Praha – Cinema City – Galaxie

[singlepic id=1078 w=192 h=144 float=left] Hvězdná stanice Galaxie – Praha.

 

Dámy a pánové, vítá Vás vesmírná stanice Galaxie. Vyberte si přepážku a kupte si jízdenku, ať se co nejříve můžete vydat na cestu. Nechápete, co to tu píši? Říkáte si, asi se zbláznila, má psát o Cinema City Galaxie a místo toho jsme se ocitli na nádraží?! Tento úvod opravdu patří k již zmiňovanému multiplexu.

[singlepic id=1122 w=400 h=300 float=center]

Prodej vstupenek zde mají vyřešen vskutku originálně. Řada prosklených okýnek, kde s obsluhou mluvíte pouze pomocí mikrofonu. Sice jsem úplně nepochopila důvod tohoto „bezpečnostního“ opatření, který ve mě evokoval pocit nádraží či banky, ale pokud hlavním důvodem byla snaha o originalitu, tak se povedla. Jen nevím, jestli mi byl tento prodej vstupenek/jízdenek příjemný. Na straně zákazníků byl repráček velice hlasitý, tudíž všichni v blízkém okolí slyšeli, na jaký film jdete a která místa chcete mít. Obsluha byla sice usazena za prosklenou stěnou, ale její přístup k zákazníkům byl příjemný a ochotný. Pokud se spoléháte, že dnes již všude lze platit kreditními kartami, budete nemile překvapeni. V Galaxii je bohužel nepřijímají, stejně jako platební poukázky.

[singlepic id=1117 w=400 h=300 float=center]

Než se dostanu k dalším podrobnostem, bylo by dobré říci, něco o umístění kina. Jsme zvyklí, že multikina mají  svůj domov ve větších či menších nákupních centrech. Toto kino je vyjímkou. Součástí kina je více méně jen rychlé občerstvení KFC. Pokud vyjdete ven, zjistíte, že jste se ocitli v útrobách sídliště se spletí menších obchůdků.

[singlepic id=1126 w=400 h=300 float=center]

Zpátky do kina. Jakmile projdete kontrolou vstupenek, ocitne se ve velkém a vzdušném prostoru. Neleznete zde několik samostatných sedaček a stolečků s křesílky. Druhé jmonované je součástí café baru, a primárně slouží pro jeho zákazníky, ale pokud si zde chvíli zkrátíte čekání na film jen tak, hlavu Vám nikdo neutrhne. Nabídku občerstvení vidíte vyobrazenou nad prodejním pultem. Jedná se jak o monitory, kde se nabídka mění, tak o svítící panely s neměnou prezentací. U jednotlivých pokrmů a nápojů nechybí ceny.

[singlepic id=1120 w=400 h=300 float=center]

Další nevšednostní tohoto multikina je prosklená promítací „kukaň“. Z centrálního prostoru vidíte, jak promítači (pokud jsem je dobře identifikovala) kontrolují průběh promítání v jednotlivých sálech. Tento pohled je velice zajímavý a nevšední.

[singlepic id=1118 w=400 h=300 float=center]

Toalety jsou hezké, čisté a prostorné. Návštěvníci mohou být se sociálním zázemím spokojeni. Malou výtku bych viděla v tom, že proud vody po zmáčknutí příslušného tlačítka teče opravdu velmi krátce. Šance opláchnout si dostatečně ruce na jedno stisknutí je nulová. Tento malý problém není nijak zásadní a navíc se dá velice rychle odstranit.

3D promítání:

Toto multikino podporuje 3D projekci. V ceně 3D lístku je již zahrnuto vše, příplatek za 3D brýle nedáváte.

Sál:

  • umístění držáku na pití v opěrkách na ruce
  • hodně úzké a sklápěcí sedáky
  • kovove číslo na opěrce loktů (tlačí do ruky)
  • vchod do sálu je umístěn dole, nevhodné pro tělesně handicapované

Jídelní a nápojový lístek:[singlepic id=1106 w=320 h=240 float=center]

Ceník:

  • Dospělý                                          139 Kč
  • Dítě do 12 let                                 119 Kč
  • Student                                          119 Kč
  • Důchodce                                       119 Kč
  • Rodinný                                          444 Kč
  • Levné úterý                                    119 Kč

Ceník projekce 3D Digital

  • Dospělý                                           189 Kč
  • Dítě do 12 let                                  169 Kč
  • Student                                           169 Kč
  • Důchodce                                        169 Kč
  • Rodinný                                           614 Kč
  • Levné úterý                                     169 Kč
  • 1 + 1 Digital                                      189 Kč

Program: zde

Dostupnost:

Autem

– adresa: Arkalycká 1/877, Praha 4 Háje 149 00

– parkování v podzemních garážích pro zákazníky multikina 4 hodiny zdarma (do kina se i za deště dostanete suchou nohou)

Městskou hromadnou dopravou

– metro C, zastávka Háje

– autobus č.: 122, 135, 213, 505, 511 zastávka Háje

Mapka: Google mapy

Odkaz: Cinema City Galaxie

[singlepic id=1119 w=400 h=300 float=center]

[review pros="prodej lístků, příjemná obsluha, parkování zdarma přímo v kině, držáky na pití v opěrkách rukou, blízkost metra" cons="prodej lístků, neakceptování kreditních karet a platebních poukázek, úzké a sklápěcí sedačky,vchod do sálu, kovový štítek na opěrce" score=75]

 

Hodnocení čtenářů:

[ratings]

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací