Rodinka – recenze

Legendární Poldinky jsou zpět.
 
 
Želvičky se dožívají vysokého věku. I tahle rodinka už má nějaký ten rok na svém kontě. Bezmála 40 let. Československý seriál sedmdesátých let byl velice kouzelný. Excelovali v něm herci a herečky jako: Marie Rosůlková, Dana Medřická, Zdeněk Řehoř, Jana Štěpánková, Eduard Cupák, Daniela Kolářová, Jaromír Hanzlík a Oldřich Nový. Většina těchto es už bohužel není mezi námi. Po první průměrné resuscitaci v podobě filmu, který se jmenoval stejně, tedy Taková normální rodinka, přichází pokus číslo dvě.

Tentokrát jsme se dočkali dalšího seriálu se zkráceným názvem Rodinka. Co se ubralo v pojmenování, to se ubralo i na kvalitě. Že by zde zafungovala přímá úměrnost? Ale abych neškodila. Jako televizní seriál tento materiál, vypuštěný do světa, může fungovat poměrně dobře. Jenže, co se nestalo. České zlaté ručičky chtěly více penízků a co je napadlo? Vezmeme seriál, sestříháme ho a pošleme do kina.

Víte, co mi Rodinka připomíná? Pestrobarevný náhrdelník navlečený z umělohmotných korálků. Jednotlivé scénky jsou bez ladu a skladu navlečeny na jednu niť za sebou, zavázány a prodány. A že tato sestava moc neladí, nikoho nezajímá. Hlavně že je výrobek připraven k prodeji. Nejhorší na tom je, že herci se snaží co můžou, podávají bravurní výkony, ale potápějící se loď zachránit nemohou. Dokonce se zde objevují i tváře z původní rodinky: Jana Štěpánková, Daniela Kolářová, Jaromír Hanzlík. Ale i nováčci jsou pozitivním přínosem.Vtipných scének by se taky pár našlo. Většina z nich je bohužel buď násilně uvedena nebo utnuta, takže nevyzní jak by měly. Střihačské nůžky by měli dostat první místo na žebříčku nelítostných zabijáků.

Zkrátím to, abychom to utrpení měli za sebou. Z „filmu“ doslova čpí, že nebyl určen pro kino a jedná se o televizní seriál. Jediný klad na Rodince je herecké obsazení. Pokud si nechcete zkazit pohodovou vánoční náladu, zůstaňte raději doma a počkejte si na seriál.
 

„Panák“ na posilněnou při sledování Rodinky v kině zajisté přijde vhod.


 

Nekupte to, když to měli v akci.


 

Soukromí? Ne v tomto domě.


 

20%

Rodinka

Z "filmu" doslova čpí, že nebyl určen pro kino a jedná se o televizní seriál. Jediný klad na Rodince je herecké obsazení. Pokud si nechcete zkazit pohodovou vánoční náladu, zůstaňte raději doma a počkejte si na seriál.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací