Filmové události #16/14: Anakin křižákem, Jason pozvedá mačetu, Bilbo možná shoří

divergence_plakatDěs a smích.

Některé z našich dnešních zpráv, zejména ve fantastické sekci, jsou pouze pro otrlé. Nekonečná řada hororů se znovu rozebíhá, jiná prostě pokračuje, studia vydělávají na temných knihách a ponurých komiksech. Bolestivou minulost nám připomenou nepochybní mistři formátu Stevena Spielberga nebo Leonarda DiCapria a z dávných časů se vrací mladý Darth Vader, aby poznal náš středověk. Ještěže nám občas chtějí vykouzlit úsměv na tváři osobnosti nižších kategorií – Chris Columbus, Robin Williams a pomalu tam můžeme počítat i Antonia Banderase.

Spielberg chce náboženskou kontroverzi, ale nejdřív možná roboty

Mezi budoucí díla režiséra Stevena Spielberga bude patřit snímek o známém případu z 19. století, kdy byl šestiletý židovský chlapec Edgardo Mortara „zkonfiskován“ Papežským státem jako pokřtěný potomek nekřesťanských rodičů. Do natáčení The Kidnapping of Edgardo Mortara se ovšem filmař nepustí okamžitě. Podle serveru Variety se v těchto dnech rozhoduje, jestli snímkem Montezuma odcestuje do conquistadorské minulosti, nebo jestli konečně zrealizuje dávný záměr a zadaptuje Robokalypsu, román Daniele H. Wilsona o posledních lidech bojujících se vzbouřenými roboty. Scénář podle zážitků Edgara Mortary napíše Tony Kushner (Mnichov, Lincoln).


 

Superstriptér

Channing Tatum bude zanedlouho opět zasypávat ženy svým oděvem v sequelu hitu Bez kalhot (viz Filmové události #13/14). Společnost Warner Bros. nyní oznámila datum premiéry nové striptérské komedie – 3. července 2015. Vrátit se mají podle Tatumových slov všichni herci z původního filmu.

Channing si zřejmě také zahraje šarmantního mutanta Gambita v samostatném filmu ze světa X-Menů. Gambitovou hlavní superschopností je manipulace kinetickou energií a preferovanou zbraní hrací karty.


 

Božský Leo běsní

Leonardo DiCaprio si mohl obléci kůži vlka z Wall Street, ale děsivějšího dravce z něj udělá teprve Alejandro González Iñárritu ve svém zpracování románu The Ravenant. Spisovatel Michael Punke napsal svůj příběh pomsty již před dvanácti lety. Šestatřicetiletého Hugha Glasse, zraněného medvědem, v knize okradli a napospas divoké přírodě vydali falešní zachránci. Muž stejně přežije nemožné. Bohužel pro své nepřátele…


 

Fincher opouští Jobse

Jak víte, před nedlouhou dobou se zdálo, že režisér David Fincher se postará o životopisný snímek o Stevu Jobsovi (viz Filmové události #09/14 a Filmové události #12/14) a do hlavní role prosazoval Christiana Balea. Kvůli neochotě studia vyjít vstříc jeho požadavkům se s tvůrčím týmem rozloučil. Dosud tedy není jasné, kdo zrealizuje scénář Aarona Sorkina (The Social Network) rozdělený do triptychu o Jobsových hlavních produktech – Macu, NeXTU a iPodu.


 

Stojí Ghost Rider a Anakin o pokání?

Nicolas Cage zahodil přízračnou motorku a vyměnil ji za koně. Koncem tohoto roku jej uvidíme v historickém dramatu Outcast jako jednoho z křižáků. Jeho rytíř Gaillan se stal banditou, ale bude muset pomoci křižáckému veteránu. Arkan svým jménem i rytířskou úlohou připomíná známější postavu svého představitele, Haydena Christensena alias Anakina Skywalkera ze Star Wars. Oba herci se mají za co stydět, jen co je pravda. Rytíři doufají, že nápravy se jim dostane ochranou princezny v Číně desátého století. Pokud bude jejich omluva vřele přijata, chystá se již na nás podle tvůrců Outcast 2.


 

R. Williams chce své ženské šaty

Když nemá Hollywood nové nápady, začne pátrat ve svých dlouho neotevřených skříních. Kromě celé armády kostlivců tam má staré, ale nestárnoucí hity. Opožděného pokračování se mezi jinými dočká i Táta v sukni, komedie režiséra Chrise Columbuse s Robinem Williamsem v hlavní roli. Jeho příběh vyprávěl o zkrachovalém herci, jenž se po rozvodu vydává za starší ženu jménem paní Doubtfireová, aby se jako hospodyňka dostal zpět k vlastním dětem. Scénář tentokrát napsal David Berenbaum (Vánoční skřítek). Columbus i Williams se k projektu mají vrátit.


 

Spálí drak Cestu tam a zase zpátky?

Poslední díl trilogie podle Tolkienovy knihy – Hobit: Tam a zase zpátky se možná dočká přejmenování. Společnost New Line Cinema totiž zaregistrovala název The Hobbit: Into the Fire (Hobit: Do ohně) a zatím se k tomu dál nevyjádřila. Jak je vidět, dramatu není někomu nikdy dost. Třetí Hobit bude mít v Česku premiéru 11. prosince 2014.


 

Jason (z mrtvých) povstane!

Nevyšlo to před pěti lety, už je ale na světě příprava dalšího rebootu hororového cyklu Pátek třináctého. Kdo tentokrát povede Jasona Voorheese za ručičku, není ještě jisté, nicméně by se této cti mohlo dostat režiséru Davidu Brucknerovi (Neznámý signál, Intrusion). Film má produkovat opět Michael Bay.


 

Bughuul potřebuje vaše děti

Pátrání Ethana Hawka po původci záhadných vražd v hororu Sinister skončilo mírným nezdarem. Vlastně, jeho postava na záhadu přišla, ale to už bylo pozdě. S démonem Bughuulem se setkají další lidé v Sinister 2. Režisér jedničky Scott Derrickson se vrátí jako producent, svou bývalou pozici postoupil Ciaranu Foyovi (Hotel Darklight, Citadel).


 

A cenu pro nejpodivnějšího superhrdinu získává…

Společnost 20th Cenury Fox zakoupila práva na komiksovou sérii Marka Millera, autora Kick–Ass, s názvem Superior. Alter ego se superschopnostmi si v nich vytvoří dvanáctiletý Simon Pooni trpící roztroušenou sklerózou. Mimozemský opičák jej přemění v ochránce spravedlnosti přezdívaného Superior. Později však vyjde najevo, že tvor je ve skutečnosti démonem, jenž požaduje Simonovu duši, pokud si chlapec nepřeje žít po zbytek života jako mrzák.


 

Další trilogie získala čtvrtý díl

Nikdo z nás si nemyslí, že zrovna Harry Potter by provozoval černou magii. Tak nevím, proč uvalil kletbu chamtivosti na všechny tvůrce sci-f a fantasy filmů pro mládež. Nejdřív on sám rozdělil svůj poslední díl do dvou snímků, Twilight sága ho napodobila, to samé dělají Hunger Games a nyní trend následuje Divergence spisovatelky Veronicy Roth. Prvním film sice kritiky neuchvátil, ale peníze si získal a zajistil tak natáčení svých pokračování – Rezistence a Aliance. Na posledně jmenovaný zajdeme do kina tedy nadvakrát.

V příběhu knihy žijí občané postapokalyptického Chicaga podle své oblíbené ctnosti buď ve frakci Odevzdanosti, Mírumilovnosti, Upřímnosti, Sečtělosti, nebo Neohroženosti. Mladou Beatrice (Shailene Woodley) čeká zásadní rozhodnutí, jestli chce zůstat s rodinou v Odevzdanosti, či odejít na zbytek života k jiné komunitě. Její osobnost však odmítá přesné zaškatulkování. Dívka je „divergentní“ a nemá to nikomu říkat… Život se jí zkomplikuje nejen díky osudové volbě a romancí s Tobiasem „Čtyřkou“ Eatonem (Theo James), ale také díky neshodám ve zdánlivě fungující společnosti. Největší problém představuje vůdkyně Sečtělosti – Jeanine Matthewsová (Kate Winslet).

Divergence vstupuje do českých kin 1. května 2014.


 

Kočičí ševci mají opět práci

Nejen, že se tátové vracejí do sukní, ale kocouři si opět nazouvají boty. Antonio Banderas potvrdil, že nedávno začal s dabingem animáku Kocour v botách 2, pokračujícího ve „shrekovském“ spin-offu. „Kocour navštíví úplně novou zemi, která bude velice exotická,“ prozradil redakci serveru Collider.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací