Nekonečná láska / Endless Love – recenze

nekonecna_laska_plakatO lásku se musí bojovat.
 
 
 
Když se řekne romantické drama, co vás napadne? Bezesporu to bude jedna bezhlavě zamilovaná dvojice, prohřešek z minulosti, nepřející rodiče, rozdílné společenské třídy a nějaká ta tragédie. Film Nekonečná láska toto všechno nabízí.

Režisérka Shana Feste nás seznamuje s Davidem (Alex Pettyfer), který je do Jade (Gabriella Wilde) tajně zamilovaný celou střední školu. Až v jejich maturitní den se prolomí ledy a přeskočí jiskra jako hrom. Jade se držela v ústraní nejen kvůli smrti svého bratra, ale i díky až přespříliš ochranitelskému otci (Bruce Greenwood), který chce, aby jeho dcera kráčela v jeho stopách. Mladík z chudých poměrů a se škraloupem v trestním rejstříku mu není ani trochu po chuti. Pokud máte představu, kudy se toto milostné splanutí bude ubírat, rozhodně nebudete daleko od reality.

Nechybí tu scéna v dešti i na letišti, zátiší s krbem, kouzelná chatka u jezera ba dokonce balkonek ala Romeo a Julie. Navíc, čím více se blížíme ke konci příběhu, tím jsou romantická klišé okatější. I když se z nás snímek snaží mermomocí vymáčknout zamilovaný úsměv a nějakou tu slzu, není to tak bolestné a nudné, jak by se na první pohled mohlo zdát.

Mezi Alexem a Gabriellou to ovšem jiskří jako blázen.U filmů tohoto žánru je velmi důležité obsazení a chemie mezi ústřední dvojicí. Pokud to mezi osudem pronásledovanými milenci na plátně nefunguje, je fuk, zda nás čeká něco nového či tisíckrát viděného. Mezi Alexem a Gabriellou to ovšem jiskří jako blázen. Ať již chcete nebo nechcete, jejich zamilované polibky a pohledy jim zkrátka věříte. Stejně tak zdrcený otec v podání Bruce Greenwooda a tak trochu vyhořelá matka s tváří Joely Richardson zaujmou svým hereckým výkonem.

Pokud máte rádi romantické drama, ale vadí vám šeď a unylost, se kterou se obvykle musíme potýkat, budete z Nekonečné lásky mile překvapeni. Inovativní příběh nás nečeká, spíše naopak, ale Alex Pettyfer a Gabriella Wilde si bezesporu získají vaše srdce, stejně tak jako Bruce Greenwood nenávist a Joely Richardson soucit.
 
 

Kdo by se do této něžné blonďaté květinky nezamiloval?

nekonecna_laska_obr_f_01
 
 

Něžné pohlaví si jednohlasně vybralo, na kterou stranu se postaví.

nekonecna_laska_obr_f_02
 
 

 Vylosujete si svoji osudovou lásku z klobouku?

nekonecna_laska_obr_f_03
 

60%

Nekonečná láska / Endless Love

Pokud máte rádi romantické drama, ale vadí vám šeď a unylost, se kterou se obvykle musíme potýkat, budete z Nekonečné lásky mile překvapeni. Inovativní příběh nás nečeká, spíše naopak, ale Alex Pettyfer a Gabriella Wilde si bezesporu získají vaše srdce, stejně tak jako Bruce Greenwood nenávist a Joely Richardson soucit.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací