týdnu se objevily dvě zásadní novinky týkající se scénářů očekávaných (snad) hitů. Snímek Kronika se vážně zamýšlel, jak by vypadali skuteční středoškoláci se superschopnostmi. Nyní se dočká pokračování a překvapivě jej napíše pětadvacetiletý začátečník. Původního Maxe Landise (s jehož plánovaným příběhem nebylo studio spokojeno) nahradí Jack Stanley, autor dvou dalších zatím neuskutečněných snímků. Z jeho hlavy vzešel příběh profesionální zabijačky Sweetheart a vlkodlačí horor Silver.

Člověk by další osudy party adolescentů možná očekával spíš od muže, který se podílel na X-Menech: První třídě. Nicméně člen jejího týmu, Sheldon Turner, místo toho zamířil ke Splinter Cell, adaptaci populární videohry, již bude režírovat Doug Liman (viz Filmové události#12/14) a v hlavní roli ji zaštítí Tom Hardy. Turner je známý také romantickým dramatem Lítám v tom a prequelem Texaský masakr motorovou pilou: Počátek.


 

Obejde se Růžový panter bez Clouseaua?

Možná vás jako malé děti zklamalo, že jste se dívali na film o Růžovém panterovi a místo kresleného zvířátka jste dostali šutr, zloděje a nemotorného inspektora. Pak jste dospěli, takže už nestojíte o to zvířátko… Společnost MGM chystá pravý opak někdejší série. V připravovaném projektu bude chybět Clouseau, ale místo něj si mezi živými herci užije skopičin počítačově animovaný panter, jemuž ovšem bude scházet hlas. Snímek je i nadále popisován jako „mezinárodní heist zlodějů šperků“ a bude jej režírovat David Silverman (Příšerky s.r.o., Simpsonovi ve filmu).


 

Elsina pokladnice praská

Ledové království od společnosti Disney se stalo nejvýdělečnějším animákem všech dob. Po celém světě získalo 1, 072 miliardy dolarů. Případné pokračování tohoto dvojnásobného držitele Oscarového hitu (Nejlepší animovaný film a Nejlepší původní píseň) se zdá být zaručeno.


S. L. Jackson je znovu úžasný

Když už mluvíme o sequelech k animovaným snímkům, musíme vzpomenout i chystané druhé Úžasňákovy (viz Filmové události#12/14). Samuel L. Jackson v rozhovoru pro server Digital Spy potvrdil, že Frozone, jeho postava z jedničky, se zřejmě v sequelu vrátí. Tento kreslený superhrdina disponuje schopností tvoření ledu, tedy podobnou mocí jako princezna Elsa z Ledového království.
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací