Gulliverovy cesty / Gulliver’s Travels – recenze

Gulliverova cesta ke štěstí.
 
 
Liliputi, obři, učenci Laputa či moudří koně? S těmito bytostmi se setkal knižní hrdina Gulliver z pera anglického spisovatele Jonathana Swifta. Většinou se setkáváme s Liliputy a obry. Z traileru víme, že na mini verzi lidí dojde. A co zbytek? Setkáme se i s dalšími úžásnými a záhadnými postavami? Správnou odpověď prozrazovat nebudu.

Hlavního hrdinu, tedy Lemuela Gullivera, ztvárnil Jack Black. Opravdu se nenašel někdo jiný, kdo by tuto postavu mohl hrát? Asi ne a upřimně, není se čemu divit. Navíc, tato role, bohužel, byla Blackovi šita na míru. Gulliver je totiž „ňouma“, který se jaksi zasekl v podatelně a bojí se prorazit kamkoliv výše. Je platonicky zamilovaný do redaktorky Darcy Silverman (Amanda Peet). A díky náhodě, lži a plagiátorství dostává nabídku, která se neodmítá. Takto začíná Gulliverovo velké dobrodružství k seběvědomí, postavení a lásce. I když, zrovna některé již zmiňované lži připisují filmu kladné body.

Jack Black se tu utrhl ze řetězu a vyvádí na scéně doslova „psí kusy“. Jeho fanoušci budou nadšeni a zřejmě i řičet smíchy. Zbytek publika se zasměje taky, ale díky Blackovi to zrovna nebude. Vše co zde uvidíte, jste totiž již nesčetněkrát viděli. Co se povedlo, je hlavní záporná postava General Edward (Chris O’Dowd). Jeho „spontálnost“ a namlouvací praktiky jsou brilatní, žádné ženské srdce nemůže zůstat chladné. I když, jedno vlastně ano, to princezny Mary (Emily Blunt). Mary celkově působí jako robůtek s krédem: „Mouchy sežerte mě“.

Gulliverovy cesty jsou ukázkou toho, jak jeden smolař, který si chce počechrat pošramocené ego, dokáže zničit jedno poměrně hezké království. Některá ztvárnění pravdivých dobrodružství ze života hlavního hrdiny jsou povedená, ale pomočený král a Liliput v obřím pozadí vše zničí.

Nikdy asi nepřijdu na chuť stylu „hraní“ Jacka Blacka, asi i kvůli tomu, že všechny jeho role jsou zahrány téměř stejně. Takže, buď se Vám zkrátka líbí, nebo ne. Ale i tak, opakovaný vtip přestává být vtipem. A pokud něco vidíte prakticky posté, ztrácí to své kouzlo. Tyto Gulliverovy cesty se moc nepovedly.
 

Plácneme si. Gimme five!


 

Kolik mužů je potřeba na spoutání Jacka Blacka.


 

To je on! Zvolejte slávu a pět dní se radujte.

 
 

40%

Gulliverovy cesty / Gulliver’s Travels

Nikdy asi nepřijdu na chuť stylu "hraní" Jacka Blacka, asi i kvůli tomu, že všechny jeho role jsou zahrány téměř stejně. Takže, buď se Vám zkrátka líbí, nebo ne. Ale i tak, opakovaný vtip přestává být vtipem. A pokud něco vidíte prakticky posté, ztrácí to své kouzlo. Tyto Gulliverovy cesty se moc nepovedly.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací