Iva Pekárková předčítala v úžasném prostředí Národní knihovny ČR

setkani_iva_pekarkova_00Před cestou do Londýna se Iva Pekárková rozloučila se čtenáři krátkým přátelským posezením.

Iva Pekárková, česká prozaička, publicistka a překladatelka, je neustále v pohybu. Po návštěvě rodné Prahy se opět vrací do Londýna. Těsně před odjezdem se mohli věrní čtenáři s autorkou rozloučit a zaposlouchat se do několik desítek minut dlouhého autorského čtení.

Setkání se konalo ve čtvrtek 29. května 2014 v magických prostorách Národní knihovny ČR v Praze, jejímž sídlem je bývalá jezuitská kolej Klementinum. Interiér na spisovatelku velmi zapůsobil, protože přiznala: „Kdybych psala v Klementinu, tak bych psala velmi slušně. Žádná prdel by z mého pera nevyšla.“

Autorka si s sebou přinesla svůj první román Péra a perutě, který propašovala na západ ukrytý v hlavě a nejnovější přírůstek její tvorby Levhartici. Druhé jmenované knize bylo věnováno nejvíce prostoru. Zaposlouchat jsme se mohli nejen do několika úryvků, ale i do odhalení závěru trilogie. Levhartice je totiž druhým dílem černobílé zvířecí série. Slony v soumraku a Levhartici doplní Pečená zebra, která i přes exotický název bude situovaná do českého prostředí.

Tím ale odtajňování novinek neskončilo. Iva Pekárková prozradila, že na podzim / v zimě by měla vyjít její povídková kniha, zatím pracovně pojmenovaná Beton. Jak setkání vypadalo, si můžete prohlédnout ve fotogalerii na našem FB profilu.

setkani_iva_pekarkova_01

setkani_iva_pekarkova_02

setkani_iva_pekarkova_03

setkani_iva_pekarkova_04

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací