Filmové události #23/14: Drak kung-fu se zrodí, Rytířka cestuje vesmírem, Ant-Man našel spasitele

star_wars_1977_posterMáte rádi čaroděje?

 
 
Někdy se mezi námi najdou takoví mistři svých oborů, až se nám nechce věřit, že byli z tohoto světa. Svého času k takovým kouzelným lidem patřil Bruce Lee a talent prokázal i mistr medicíny Bennet Omalu. Není proto divu, když je ve filmech spatříme s novými tvářemi. Ale já vás znám (a nedivím se vám), když slyšíte o čarodějích, patrně si vybavíte zvláštní postavy z fantasy knih, komiksů a videoher. Nebojte se, i na ty dnes dojde! Máme pro vás revoluční novinky o Medivhovi z Azerothu nebo Dr. Strangeovi ze stránek marvelovských komiksů.

 
 
Lee se porve ve jménu vzdělávání!

Bruce Lee, legenda bojových umění ve filmu, se brzy vrátí na plátno, i když v podání někoho jiného. Životopisný snímek Birth of the Dragon si nově přisvojil režisér George Nolfi (Správci osudu). Slavného herce budeme sledovat z pohledu jeho žáka Steva Macklina a vrátíme se s ním do roku 1964, kdy Lee svedl zápas s Wongem Jack Manem, údajně zástupcem Číňanů, protestujícím proti tomu, že Bruce učí bojová umění i osoby jiných národností (což Wong popíral). Macklin, Lee a Wong pak spojí síly proti gangsterům z triád.


 

Snowden získal dalšího ochránce

Režisér Oliver Stone musel nakonec opustit natáčení životopisu Martina Luthera Kinga (viz Filmové události #03/14), ale po rozloučení s černošským aktivistou jej čeká setkání se současnější osobností, tentokrát bílou jako sníh. Koncem roku by měl začít natáčet chystaný film o bývalém analytiku CIA Edwardu Snowdenovi (viz Filmové události #20/14). Nikdo není překvapen, jelikož tvůrce filmů jako JFK nebo W. nevynechá jedinou příležitost ke kritice mocných amerických představitelů.


 

Will chce léčit sportovce

Důvod, proč Will Smith opustil sci-fi Brilliance (viz Filmové události #22/14), je nyní nasnadě. Dal přednost roli neurologa Dr. Benneta Omalu, jenž díky pitvě hráče amerického fotbalu Mikea Webstera objevil nový závažný typ zranění mozku – traumatickou encefalopatii. Jeho objev se ovšem nesetkal s pochopením ze strany NBA… Zatím nepojmenovaný snímek natočí režisér Peter Landesman (Nemocnice Parkland, Kill the Messenger).


 

Po stopách Rambových do hor

Scénárista Joe Gazzam dostal možnost napsat remake ke Cliffhangeru, jedenadvacetiletému dramatu se Sylvesterem Stallonem. Jeden z univerzálních akčních hrdinů si v něm zahrál psychicky zdeptaného horského vůdce, zapleteného během děje do loupeže státních peněz zlotřilým agentem FBI. Novou verzi chce produkovat Neal H. Moritz (série Rychle a zběsile, Světová invaze).


 

Na střeše světa sedí terorista

Režisér Gavin O´Connor (Hrdost a sláva, Pistolnice Jane) se chce taky vypravit do hor. Massacre in the Himalayas bude založen na skutečném příběhu mezinárodního týmu horolezců napadeného Talibanem. Autor scénáře zatím vybran nebyl.


 

Star Wars poprvé – Otrokyně i vznešená dáma se připojily k princezně z Alderaanu

Star Wars: Epizoda VII po dlouhých měsících tajemství konečně odhalilo většinu svého obsazení (viz Filmové události #18/14), ale proslýchalo se, že ne všechny postavy, především dvě ženy, jsou obsazeny. Nově se k týmu skutečně připojila dvojice hereček.

Lupita Nyong’o nedávno získala Oscara za nejlepší výkon ve vedlejší roli, jmenovitě otrokyně Patsey v historickém dramatu 12 let v řetězech. Tento rok ji někteří z vás viděli i v thrilleru NON-STOP.

Gwendoline Christie se z filmů objevila pouze v Imagináriu Dr. Parnasse, zato do televizních dějin se zapsala tučným písmem jako rytířka Brienne z Tarthu ve fantasy seriálu Hra o trůny. Nedávno byla obsazena do závěrečného dílu Hunger Games. Myslím si, že pokud nedostane do ruky světelný meč, bude to vrchol nespravedlnosti!


 

Star Wars podruhé – Epizoda ?: Nová kronika

Roky mezi jednotlivými částmi nových Star Wars – Epizodami VII – IX nám mají vyplňovat spin-off filmy a jeden z nich byl přidělen režiséru Godzilly Garethu Edwardsovi (viz Filmové události #21/14). Další z nich bude režírovat Josh Trank, jehož úspěšná Kronika vyprávěla o partě mladíků obdařených nadlidskou mocí. Kromě toho mu byla svěřena vláda nad novou Fantastickou čtyřkou s obsazením budícím lehké rozpaky (viz Filmové události #08/14).

Star Wars v posledních týdnech prožívají impresivní comeback. Epizoda V: Impérium vrací úder byla čtenáři magazínu Empire nedávno dokonce zvolena nejlepším filmem všech dob.


 

Ben otevře Temný portál

Kromě Star Wars už není mnoho filmů, u nichž známe herce, ale nikoliv jejich postavy, nicméně k nim můžeme započítat ještě Warcraft, adaptaci fantasy realtime strategie. Jeden z herců, konkrétně Ben Foster (Zbav se svých miláčků, Na život a na smrt) však prozradil, že jeho postavou je mág Medivh a sehraje tak významnou úlohu při začátku invaze orků do světa Azerothu. Ve filmu dále hrají Dominic Cooper, Travis Fimmel, Paula Patton, Felicity Jones a další. Česká premiéra je stanovena na 10. března 2016.


 

Avatar dostal scénáristické posily

Výlet Jamese Camerona na Planetu Pandora si zakládal hlavně na nejnovějších vymoženostech z oblasti zvláštních efektů, ale na scénářích několika dalších pokračování Avatara nehodlá režisér šetřit. V nedávném rozhovoru poskytnutém během filmového festivalu prozradil, že přichystal základ poznámek o 1 500 stranách, které mají rozpracovat čtyři scénáristi: Shane Salerno (Armageddon, Divoši), Josh Friedman (Černá Dahlia, Terminátor: Příběh Sáry Connorové) i tvůrčí dvojice Rick Jaffa a Amanda Silver (Úsvit planety opic, Jurassic World).


 

Ant-Man již není v nesnázích

První dobrodružství zmenšujícího se superhrdiny Ant-Mana na stříbrném plátně našlo nového režiséra. Po rezignaci Edgara Wrighta (viz Filmové události #21/14) stačil projekt odmítnout již také Adam McKay (viz Filmové události #22/14) a mohli jsme zapomenout i na Rawsona Marshalla Thurbera (Millerovi na tripu). Bývalou Wrightovu pozici obsadil Peyton Reed (Kašlu na lásku, Rozchod!) a McKay napíše novou verzi scénáře.


 

Stane se Sherlock čarodějem?

Světu je třeba představit další superhrdiny, dosud neobsazené. Mnozí víme, že na řadě je film o mágovi Stephenu Strangeovi, známému jako Dr. Strange. Režírovat jej bude Scott Derrickson. V minulých letech nám daroval sci-fi remake Den, kdy se zastavila Země, horor Sinister a další porci hrůzy si na nás chystá v souboji policistů s nadpřirozenými bytostmi ve snímku Chraň nás od zlého.

Titulní roli nakonec nezíská Johnny Depp. Aktuálními kandidáty jsou Benedict Cumberbatch (Sherlock, Star Trek: Do temnoty), Tom Hardy (Temný rytíř povstal, Země bez zákona) a Jared Leto (Requiem za sen, Klub poslední naděje).


Zatmění Jupiteru

Pouhý měsíc a půl před původním termínem posunula společnost Warner Bros. premiéru Jupiter vychází, space opery sourozenců Wachovských. Podle nového plánu se s uklízečkou předurčenou vládnout vesmíru Jupiter Jones (Mila Kunis) u nás setkáme až 5. února 2015. Ve snímku si dále zahrají například Channing Tatum, Sean Bean, Eddie Redmayne nebo David Ajala.


 

Solid Snake postupuje k vítězství

Neúspěchy s filmovými adaptacemi videoher stále studia neodrazují a producent Avi Arad čas od času dotáhne do konce některý ze svých mnoha projektů. Optimisticky to vypadá se zpracováním Metal Gear Solid, jež možná našlo režiséra. Podle serveru Deadline jej společnost Sony chce svěřit režiséru Jordanu Vogt-Robertsovi (Králové léta).

Metal Gear Solid, japonská hra z roku 1998, je třetím titulem sledujícím vojáka Solid Snakea. Bojovník s teroristy v ní dostal za úkol vyrvat neřádům raketové silo s jadernými zbraněmi a přitom ještě zachránit dvojici rukojmích.


Zlobr si přizval orientální kámoše

Hongkongská společnost Edko Films představila své chystané 3D fantasy dobrodružství Monster Hunt. Podíváme se v něm do světa, kde spolu válčí lidé s monstry. Woba, poslední král příšer, se bude snažit obě rasy usmířit. Za režiséra si studio vybralo Ramana Huie, muže jenž už jednou zachytil jednoho nestvůrného panovníka, totiž v animáku Shrek Třetí.


 

Nestvůru doprovodí potomek Dr. Fausta
Meduse, strašlivé ženštině s hady místo vlasů a jedné ze tří Gorgon v řecké mytologii, bude věnován nový animovaný film od společnosti Sony. Námět představili scénáristé Todd Alcott (Mravenec Z) a Holly Golden (The Occupants). Studio jej pak svěřilo televizní režisérce Lauren Faust (The Powerpuff Girls, Super Best Friends Forever). Máme se prý těšit na „hřejivou a vtipnou animovanou komedii o dívce, která měla ultimátní den špatných vlasů“.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací