Benga v záloze / The Other Guys – recenze

Zlý a zlý policajt potírají zločin.
 
 
Do kin konečně míří Benga v záloze. Naši slovenští sousedi nás tentokrát předběhli a Fízli zo zálohy jsou zde již v plné polní. Na co se můžeme těšit? Kdo viděl trailer, bude v kině poměrně překvapen. K této upoutávce by se hodila nálepka „klamavá reklama“. Z filmu byly vybrány především akční momenty a velké množství (téměř většina) záběrů s P.K. Highsmithem (Samuel L. Jackson) a Christopherem Dansonem (Dwayne Johnson). Tito tvrdí a nabušení hoši jsou vzorem pro muže a ideálním partnerem pro ženy (množné číslo je velmi podstatné). Jsou to zkrátka hrdinové. A když dostanou červenou kartu, strhne se boj o jejich místa na žebříčku policejní i mediální prestiže. Od této chvíle se pozornost plně obrací na ústřední dvojici Allen Gamble (Will Ferrell) a Terry Hoitz (Mark Wahlberg). Terry je nervák, který by si měl před spaním opakovat „Dvakrát měř, jednou řež.“ Třeba by měl pak méně problémů jak v profesním, tak osobním životě. Naprostým opakem k němu je Allen. Šedá kancelářská myš, kterou nic nevzruší a rád odvede nudnou „úředničinu“ i za druhé. Nejlepší přítel: kalkulačka. Tyto dva protiklady se musí naučit spolupracovat, nýbrž jsou na stopě velkému zločinu.

Film není ani špatný, ale ani nějak extra dobrý. Začátek je poměrně nabušený a postupně lehce zvolňuje a zvolňuje. To by až takový problém nebyl. O méně čí více vtipných scén tu také není nouze. I když některé osobně hodně nemusím. Proč se téměř v každém filmu musí zvracet? Zde se sice dočkáme poměrně učesaného a konzervativního ztvárnění, ale i tak. Co je zrovna na tomto druhu vyprazdňování tak legrační? Ale i to by nebyl zásadní problém. Horší je nesoudržnost. Celý film je bohužel poskládán z velkého množství scének a skečů, ale pojivo jaksi vázne. Hlavní padouch David Ershon (Steve Coogan), kterého můžete znát třeba z Cesty kolem světa za 80 dní coby Philease Fogga nebyla nejšťastnější volba. Hlavní zápletka je nepropracovaná a i díky němu taková nijaká.

Každý film má svou ozdobu, své pozlátko. V tomto případě se jedná o manželku Allena Gamblea Dr. Sheilau. Kdo viděl, již zmiňovaný trailer ví, že se jedná o Evičku Mendes, která umí velmi efektně otvírat láhev vína. Kdo by takovou manželku nechtěl? I když Allen o ní mluví jako o kouli na noze.

Jaké tedy vlastně Benga v záloze jsou? Je to puzzle scének s různou dávkou vtipu, proložené sem tam nějakou tou akční scénou a výstupy sexy Evy Mendes. Pokud se těšíte na Samuel L. Jacksona, Dwayna Johnsona a akční jízdu budete zklamáni. Pokud je Vašim cílem humor Willa Ferrella, Marka Wahlberga a výstřih Dr. Sheilay, budete více či méně spokojeni. Celkově bych Benga v záloze ohodnotila jako lehký nadprůměr.
 

Kluci a jejich „americký úsměv“.


 

Ferrel ví, že i při práci na počítači je důležité nasadit ten správný „kukuč“.


 

Evička je výborná hospodyňka, i když to v bulváru vehementně popírá.


 

65%

Benga v záloze / The Other Guys

Jaké tedy vlastně Benga v záloze jsou? Je to puzzle scének s různou dávkou vtipu, proložené sem tam nějakou tou akční scénou a výstupy sexy Evy Mendes. Pokud se těšíte na Samuel L. Jacksona, Dwayna Johnsona a akční jízdu budete zklamáni. Pokud je Vašim cílem humor Willa Ferrella, Marka Wahlberga a výstřih Dr. Sheilay, budete více či méně spokojeni.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací