Filmové události #17/14: Quentin nabírá sílu, Justice League se rozšiřuje, Steven myslí na děti

hobit_smakova_draci_poust_plakatKdo by stál o realitu?
 
 
 
Tři čtvrtiny dnešních Filmových událostí jsou věnovány novinkám ze světa fantastických světů. Toto léto nás v kinech čeká nová space opera Jupiter vychází, ale milovníci akce ve vesmírném prostředí pořád ještě nezapomněli, že ke své potěše mají Star Trek, jemuž bude zanedlouho padesát let. Ještě starší je Flash Gordon a ten se má dočkat čerstvé krve. Obnova se přitom týká i benjamínka mezi sci-fi ságami, Farscapu. Pokud máte slabost pro takové věci, jistě vám nebudou úplně cizí ani videohry jako BioShock a Resident Evil, nemluvě o vzestupujících komiksech a nehynoucích hračkách. Začínat však přesto budeme ve vážném duchu.
 
 
 
 
Zemřel Antonín Molčík (8. 9. 1939 – 18.4. 2014)

Operace kyčle se stala osudnou slavnému českému herci a dabérovi. Antonín Molčík se před prvními diváky ukázal v roce 1962 na prknech Východočeského divadla v Pardubicích, záhy však přešel do Divadla S.K. Neumanna v Praze. Jeho první pamětihodnou filmovou rolí byl partyzán Toník v dramatu Smrt si říká Engelchen. Kromě méně významných snímků ho mohli lidé na plátně znovu vidět až v 80. letech, již dříve se však objevil také v televizních seriálech a inscenacích. Roku 1999 se ukázal v kinech naposledy v ansámblu komedie Byl jednou jeden polda III – Major Maisner a tančící drak. Patřil také k našim dvorním hlasům Morgana Freemana.


 

iLEO

Doufám, že druhý Jobsův životopis neskončí jako příslovečný horký brambor. Poté, co jednání o projektu opustil režisér David Fincher (viz Filmové události #16/14) zkouší studio zřejmě naverbovat Dannyho Boyla (Trainspotting, Tranz). Fincher si jako Jobsova představitele vyhlédl Christiana Balea, jeho nástupce prý zase chce Leonarda DiCapria. Nic proti tomu nemám, pouze bude někomu v budoucnosti možná připadat zvláštní, jak si byli podobní Steve Jobs, Howard Hughes, J. Edgar Hoover a Jordan Belfort. Scénář k potenciální biografii napsal Aaron Sorkin (The Social Network) a skládá se ze tří půlhodinových segmentů končících odhalením klíčového Jobsova produktu – Macu, NeXTu a iPodu.


 

Osm nenávistných si nenechá s*** na hlavu!

Režisér Quentin Tarantino byl před časem roztrpčen kvůli úniku svého scénáře k připravovanému westernu Hateful Eight na internet (viz Filmové události #04/14), ale podle posledních zpráv jej možná přece jen nakonec natočí. Dobrým znamením je úspěch veřejného ztvárnění tohoto díla samotným Tarantinem a skupinou herců před losangeleským County Museum of Arts. K představení se připojili Samuel L. Jackson, Michael Madsen, Walton Goggins, Zoe Bell, Dana Gourrier, Bruce Dern, Kurt Russell, Dennis Menochet, Tim Roth, James Parks, Amber Tamblyn a James Remar. Režisér ponechal celý kus v původní podobě, podle některých zdrojů hodlá ještě přepracovat závěrečnou kapitolu.


 

Našla Bin Ládina a zazpívala Kennedymu

Jessica Chastain nás ohromila, když jako Maya v 30 minut po půlnoci objevila úkryt nejhledanějšího teroristy světa a zápasila s přízrakem v hororu Mama. Žádný div, že dostala roli slavné kolegyně Marilyn Monroe v životopisném snímku Blonde, která byla původně přislíbena Naomi Watts. Život superstar předvede dle pokynů režiséra Andrewa Dominika (Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem, Zabít tiše). Chastain se objeví také například v sci-fi Chistophera Nolana Interstellar nebo hororu Guillerma del Tora Crimson Peak.


 

Bylo nás pět armád

Změna názvu třetího Hobita (viz Filmové události #16/14) se zpola potvrdila. Společnost Warner Bros. se natrvalo rozloučila s knižním titulem „Cesta tam a zase zpátky“, ovšem očekávaný závěr druhé trilogie režiséra Petera Jacksona neponese ani naznačený název „Do ohně“ podle jedné ze svých kapitol. Místo toho nás čeká The Hobbit: The Battle of the Five Armies (Hobit: Bitva pěti armád). Drak Šmak získal moc zlata a projeví o něj zájem dvě skřetí vojska, kterým se postaví spojené síly elfů, lidí a trpaslíků. Už, aby to bylo na plátně… Žel, třetí Hobit bude mít v Česku premiéru až 11. prosince 2014.


 

Přítel superhrdinů je víc stroj než člověk

Nemluvím o Ultronovi. K potvrzeným postavám snímku Zacka Snydera s pracovním názvem Batman vs. Superman nyní přibyl další člen Justice League jménem Cyborg. Dostal tvář divadelního herce Raye Fishera. Komiksový hrdina se narodilpáru geniálních vědců jako Victor Stone. Při útoku příšery z jiné dimenze (i to se stává), která zabila jeho matku, byl zmrzačen a otec mu značnou část těla nahradil kybernetickými implantáty.

Postava má zatím hrát pouze druhé housle ve srovnání se Supermanem (Henry Cavill) a Batmanem (Ben Affleck). Vedle nich se určitě objeví také Wonder Woman (Gal Gadot) a Batmanův věrný komorník Alfred (Jeremy Irons), kteří se sjednotí v boji proti Lexi Luthorovi (Jesse Eisenberg). Světem se také šíří zvěst, podle níž se zde také objeví Jason Momoa (Hra o trůny, Barbar Conan).

Premiéra Batman vs. Superman je plánována na 6. května 2016.


Ovládne Orci Enterprise?

Zatímco o Star Wars jsme především opakovaně ujišťováni, že Epizoda VII nebude vycházet z publikované literatury a dovídáme se, že všechny postavy nejsou stále obsazeny, o třetím rebootovém Star Treku toho víme ještě o něco méně. Zatím neznáme ani jméno režiséra. J.J. Abrams přešel právě k sáze George Lucase a na jeho místo se nyní chce dostat scénárista Roberto Orci. Spoluautor mnoha blockbusterů od The Amazing Spider-Mana a jeho sequelu po sérii o Transformerech by rád dokázal to samé, co jeho dlouhodobý kolega. Alex Kurtzman již režíroval drama Lidé jako my a chystá se na superpadoušského Venoma. Třetí Star Trek se v kinech objeví v roce 2016, aby oslavil 50. výročí vzniku fenoménu.


 

Farscape: Nová generace

Astronaut John Crichton (Ben Bowder) se koncem devadesátých let na televizních obrazovkách dostal červí dírou do vzdálené části galaxie, kde se přidal ke skupině utečenců na živoucí lodi Moya, čímž vznikl materiál na 88 epizod seriálu Farscape. Touha po pomstě mimozemského kapitána Craise a snaha ovládnout technologie červích děr zajistila Crichtonovi pronásledování napříč vesmírem. Seriál a mini-cyklus Farscape: Mírová operace z roku 2004 možná zanedlouho doplní nový snímek, v němž se John a sebeceanská důstojnice Aeryn Sun (Claudia Black) snaží na Zemi vychovávat svého syna D´Arga, pojmenovaném po padlém spolubojovníkovi. Projekt je podle tvůrce seriálu Rockneho O´Bannona v silně počáteční fázi, ale kdo ví, možná by na něj mohl navazovat celý další seriál…


 

Flash! AAAAAAAHHH!

20th Century Fox, možná v odpověď na záplavu chystaných space oper, se vrací k prověřenému zboží a hodlá znovu vyslat ke hvězdám amerického hrdinu Flashe Gordona, bojujícího s Mingem Nemilosrdným, diktátorem planety Mongo. Spíš než původní komiksy a televizní pořady je dnes známá především filmová verze z roku 1980, již natočil Mike Hodges. Flashe zde představoval Sam J. Jones, jeho přátele si zahráli Melody Anderson a Chaim Topol. Atmosféru řádně vylepšil nezapomenutelný soundtrack od kapely Queen.


 

Zombie opět povstávají. Co jiného by taky dělaly?

Po kruté pauze to opět vře zprávami o možném pokračování série inspirované videohrami Resident Evil. Šestý díl bude podle režiséra Paula W.S. Andersona natočen ve 3D a práce na něm by měla začít co nevidět. Ve svém vyjádření doslova uvedl, že se pustí do „Rising Resident Evil“, nicméně zatím není jasné, jestli slovo „Rising“ má být skutečně součástí názvu. Dle jeho slov se v dalším sequelu opět objeví čínská herečka Bingbing Li alias Ada Wong z Resident Evil: Odveta.


 

Šok z podvodné utopie

Po přerušení příprav na filmovou adaptaci dostali fanoušci videohry BioShock novou naději. Sony Pictures nechala zaregistrovat několik nových internetových domén, včetně bioshock–movie.com, což naznačuje, že se rozeběhnou nové přípravy. Na režisérskou židili si měl původně sednout Gore Verbinski (Piráti z Karibiku, Osamělý jezdec), později se mluvilo o Juanu Carlosovi Fresnadillovi (28 týdnů poté).

Střílečka se odehrává v roce 1960, kdy hráčova postava Jack objeví po nehodě svého letadla podvodní zdánlivě utopické město zvané Rapture plné pitoreskních postav, genetických manipulací a podivných spiknutí.


 

Hologramy již plní pódium

Nedávno jsme vás informovali, že společnost Hasbro chce po vzoru Transformerů a G.I. Joe natočit celovečerní verzi svého dívčího seriálu Jem and the Holograms a život jí vdechne režisér John M. Chu (viz Filmové události #13/14). Nyní již také víme, kdo si zahraje členy kapely využívající počítač s futuristickým holografickým projektorem. Zpěvačku Jem alias bohatou dědičku Jerricu Benton bude představovat Aubrey Peeples, známá ze seriálu Nashville. Jerricina mladší sestra Kimber má tvář Stefanie Scott (Má mě rád, nemá mě rád, Hlavně nezávazně). Spolu s nimi do kapely patří Aja alias Haylely Kioko (Kouzelníci z Waverly, Scooby-Doo: Začátek) a Shana v podání Aurory Perrineau (Prolhané krásky).


 

DreamWorks spojil Dahla se Spielbergem

Znakem všestranného umělce je schopnost variovat náměty a režisér Steven Spielberg v poslední době uvažoval o ztvárnění bezpočtu rozdílných příběhů od skutečných epizod z různých historických období, přes nově ztvárněnou West Side Story až po sci-fi knihu (viz Filmové události #16/14). Před časem se objevila i zpráva o možném natáčení snímku dle skutečného diplomatického sporu z období studené války s Tomem Hanksem v hlavní roli. Studio DreamWorks jej nyní získalo pro hrané zpracování knihy Roalda Dahla Obr Dobr.

Dětský příběh z roku 1962 skamarádí malou Sofii s MHO (Moc hodným obrem), jediným příslušníkem svého druhu, jenž nejí lidi. Novopečení kamarádi se naopak rozhodnou, že s rasou kanibalou společně zatočí.

Doporučuji vyhledat asistenci Thora, Lokiho a pohádkového Jacka…


 

Královna Elsa nás obsazuje

Disneyovka Ledové království pokračuje ve svém kolosálním úspěchu a před několika týdny se dokonce stala nejvýdělečnějším animákem všech dob (viz Filmové události #14/14). Práce na sequelu sice není podle oficiálních vyjádření na spadnutí, ale již je jasné, že písně z Arendellu zazní na Broadwayi. Ledové království tak bude následovat dřívější Disneyho hity převedené pro divadlo jako Lví král, Aladin nebo Zvoník u Matky Boží.


 

Vyroste nejznámější panenka?

Společnost Sony Pictures koupila od hračkářské firmy Mattel práva na známou antifeministickou a anatomicky nemožnou ikonu Barbie. Scénář pro její první zážitky v hrané podobě napíše Jenny Bicks (Co ta holka chce?, Sex ve městě, Rio 2). Stejné studio již pracuje také na silně maskulinním mattelovském produktu – Masters of the Universe s hlavní postavou He-Manem.
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací