Na doraz / Due Date – recenze

Neříkejte v letadle sprostá slova jako je „bomba“ či „terorista“.
 
 
Robert Downey Jr. pokračuje v dobývání stříbrného plátna. A jeho cesta je velmi úspěšná. Většina diváků si ho bude pamatovat ze snímků z poslední doby. No, nic si nebudeme nalhávat, Ironman ho „vykopl“ přímo do filmového nebe a Sherlock Holmes mu pomohl se tam udržet. Robert není ve filmové branži žádným nováčkem. Před kamerou se pohybuje od svých 5ti let. Vidět jsme ho mohli např. v Čase smyslnosti, v Italských námluvách, Zodiacovi či Zpívajícím detektivovi. Na svém kontě má nespočet snímků a v Na doraz opět září. Druhým hlavním představitelem filmu je Zach Galifianakis. Ten sice není tolik ostřílený herec jako Robert, ale to mu na kráse nic neubírá. Pamatovat si ho můžete ze dvou výletů do Las Vegas. Mejdan v Las Vegas ( Cameron Diaz, Ashton Kutcher) a Pařba ve Vegas. Pařbu a Na doraz má na svědomí tentýž muž, režisér Todd Phillips.

Pařba ve Vegas byl velmi povedený snímek. Je jím i Na doraz? Pravdou je, že po zhlédnutí traileru jsem čekala průměrnou road movie. Ale byla jsem velmi mile překvapena. Film je doslova nacpaný gagy a hláškami. Peter Highman (Robert Downey Jr.) a Ethan Chase / Tremblay (Zach Galifianakis) se potkají na letišti a vzápětí v letadle. Podobní si jsou asi jako den a noc. Peter je uhlazený, spořádaný manžel a budoucí otec, který má sem tam lehce problém se sebeovládáním. Ethan je svérázný začínající herec s trvalou. Jejich konfrontace nemůže končit jinak než průšvihem, zákazem létání a shodou okolností i společnou cestou domů. Že společné putování nebude probíhat hladce a na hrdiny se bude nabalovat jedna nesnáz a komplikace za druhou, je více než očekávatelné.

Tenhle scénář už jsme tu měli nejednou. V čem je Na doraz jiné? Je jiné v ústřední dvojici. Lépe řečeno trojici. Downey Jr, Galifianakis a pes Sonny se hledali. Špičkově se doplňují a pracují bezchybně jako strojek švýcarských hodinek. Ale i tato precizní spolupráce naráží na problém. Scénář dostala do spárů hned čtveřice mužů: Alan R. Cohen, Alan Freedland, Adam Sztykiel a Todd Phillips. To se odráží v úrovni některých scének. Některé jsou skvělé a jiné Vás naopak dostanou do rozpaků. Až na tuto menší nevyváženost a vlažný konec, filmu není v podstatě co vytknout.

Na doraz je film pro dva muže a psa. Objevují se zde sice i jiné postavy, ale nijak zvlášť Vám v paměti nezůstanou. Při sledování tohoto snímku publikum v sále místy doslova „řvalo“ smíchy. Toto se mi už dlouho nestalo. 100 minut filmu Vám uteče ani nebudete vědět jak. Propracovat závěr a přehodnotit některé scénky, to jsou jediné výtky. Neseďte doma a vydejte se na bláznivou jízdu s úžasným Peterem Highmanem, Ethanem Chasem a buldočkem Sonnym.
 

 Jednomu jde z toho hlava kolem.


 

Dobrou noc …


 

Dva muži a pes.


 

80%

Na doraz / Due Date

Na doraz je film pro dva muže a psa. Objevují se zde sice i jiné postavy, ale nijak zvlášť Vám v paměti nezůstanou. Při sledování tohoto snímku publikum v sále místy doslova "řvalo" smíchy. Toto se mi už dlouho nestalo. 100 minut filmu Vám uteče ani nebudete vědět jak. Propracovat závěr a přehodnotit některé scénky, to jsou jediné výtky. Neseďte doma a vydejte se na bláznivou jízdu s úžasným Peterem Highmanem, Ethanem Chasem a buldočkem Sonnym.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací