23 minut s Tronem

[singlepic id=310 w=250 h=120 float=left] Aneb to nejlepší na konec roku?

Kdo si zašel zdarma do kina, určitě nelitoval. Mohli jsme se s předstihem podívat na nové záběry z dlouho očekávaného snímku.  Dostalo se nám rozšířeného pohledu na 3 scény, které se objevují v trailerech. Dozvěděli jsme se něco o povaze Sama, podívali na proces oblékání, viděli souboj, potkali otce a projeli se v nádherném vozítku. Kdo to neviděl, může si aspoň přečíst, o co přišel.

V první scéně se podíváme do Samova bytu. Navštíví ho tu Alan. Z rozhovoru lehce poznáváme samotného Sama. Alan mluví o pageru, který mu minulou noc zapípal. Číslo je z Flynn’s Arcade a je už dlouhou dobu odpojené. Nechá Samovi klíče od herny. Sam přijede do herny a spustí přístroje. Všimne si herní mašiny Tron, chce si zahrát, ale mince propadne. Na zemi jsou rýhy, odsune tedy stroj a najde tajný vchod, který vede do otcovy pracovny. Najde tu laser a ovládací počítač. Na stěně visi plány Gridu. Pomocí několika jednoduchých příkazů se snaží zjistit, na čem otec pracoval.

V další scéně se ocitáme v samotném Gridu. Pokud do teď byl 3D efekt nevýrazný, nyní dostává opravdu smysl mít na hlavě 3D brýle. Sam je polapen a je vezen k rozhodnutí kam s ním. Po průletu nad hi-tech světem je s dalšími zajatci přiřazen na hry, jiní jsou určení k opravě. Po rychlém sestupu o několik úrovní níže do jedné z budov, k němu přistoupí dívky a efektně ho převlečou.  Dostává vlastní disk, na který se zálohuje program, ten zároveň slouží i jako zbraň. Sam je přemístěn do bojové kapsule, kde se setkává s protivníkem, kterého viděl u sebe doma na poličce. Rychle mu dochází co se tu děje a zapojuje se do boje. Následně vítězí.

V poslední scéně se ocitáme rovnou uprostřed úniku. Sama odváží Quorra ve vozidle.  Po krátké efektní jízdě přeskakují jakési hranice kam už za nimi „žlutí“ nesmí. Přijedou do úkrytu, kde se Sam setkává se svým otcem Kevinem. Po krátkém rozhovoru otec odchází na terasu a zahledí se na vzdálené město. Z mírného úsměvu přechází na výraz lehce tajemný (jako by před námi byla ještě dlouhá cesta) a možná až trochu hrozivý. Tím Scéna končí. Hned nato se spustí nový trailer s hromadou nových záběrů. Dokonce v úvodu můžeme vidět i hudební skupinu Daft Punk, kteří vytvořili k Tronovi veškerou hudbu. A co si budeme povídat, lepší volbu snad tvůrci filmu ani nemohli udělat.

Co se týče celkového dojmu ze snímku, je téměř jisté, že se bude jednat o trhák, alespoň co do návštěvností kin. Tron nám představuje efektní podívanou v originálním a hodně nezvyklém prostředí. Vychází z původního Trona z roku 1982, ten ale neměl příliš úspěchy a kdo viděl alespoň kousek, ví proč. Svým způsobem předběhl dobu a snažil se o něco, co ještě technologicky nebylo až tak možné. Vznikla z toho zvláštní podívaná dnes už přestárlých počítačových efektů. Nový Tron má našlápnuto na mnohem více.

[singlepic id=307 w=640 h=480 float=center]

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací