Fotři jsou lotři / Little Fockers – recenze

Hlava rodiny nese na svých bedrech těžký náklad.
 
 
Rodinku Jebalů máme zpět – Greg (Ben Stiller), Pam (Teri Polo) a malý Henry (Colin Baiocchi) se Samanthou (Daisy Tahan). Samozřejmě nesmí chybět podezíravý tchán Jack Byrnes (Robert De Niro). A vrací se téměř všechny staré dobré tváře. Ale objevují se i nové. Např. půvabná a cílevědomá Andi Garcia (Jessica Alba). I když, dle slov Grega je to „tuctovka“.

Upřimně řečeno, už po traileru jsem neočekávala žádnou „hitovku“ a samotný film mě v mém názoru jen utvrdil. Jack Byrnes stárne a bojí se o budoucnost své rodiny. Proto chce ze svého zetě Grega udělat Jeb-kmotra a předat mu tím žezlo odpovědnosti. Samozřejmě, že vše nejde tak hladce, jak by „alfa samci“ chtěli a započne klasické „Já tě sleduji“.

Nechápu režiséry a scénáristy, kteří se sníží k těm nejpřízemnějším fórum. Copak není k smíchu nic jiného než pozvracený otec, useknutý prst a bitka mezi rodinnými příslušníky? Část rvačky, kterou vidíme v traileru (bazén s balonky) ještě poměrně k smíchu je, zbytek ne. Někomu se ozdoba v podobě Jessicy Alby může zdát báječná. Ano, postavičku má super a v sexy prádle je to ještě lepší, ale jinak je její role až protivná.

Koření v podobě prarodičů Jebalů (Barbra Streisand, Dustin Hoffman) bylo použito opravdu s mírou. Třeba by mdlá chuť pokrmu dostala trochu grády, kdyby s nimi kuchař tolik nešetřil. Teď už je pozdě brečet nad rozlitým mlékem.

Jediné, co je na filmu dobré, je herecké obsazení. Zbytek je opravdu velmi diskutabilní. Ráda se směji, ale musím mít čemu. Sem tam se najde záblesk z čistého nebe, ale z podprůměru tento film nevytáhne. Hodnocení je hlavně za výkon hereckých es a drobných jiskřiček naděje. Kdo si počká na DVD či TV neprohloupí.
 

Sleduj můj prst.


 

Děti si to hold umí načasovat.


 

I takto mohou vypadat rodiče.


 

40%

Fotři jsou lotři / Little Fockers

Jediné, co je na filmu dobré, je herecké obsazení. Zbytek je opravdu velmi diskutabilní.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací