Ivana Chýlková předčítala z knihy Klára a bubáci

krest_klara_a_bubaci_obr_00Víte, jak se slovensky řeknou bubáci?

Děti, zadaly jste si už nějaký prázdninový úkol? Malá Klárka si ho už zvolila. Pod její postýlkou se usídlili bubáci a ona se musí naučit překonat svůj strach. Jestli se jí to povede, se dozvíte v pohádkové knížce Klára a bubáci spisovatelky Petry Nagyové Džerengové.

Představení publikace malým čtenářům proběhlo v klubovně Městské knihovny v Praze na Mariánském náměstí. Do útulných prostor dorazila nejen samotná slovenská autorka, ale i kopa dětí a Ivana Chýlková. Kluci a holčičky se pohodlně uvelebili na připravených židlích či koberci a během několika okamžiků se zaposlouchali do poutavého příběhu. Předčítání se chopila nejen spisovatelka se známou herečkou, ale na pomoc si přizvaly i dvě šikovné dívenky ze souboru Limbork.

Všichni přítomní se dozvěděli i malou zajímavost. Kniha se původně měla jmenovat úplně jinak, a to Děvčátko, které se bálo spát samo. Ovšem dlouhý název s předlouhým jménem spisovatelky nepůsobil dobře, tak byl použit doslovný překlad z originálu, který zní Klára a mátohy. Jak to na akci plné dětí, bubáků, mátoh a čtení vypadalo, si můžete prohlédnout ve fotogalerii na našem FB profilu.

krest_klara_a_bubaci_obr_01

krest_klara_a_bubaci_obr_02

krest_klara_a_bubaci_obr_03

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací