Scott Pilgrim proti zbytku světa / Scott Pilgrim vs. the World – recenze

Scott vs. 7 zlých ex.
 
 
Další milé překvapení tohoto roku. Když jsem viděla trailer na Scotta Pilgrima, nebyla jsem zrovna nadšená. Ale lehce mi připomínal Kick Ass a ten se mi moc líbil, proto jsem se rozhodla dát Scottovi šanci a udělala jsem dobře. Takový guláš vtipných scének se jen tak nevidí.

Film je sešit jako deka pomocí techniky patchwork, celek je velmi pestrý, ale drží pohromadě. Najdete tu záběry podobné hudebnímu klipu, bojovky ve stylu Mortal Kombat, ale i kreslený komiks. Střihy jsou místy opravdu rychlé a razantní. V jednom záběru jste tady a v druhém úplně někde jinde a někdy jindy. Se zvláštními efekty se Scott doslova mazlí. Ale vše je podáváno s velkou dávkou nadsázky a ironie.

Jak již z traileru víte, Scott se nám zamiloval do dívky ze snu – Ramony (Mary Elizabeth Winstead). Cesta k jejímu srdci vede přes 7 zlých ex. Že je to parta složená ze samých podivínů, je očekávatelné. Nebudu tu rozebírat jednotlivé ex, už byste se neměli na co těšit. Jednoho tu ale vypíchnou musím. Todd Ingram je vegan s nadpřirozenými schopnostmi. A zlobí se. Nedejte se zmást jeho blonďatými vlásky. Na super sílu je zvyklí, není to nikdo jiný než Brandon Routh, známý jako Superman.

Celou partu vede kupředu Scott (Michael Cera). Znát ho můžete například z filmů Superbad či Juno. Tento mladík pomalu, ale jistě stoupá vzhůru. Momentálně žije s homosexuálním spolubydlícím jménem Wallace Wells. Všem bude jeho tvář zajisté povědomá. Odskočil si z filmu Sám doma. Ano, je to Culkin. Ale Kieran Culkin, mladší bratr známého Macaulaya Culkina.

Scott Pilgrim proti zbytku světa je povedená akční komedie o nevšední cestě za láskou. Pokud se jí rozhodnete dát šanci, čeká vás barvitá jízda na horské dráze s konzumací psychedelických houbiček.
 

Captain America a jeho temná stránka.


 

A další superhrdina v akci. Tentokrát Superman v blonďatém provedení.


 

Scott Pilgrim v akci.


 

80%

Scott Pilgrim proti zbytku světa / Scott Pilgrim vs. the World

Scott Pilgrim proti zbytku světa je povedená akční komedie o nevšední cestě za láskou. Pokud se jí rozhodnete dát šanci, čeká vás barvitá jízda na horské dráze s konzumací psychedelických houbiček.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací