Resident Evil: Afterlife – recenze

Jovovich je opět v akci.
 
 
Resident Evil se dočkal dalšího pokračování. V roce 2002 měl jako film premiéru, o dva roky později (2004) jsme se dočkali Apokalypsy a roku 2007 nás postihl Zánik. Nyní na plátna kin útočí čtvrté pokračování – přichází „Posmrtný život“. Na post režiséra se vrátil Paul W. S. Anderson, kterého po prvním filmu vystřídal Alexander Witt.

Milla Jovovich je sérii věrná a její Alice opět rozdává tvrdé údery. Nevím jak Vy, ale mě v paměti zůstal především první a třetí díl. Říká se, že špatné a nepříjemné zážitky se snaží člověk z hlavy vytěsnit. Možná právě proto si dvojku vybavuji jen matně. Resident Evil: Afterlife se zřejmě rozhodl vydat po stopách právě druhého pokračování.

Nástup Alice je dostatečně pompézní. Ale od úvodního souboje to jde s filmem od desíti k pěti. U podobných počinů není logičnost děje na prvním místě. Vše by však mělo mít své hranice. Všichni tuší, že hlavní hrdina (hrdinka) nesmí zemřít, popřípadě aspoň nesmí dát svoji kůži lacino. Ale pokud jeho „nesmrtelné“ počínání vyvolá bouřlivý smích diváků v sále, nebude asi vše tak zcela v pořádku. Alice v předchozích RE vynikala svoji chladnou logikou, strategií a bojovými schopnostmi. Vlastnost „všem jim pořádně nakopu zadek“ zůstala, ale ostatní značně pokulhává. Nad některým jejím jednáním a výroky zůstává doslova rozum stát.

Ze Zániku se do Afterlife propracovalo několik postav. Především Claire Redfield (Ali Larter). Ali Larter umí být svůdná i v potrhaném a propoceném tričku, ale po zhlédnutí traileru, jsem od její postavy očekávala více.

Ale i ty horší z filmů mají své klady. RE je natočen podle počítačové hry (což ví asi každý). Proto zpomalené záběry s hudebním doprovodem jsou vhodnou ozdobou. Bohužel i tu je nějaké ale. Někomu četnost těchto zpestření bude vyhovovat a někdo by jich naopak pár ubral.

Mluví se o pátém pokračování a závěr čtverky tyto informace jen potvrzuje. Nečekaně. Doufejme, že se Residen Evil vydá spíše po šlépějích jedničky a trojky. Alice by se do té doby měla nad sebou pořádně zamyslet a kromě svalů trénovat i další aspekty boje.

Abych nezapomněla, i Resident Evil: Afterlife si svoji výzbroj dovybavil a pořídil si 3D brýle. Nedočkáme se ani průšvihu a ani nadprůměrného efektu. Třetí rozměr zde poměrně zapadá, neruší a sem tam Vás lehce postraší. Stejně nemáme na výběr, 3D je jediná možnost, pokud si nepočkáte na DVD.
 

Neotáčej se, jdou za tebou zombie.


 

Alice ví co je právě in. Letecká bundička nesmí v jejím šatníku chybět.


 

Ve výbavě padoucha nesmí chybět zásoba „pekelných“ kontaktních čoček.


 

25%

Resident Evil: Afterlife

Mluví se o pátém pokračování a závěr čtverky tyto informace jen potvrzuje. Nečekaně. Doufejme, že se Residen Evil vydá spíše po šlépějích jedničky a trojky. Alice by se do té doby měla nad sebou pořádně zamyslet a kromě svalů trénovat i další aspekty boje.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací