Ze zákulisí Úsvit planety opic – technologický skok a výzvy při natáčení

usvit_planety_opic_poster_v5Podívejte, jak se vyvinuly visuální efekty a jak probíhal motion capture.
 
 
 
Pokračování očekáváného snímku Úsvit planety opic má premiéru již za tři týdny. Už v prvním filmu studio Weta Digital dokázalo předvést skoro fotorealisticky digitálně zpracované opice. Jednou z nejdůležitějších částí je bezpochyby performance capture, kterým je studio proslavené. Jde o specifický typ motion capture, kdy se naráz snímá pohyb těla, mimiky a hlasu. V minulém filmu tvůrci z Weta předvedli skvělý výkon, ovšem tentokrát čelili novým výzvám. Většina scén je venkovních. Podmínky v lese, ve městě nebo mezi troskami jsou tak mnohem ztíženější než v klasickém mocap studiu. I zde bylo potřeba rozmístit nespočet kamer, navlíknout herce do speciálních obleků, polepit je tzv. markery a nechat je poskakovat jako opice. Digitální postavy poté přeberou pohyby skutečných herců a v záběrech je následně i zcela nahradí.

Samozřejmě i samotné opice se dočkaly řady novinek. Simulace vlasů, srsti, kůže a vlhkosti prošly vylepšením. Oproti prvnímu filmu bychom měli rozpoznat srst vysušenou, vlhkou, mokrou a i zcela vodou nasáklou. Za tím vším stojí velmi komplikovaný systém, který se stará o to, aby výsledek byl co nejrealističtější. A už z trailerů můžeme vypozorovat, že pokrok je opravdu znatelný. V plné kráse se o tom budeme moci přesvědčit již od 17. července 2014.

 

Z natáčení Úsvit planety opic (Dawn of the Planet of the Apes):

 

Motion Capture Úsvit planety opic (Dawn of the Planet of the Apes):

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací