Filmové události #25/14: Steven upřesňuje plány, Aquaman se vynořil, Rian nastupuje po J.J.

batman_v_superman_custom_posterO zajatcích a osvoboditelích.
 
 
Uplynulý týden nám nadělil informace o třech druzích superhrdinů. O dvou z produkce DC, o třech z Marvela a jednom značně neobvyklém. Menší děti se u nás dočtou o dalším směřování psa Scoobyho a medvídka Peddingtona, ty odrostlejší o končícím boji se zombiemi. Nestyďte se, pokud něco takového máte rádi, každý se přece potřebuje odreagovat. Své řemeslo chce nadále pěstovat Spielberg, zkušený tvůrce na slovo vzatý…
 
 
 
Nevyčerpatelný Steven na příští dva roky

Steven Spielberg ještě ani zdaleka neřekl své poslední slovo, pokud jde o tvorbu pro děti, či dospělé. Svět teď zná data premiér jeho dvou dalších režisérských počinů. 16. října 2015 se do kin dostane zatím nepojmenovaný thriller z doby studené války. Tom Hanks si v něm zahraje Jamese Donovana, právníka vyslaného CIA do Sovětského svazu, aby vyjednal propuštění amerického pilota. 1. července 2016 nás může oblažit pohádka podle Roalda Dahla The BFG (Obr Dobr) o hodném obrovi a malé holčičce, kteří spolu zastaví zbytek dobrákovy kanibalské rasy. Scénář thrilleru přepisují bratři Coenové, autorkou adaptace BFG je Melissa Mathison (E.T. – Mimozemšťan).


 

Zajatec bude patřit nám všem

Režisérka Kathryn Bigelow a její dvorní scénárista Mark Boal zůstávají nadále věrni své roli kronikářů války proti terorismu. Kromě chystaného dramatu The True American o vraždách lidí orientálního původu po 11. září (viz Filmové události #20/14) chtějí do filmu přenést okolnosti zajetí a propuštění amerického vojáka Bowa Bergdahla. Amerika právě v těchto dnech prožívá kontroverzi kolem osvobození tohoto muže z rukou Tálibánu, vykoupeného za přemístění několika islamistů ze základny na Guantanámu do katarské vazby.


 

Připojí se Damon k Rennerovi?

Do světa agenta Bourna od spisovatele Roberte Ludluma se určitě vrátíme minimálně ještě v jednom díle své ságy, režírovaném Justinem Linem (série Rychle a zběsile). Nebude to však brzy… Premiéra byla posunuta ze srpna 2015 na 15. červenec 2016. Některá sdělení naznačovala, že nový termín má umožnit Mattu Damonovi, aby si mohl svou roli známého agenta zopakovat. Bohužel právě Rennerovu účast popřel producent Frank Marshall. Herec Jeremy Renner již potvrdil svůj návrat jako Aaron Cross z Bourneova odkazu.


 

Černá tvář a černá maska

Nespoutaný Django se nenechá ničím omezovat, a tak z filmového pásku se již podruhé dostane na stránky komiksu. Po adaptaci svého původního příběhu od Quentina Tarantina se setká se samotným Zorrem. Setkání mu umožní jeho režisér společně s producentem Reginaldem Hudlinem a slavným komiksovým autorem Mattem Vagnerem. Sám Zorro se má v příštích letech ukázat v novém vlastním snímku (viz Filmové události #10/14).


 

Star Wars: Epizoda VIII našla režiséra

Hlavní sága Star Wars již není pouze v režisérské moci J.J. Abramse. Epizodu VIII s premiérou v roce 2017 natočí Rian Johnson, který k ní zároveň napíše scénář a pokud jde o Epizodu IX, přinejmenším načrtne její základní děj.

Johnsona před dvěma lety proslavila sci-fi o cestování časem Looper s Brucem Willisem a Josephem Gordonem Levittem. Předtím divákům daroval thriller Zmizení (nezaměňovat s loňským filmem) a dobrodružnou komedii Bratři Bloomovi. Stvořil také tři epizody seriálu Perníkový táta.


 

Batman už zase začíná

Pokud máme věřit narůstajícím spekulacím ohledně komiksových filmů, musíme dojít k závěru, že Warner Bros. pečlivě připravuje vlastní vesmír založený na námětech z DC. Minulý týden se objevil na internetu věrohodný plán několika dalších snímků (viz Filmové události #24/14) rozvržených až do roku 2018. Server Latino Review jej doplnil sólovým snímkem pro Bena Afflecka v roli ochránce Gothamu. Film se má jmenovat prostě The Batman… Frančíza by tak zvolila stejnou strategii názvu jako například Rocky Balboa, Rambo nebo Star Trek. Affleck svého superhrdinu bude poprvé představovat v sequelu k Muži z oceli. Batman v Superman: Dawn of Justice uvidíme v našich kinech poprvé 28. dubna 2016.


 

Na scénu přichází Atlanťan!

K týmu Justice League se tento týden připojil potomek Atlanťanů, vládce moří Aquamen, lépe řečeno herec Jason Momoa. Krátce jsme si jej užili jako khala Droga, dothrackého náčelníka z fantasy seriálu Hra o trůny a v jednom snímku propůjčil novou tvář slavnému Conanovi. Spekulace o příběhu chystaného filmu napovídají, že Aquamen bude pobouřen katastrofou, již na světových oceánech napáchalo zařízení generála Zoda v Muži z oceli. Někdejší člen obsazení seriálu Hvězdná brána: Atlantida se tak vrací do své bývalé říše.


 

Jeden kouzelník živý a druhý mumifikovaný

DC mají svého Batmana, lidí v Marvelu mezitím úporně hledají Dr. Strange a k němu potřebný tvůrčí tým. Několik herců si ke ztělesnění chirurga a později čaroděje již vyhlédli (viz Filmové události #23/14), teď se do středu pozornosti dostal možný autor scénáře. První verzi od Thomase Deana Donnellyho a Joshuy Oppenheimera bude muset přepsat třetí autor, zřejmě John Spaihts, známý díky scifárnám Černá hodina a Prometheus, jenž napíše i reboot Mumie.


 

Už přestaňte Hulka rozčilovat!

Ne každý superhrdina má stejně zářnou budoucnost. V druhé fázi marvelovských snímků chybí nový příběh o vzteklém zeleném obru Hulkovi. Pomineme-li potitulkovku z Iron Mana 3, musíme na něj čekat až do druhých Avengers. Nicméně jeho přadstavitel Mark Ruffalo nedávno ujistil veřejnost, že jeho další sólový příběh je nadále zvažován.


 

Kdo se odváží bojovat s mravencem?

V červenci příštího roku se v marvelovském Ant-Manovi ukáží hned dvě verze jednoho superhrdiny. Scott Lang (Paul Rudd) zdědí tajnou identitu vynálezce Hanka Pyma (Michael Douglas). Každý hrdina však potřebuje svého zloducha. Internetová stránka JoBlo tvrdí, že ve společném snímku se oba Ant-Mani utkají se zlovolným průmyslníkem Darrenem Crossem, hlavou společnosti Cross Technological Enterprises a jeho bratrancem Williamem Crossem, pozdějším superpadouchem s přezdívkou Crossfire. Podle dalších zdrojů si Darrena zahraje Corey Stoll (Bourneův odkaz, NON-STOP), zatímco Williamem bude Patrick Wilson (Prometheus, V zajetí démonů).


 

Ochránce lidstva požehnaný nádorem

Pokud jste dočetli až sem, vězte, že ta nejbizarnější komiksová zpráva dne na vás teprve čeká. Společnost Fox totiž zakoupila práva na sérii Malignan Man, literární dítko režiséra Jamese Wana (Saw). „Zhoubný muž“ se jmenuje Alan Gates a je to asi ještě větší kabrňák než jeho příbuzný Bill. Myslel si, že umírá na rakovinu, ale z jeho nádoru se vyklubal záhadný parazit. To taky nezní jako nic povzbuzujícího, nicméně díky němu získal nadpřirozené schopnosti a poslání bojovat proti „zlu skrytému pod kůží společnosti“. Film bude režírovat možná sám Wan.


 

Daenerys navštíví Hrůzov?

Hra o trůny se zdá být významnou křižovatkou pro slibné herecké kariéry. Vynecháme-li vzestup Jasona Momoy (viz výše) či nová obsazení pro Gwendoline Christie, další role se nabízejí i pro Emilii Clarke alias Daenerys Targaryen. Představitelka matky draků byla nově obsazena do hlavní role thrilleru Voice from the Stone. Jako zdravotní sestra v Toskánsku 50. let bude pomáhat chlapci překonat smrt jeho matky. Sama však začne být ohrožována temnými silami místního hradu. Clarke uvidíme příští rok v úloze mladé Sarah Connor, jedné z hrdinek sci-fi Terminator: Genesis.


 

Leto jako náhrada za Smithe?

Will Smith nedávno opustil roli policisty se supersmysly (viz Filmové události #22/14), aby mohl hrát lékaře. V obsazení Brilliance to zanechalo významnou díru. Zaplácnout by ji mohl Jared Leto (Pan Nikdo, Klub poslední naděje).


 

Finální Kapitola pro zombíky

Název příštího dílu série Resident Evil nakonec zřejmě nebude začínat slovem „Rising“ (viz Filmové události #17/14). Podle režiséra Paula W.S. Andersona má chystaný snímek teprve pracovní název, který zní „Resident Evil: The Final Chapter“. Samo o sobě to napovídá, že nás čeká konec ságy podle počítačových her, v níž Milla Jovovich jako Alice bojuje proti vědecky stvořeným zombiím.


 

Medvídek ztratil hlas

Colin Firth se nakonec vzdal úkolu dabovat medvídka Padddingtona ve stejnojmenném filmu režiséra Paula Kinga. „On prostě nemá můj hlas,“ okomentoval své rozhodnutí slavný britský herec, když uviděl CGI stvoření v akci. Film podle knihy spisovatele Michaela Bonda má mít nadále premiéru 12. prosince 2014.


 

Pes Scooby ještě nepošel

Společnost Warner Bros. se rozhodla rebootovat své hrané adaptace kresleného seriálu Scooby-Doo. Další film tak anuluje jak původní film z roku 2002, tak jeho o dva roky mladší sequel Scooby-Doo 2: Nespoutané příšery. Podle serveru Deadline se o další komicky strašidelnou podívanou postará scénárista Randall Green.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací