Filmové události #15/14: Baz poznává Čínu, Roland a gayové, Zabijačka přežívá

[singlepic id=6477 w=150 h=150 float=left]Hádala se telka s kinem.
 
 
 
 
Velké plátno se musí cítit ohroženo, když nedokázalo porazit malou obrazovku. Jim oběma přibyl sice jako nový konkurent počítačový monitor, ale s ním je stejně těžké konstruktivně zápasit. Plátno se v těchto chvílích pokouší obrazovce uzmout seriály Battlestar Galactica a Kung Fu. Obrazovka přešla do protiútoku a chce si přivlastnit Truman show. Plátno v mezidobí jen opatrně krade náměty od monitoru, jelikož to obvykle končí nezdarem. Místo toho vykořisťuje literaturu – mýty o králi Artušovi, krimiromán Grázlové nebo postapokalyptickou sci-fi Pátá vlna. Jak obrazovka, tak plátno musely začátkem týdne složit zbraně, protože ztratily velkého muže.
 
 
 
Zemřel M. Rooney (20. září 1920 – 6. duben 2014)

Krátce po úmrtí Shirley Temple-Black (viz Filmové události #07/14) přišli Američané o další významnou dětskou hvězdu. Mickey Roone, vlastním jménem Joseph Yule Jr., se údajně již v patnácti měsících objevil ve vaudevillovém představení, v němž účinkovali jeho rodiče. Když mu bylo šest, dostal filmovou roli v krátkometrážní komedii Not to Be Trusted. Následujícího roku (1927) začala série podobných krátkometrážních snímků spojených s jeho postavou Mickeyho McGuireho. Role mu vydržela až do roku 1936. Ještě před jejím koncem se však objevil například v adaptaci Shakespearova Snu noci svatojánské jako Puk. Vzápětí oživil další postavu mnoha příběhů, sukničkářského a hyperaktivního teenagera Andyho Hardyho, poprvé snímkem A Family Affair. Často však nesmírně populárního puberťáka střídal s dalšími atraktivními rolemi, například budoucím slavným vynálezcem (Mladý Tomáš Edison).

Návrat z fronty druhé světové války pro něj zprvu znamenal pokles slávy, jelikož svým zajetým charakterům začínal odrůstat. Přesto se však udržel nad vodou a kromě televizních výstupů o něj stálo i několik dalších slavných snímků, včetně Snídaně u Tiffanyho, To je ale bláznivý svět nebo Erika Vikinga. Ve filmu Černý hřebec se poprvé objevil jako trenér Henry Dailey, jenž mu vydržel i v navazujícím seriálu Dobrodružství Černého hřebce. Osmkrát byl ženatý a zplodil devět dětí.

Závěrem tohoto roku jej uvidíme mezi hrdiny třetího dílu cyklu komedií Noc v muzeu (v kinech od 25. prosince 2014).


 

Emmerich a Irvine společně proti homofobům

Sequel ke klasickému příběhu mimozemské invaze Den nezávislosti se ještě nějaký ten pátek nebude natáčet. Režisér Roland Emmerich totiž chce nyní natočit svůj vysněný projekt s názvem Stonewall. Vyprávět má o amerických událostech z roku 1969, kdy policie provedla razii ve známém středisku LGBT komunity, což odstartovalo masivní boj za práva sexuálních menšin. Hlavní hvězdou filmu by měl být britský herec Jeremy Irvine (Válečný kůň, Koleje osudu).


 

Hlasujte o příštím Trumanově kroku!

Společnost Paramount se překvapivě vrací k šestnáct let staré komedii Truman Show s Jimem Carreym a plánuje na její motivy natočit televizní seriál. Vize člověka, jehož celý život je jedinou obrovskou reality show, překvapivě dobře předpověděla vývoj dnešní zábavy. Bude proto zajímavé sledovat, co si tvůrci Trumanova pořadu vymyslí ve třetím tisíciletí.


 

Tenkrát mezi Východem a Západem

Naopak z televize do filmu se možná dostane jistý šaolinský mnich. Režisér Baz Luhrmann (Moulin Rouge, Velký Gatsby) možná vytvoří celovečerní podobu westernového seriálu Kung Fu, jenž na amerických obrazovkách běžel původně v letech 1972-1979. Mistr bojových umění Kwai Chang Caine uprchl na začátku děje do USA 19. století, aby se vyhnul zabijákům vyslaným císařskou rodinou, a pátrá po ztraceném nevlastním bratru. Ve filmovém scénáři od Johna McLaughlina (Pán domu, Černá labuť) má ovšem Caine cestovat po Číně, a to za svým otcem.


 

Bílí, ale špinaví kriminálnici

David Benioff a D.B. Weiss, hlavní producenti a scénáristé fantasy seriálu Hra o trůny, chtějí napsat i režírovat film podle knihy Stephene Huntera Grázlové (Dirty White Boys). Na jejích stránkách sledujeme osudy tří oklahomských trestanců na útěku a muže zákona, jenž se je snaží dopadnout. Vzhledem k práci na „Hře“ však není jisté, kdy si na natáčení udělají čas.


 

Kdo dá dohromady zlotřilý grupáč?

Zapomeňte na Spider-Mana, náš obdiv si zaslouží jeho protivníci. Já si to možná nemyslím, ale společnost Sony již chystá nefalšované superpadoušské filmy o nepochopených mužích bojujících s Peterem Parkerem. Už v chystaném The Amazing Spider-Man 2 jich bude jak máku a ještě víc prostoru dostane jejich tým ve snímku Sinister Six. Režisérem příběhu zlovolných bude jeho vlastní scénárista Drew Goddard (Chata v horách).

S mnoha členy týmu (Nosorožcem, Electrem, Green Goblinem, zřejmě Dr. Octopusem a Vulturem) se seznámíme za dva týdny. Na(ne)štěstí nesmí být děj amorální, takže parta nebude páchat zlo, nýbrž se budou snažit o nápravu své pověsti. Sólo snímek dostane i Venom, zloduch s mimozemským oblekem.

Goddard se kvůli této režisérské povinnosti zřejmě vzdá sci-fi snímku The Martian, v němž si zřejmě hlavní roli zahraje Matt Damon. The Amazing Spider-Man 2 bude mít v Česku premiéru 24. dubna 2014.


 

Král Artuš už za dva roky

Režisér a scénárista Guy Ritchie je blízko uskutečnění fantasy ságy o králi Artušovi a rytířích kulatého stolu. Jak jste si mohli přečíst na našich stránkách (viz Filmové události #05/14), v případě úspěchu si na nás připravil až šest filmů z prostředí těchto středověkých legend. Premiéra prvního z nich byla stanovena na 22. července 2016.


 

Návrat Wookieeho

Kolem tajemství obestřeného natáčení Star Wars: Epizody VII se během týdne vynořily tři nové drby. Podle jednoho z nich se má herec Peter Mayhew vrátit jako chlupatý druh Hana Sola, Wookiee jménem Chewbacca alias Žvejkal. Pokud je to pravda, film by definitivně popřel navazující literaturu ze světa Star Wars, kde tato postava zemřela. Zároveň přinesl server The Hollywood Reporter zprávu, podle níž se scény ze známé pouštní planety Tatooine mají natáčet v Abú Dhábí, hlavním městě Spojených arabských emirátů. Mezi novými jmény potenciálních členů obsazení se objevila Maisie Richardson – Sellers, začínající herečka, jejíž postava by mohla být potomkem Obi-Wana Kenobiho.


 

Lidským Cylonům odzvonilo

Vesmírná loď Battlestar Galactica se blíží k Zemi a doprovází ji celá flotila prchající před robotickou civilizaci. Televizní fenomén se nedávno dočkal zajímavého remaku a spin-off série Caprica, avšak řadě fanoušků původního seriálu ze 70. let (Galactica 1980 pro ně oficiálně neexistuje) chyběla atmosféra starověku a Cyloni s čistě mimozemským původem. Spekulace o znovuoživení původního konceptu nyní dostávají konkrétnější obrysy, jelikož k filmové Galactice byl přidělen scénárista. Jack Paglen by již nyní mohl být znám fanouškům sci-fi, jelikož napsal scénář ke snímku Transcendence režiséra Wallyho Pfistera s Johnny Deppem v hlavní roli. Mezi producenty pak najdeme Glena Larsona, stvořitele celé franšízy.


 

Duchové opět umírají

Krotitelé duchů 3 stále nemají zaručenou budoucnost. Studio se pro ně snažilo získat dvojici režisérů Phila Lorda a Chrise Millera (viz Filmové události #12/14), tvůrce komedie 21 Jump street nebo LEGO® příběhu. Tito dva talentovaní muži se příležitost vzdali, respektive údajně zvažují své další směřování a Sony se již začíná poohlížet po nových kandidátech.


 

Nakope Chlöe zadky vetřelcům?

Chloë Grace Moretz, známá jako Zabijačka z Kick-Ass, zřejmě vstoupí jako hlavní postava do adaptace sci-fi knihy pro mládež Pátá vlna spisovatele Ricka Yanceyho. Její hrdinka Cassie musí přežívat na Zemi, kterou zpustošily již čtyři masivní útoky mimozemšťanů, a pátý na sebe nenechá dlouho čekat. Dívka chce zachránit svého bratra a jediný, kdo jí může pomoci, je záhadný průvodce Evan Walker. Film bude režírovat J Blakeson (Zmizení Alice Creedové) podle scénáře Susannah Grant (Erin Brokovich, Sólista).
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací