Piraňa 3D / Piranha 3D – recenze

Rybičky ještě nevečeřely.
 
 
Režisér Alexandre Aja se opět ponořil do chladivých vod hororů. Po filmech jako je Noc s nabroušenou břitvou, Hory mají oči a Zrcadla, se pustil do resuscitace hejna žravých rybiček.

Pokud Vám vadí krev, pohled na na lidské orgány zblízka a některým puritánštějším divákům nahota, vyhněte se tomuto filmu velkým obloukem. Alexandre Aja si opravdu servítky nebere a nikým ani ničím se neomezuje. Krev tu teče proudem, lidské maso se ožírá jako kuřecí skelet vytažený z polévky a vnadné krásky natřásají své přednosti přes celé plátno. A to vše ve 3D! Pánové si zde opravdu přijdou na své.

Tentokrát se ale netěšte na klasické soudobé piraně, které můžete znát třeba ze zoologické zahrady. Tyto potvůrky jsou cestovatelky časem. Skrývali se po staletí ve velkém podvodním jezeru a na světlo světa je pustilo zemětřesení. Taky byste měli pořádný hlad, být někde tak dlouho zavřeni. A pokud Vám do „Vašeho“ jezírka okolnosti naservírují rozjívenou, podnapilou a obnaženou mládež, nedá se to nazvat jinak, než „Hostina“. Pokud se bojíte, že celý film budete mít nervy napjaté k prasknutí, nebojte. Ve snímku se ukrývá i nádherná poetická scéna se dvěma „mořskými vílami“ tančícími pod vodou.

Herecké obsazení je opravdu pestré. Namátkou. Z návratů do budoucnosti přicestoval Christopher Lloyd jako Mr. Goodman. Z vnadných krásek nejvíce pozornosti zajisté získají modelka a herečka v jednom Kelly Brook a pornoherečka Riley Steele. A po nesplnitelných akcích (Mission: Impossible) se pokusí dát ruku k dílu i Ving Rhames. Jednu z větších rolí si střihl Jerry O’Connell, kterého můžete znát třeba z TV seriálu Sliders jako Quinna Malloryho. Zatím můžete hádat, kdo z těchto jmenovaných přežije a kdo bude podáván k obědu. Ale je známou věcí, že procentuální šance na přežití nebývají vysoké.

Jak už jsem zmínila, film je uváděn ve 3D. Všeho si budete moci užít dosytosti. Jak podvodního dobrodružství, útoků piraní, tak dámských zadečků a poprsí. Tentokrát v kategorii odhalování nezůstanou pozadu ani mužští aktéři.

Vzhledem k tomu, že Alexandre Aja chce podávat i druhý chod, musí si nechat pootevřená vrátka. Pokud Vás Piraňa 3D zaujala, určitě na ni běžte do kina a vychutnejte si pocit, že sedíte v bezpečí a suchu pohodlné sedačky a Vaše jméno není na rybím menu.
 

Podvodní království mohou schovávat všemožné poklady.


 

Mladí a neklidní.


 

Jarní dovádění má i své temné stránky.


 

70%

Piraňa 3D / Piranha 3D

Vzhledem k tomu, že Alexandre Aja chce podávat i druhý chod, musí si nechat pootevřená vrátka. Pokud Vás Piraňa 3D zaujala, určitě na ni běžte do kina a vychutnejte si pocit, že sedíte v bezpečí a suchu pohodlné sedačky a Vaše jméno není na rybím menu.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací