40. ročník Letní filmové školy v Uherském Hradišti

letni_filmova_skola_40_tiskovka_00Buďte i vy  ZAPÁLENI FILMEM.
 
 
 
Letní filmová škola Uherské Hradiště letos slaví své 40. narozeniny a jako dárek nadělila nejen sobě, ale i všem fanouškům nový vizuál, který pochází z kreativní mysli Jana Havla ze studia Belavenir Prague. Letos se neocitneme na devět dnů ve filmovém ráji, ale budeme ZAPÁLENI FILMEM.


letni_filmova_skola_40_tiskovka_01I 40. ročník LFŠ bude rozdělen do několika programových cyklů. Vlajkovou lodí bude sekce Fokus zaměřená na Španělsko a zejména na žánr españolada, který v sobě snoubí vše, co je pro tuto temperamentní zemi typické. Těšit se můžeme na 35 základních filmů. Tím ale programová nabídka nekončí. Vybírat budeme moci i z děl zařazených v kategorii Inventura, Spektrum, Visegrádský horizont, Zvláštní uvedení a AČFK uvádí. Poslední jmenovaný cyklus přináší takové lahůdky, jako je Attila Marcel, 2001: Vesmírná odysea či Pulp Fiction: Historky z podsvětí. Odvážní a nespavci v jednom bezesporu velmi ocení Půlnoční projekce servírující výběr ze španělských hororů.

letni_filmova_skola_40_tiskovka_02Kromě více než dvou stovek celovečerních i krátkých filmů z celého světa promítaných v šesti sálech a dvou letních kinech nabízí LFŠ bohatý doprovodný program plný koncertů, výstav, divadelních představení, přednášek a multižánrových produkcí. Chybět nebude asi setkání s velmi zajímavými a vzácnými hosty. Pozvání přijal režisér a oscarový scénárista Michel Gondry, legendární tvůrce francouzské kinematografie Bertrand Tavernier či fotograf Tino Hammidsyn, syn Alexandra Hackenschmieda.

Pokud vás nabídka jubilejního 40. ročníku Letní filmové školy zaujala, tak neváhejte a akreditujte se již nyní.  Fotogalerii z tiskové konference naleznete na našem FB profilu.

Co: 40. ročník Letní filmová škola Uherské Hradiště

Kdy: 25. července – 2. srpna 2014

Kde: Kino Hvězda, Kino/klub Mír, Klub kultury, Slovácké divadlo, Reduta, Sportovní hala, Letní kino Masarykovo náměstí a Letní kino Smetanovy sady

Podrobnosti: LFŠ

Za kolik:

Typ akreditace Základní cena Se slevou Při platbě do 30. června
Jednodenní 250 Kč
Čtyřdenní 800 Kč 700 Kč
Devítidenní 1 400 Kč 1 250 Kč 1 000 Kč

 

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací