Letní shakespearovské slavnosti 2014 zahájí Mnoho povyku pro nic

letni_shakesp_slavnosti_14_obr_00153 divadelních představení ve čtyřech městech, to jsou letošní Letní shakespearovské slavnosti.

Je téměř neuvěřitelné, že od narození Williama Shakespeara uběhlo celých 450 let. Hry talentovaného umělce jsou oblíbené i v dnešní uspěchané době, kdy se poetika jazyka scvrkla na rychlé e-maily a krátké sms zprávy. Možná právě proto si diváci všeho věku oblíbili tak trochu adrenalinové Letní shakespearovské slavnosti. Ptáte se, proč adrenalinové? Hraje se totiž pod širým nebem, a jak dobře víte, vrtochy počasí jsou nepředvídatelné.

Každé slavnosti se pyšní jiným zahajovacím a závěrečným představením. Pořadatelé letos vsadili na premiéru komedie Mnoho povyku pro nic v režii Jiřího Menzela, který na tiskové konferenci prozradil: „Zkoušení nás všechny baví. Máme u toho srandu a doufám, že se ta sranda přenese i na jeviště.“ Dokonce i odhalil, že příroda hercům svědčí a nepřízně počasí snášejí lépe než diváci v hledišti. Petra Horváthová ztvárňující výřečnou Beatrice stručně a s úsměvem pronesla: „Přijďte se podívat.“ V roli Puškvorce uvidíme Petra Čtvrtníčka. Jak to na akci v Lichtenštejnském paláci vypadalo si můžete prohlédnout v galerii na našem FB profilu.

Kromě Mnoho povyku pro nic se můžeme vydat i na Sen noci svatojánské, Richarda III., Zkrocení zlé ženy, Veselé paničky windsorské, Marná lásky snaha, Dvaja páni z Verony, Jak se vám líbí, Večer trojkráľový a Hamleta londýnského divadla Globe. Program slavností celkem čítá 153 naplánovaných představení.

 

Co: Letní shakespearovské slavnosti 2014

Kdy: 24. června – 6. září 2014

Kde: Praha, Brno, Ostrava a Bratislava

Vstupenky: 200 Kč – 990 Kč

Program: Letní shakespearovské slavnosti 2014 – program

Podrobnosti: Letní shakespearovské slavnosti 2014

letni_shakesp_slavnosti_14_obr_01

letni_shakesp_slavnosti_14_obr_02

letni_shakesp_slavnosti_14_obr_03

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací