Polívka, Novotný, Matásek a Latinák jsou „hodinoví manželé“

Červený koberec - filmy, kino, zábavaDo Nymburka se sjeli herci, režisér i početný filmový štáb.

Režisér Tomáš Svoboda je známý především díky své divadelní tvorbě, ale nyní se vrhl i do filmového světa. Jeho prvním celovečerním počinem je komedie Hodinový manžel, jež nás seznámí se čtveřicí přátel, kteří jsou řízením osudu a hygieny nuceni přeorientovat svoje podnikatelské ambice z provozování bazénu na kariéru „hodinových manželů“. Ve snímku, který by do našich kin měl vstoupit na konci tohoto roku, uvidíme celou řádku výborných českých i slovenských herců. Vedle Bolka Polívky, Davida Novotného, Davida Matáska a Lukáše Latináka se představí i Eva Holubová, Jitka Čvančarová, Zuzana Norisová nebo Simona Babčáková.

Natáčení komedie se v pondělí 14. července 2014 rozloučilo s první lokací, a to Nymburkem. Polívka, Novotný, Matásek, Latinák a Norisová se sešli v tamní útulné hospůdce, kde se nejen diskutovalo nad půllitrem dobře vychlazeného piva. Podívali jsme se i na rušnou ulici, kde policie odkláněla nežádoucí dopravu, autobus jezdil podle filmařského řádu a kompars se procházel na povel režiséra po chodníku sem a tam.

Konala se i neodmyslitelná tisková konference, kde tvůrci i herci odpovídali na všetečné otázky reportérů. Vzhledem k hlavnímu tématu všechny přítomné zajímalo, jak jsou na tom hlavní aktéři s tzv. mužskými domácími pracemi v soukromém životě. Bolek Polívka se svěřil, že když je v úzkých, tak je tak šikovný, že bychom to do něho rozhodně neřekli. Naopak David Novotný na sebe prásknul, že je považován za velmi nešikovného a nikdy se nedostal do takové nouze, aby si musel pomoci sám. Slovenský herec Lukáš Latinák to má s ručními pracemi komplikované. Když musí, nebo by bylo potřeba, tak umí vzít za práci i sám, ale raději to nechá na jiných. Nejrázněji odpověděl David Matásek, který svoji zručnost přirovnal ke zpívání lidí ve sprše: „Dělám to vášnivě rád a blbě.“ Navíc ještě doplnil, že to většinou pokazí a musí pak přijít odborník.

I když v Nymburku padla poslední klapka, ještě není ani zdaleka dotočeno. Štáb i herci se přesunou do několika pražských lokací a navíc je čeká i cesta za hranice, a to do Nízkých Tater. Jak to vypadalo na natáčení ve středočeském městečku 45 km východně od Prahy, se můžete podívat ve fotogalerii na našem FB profilu.

Červený koberec - filmy, kino, zábava

Červený koberec - filmy, kino, zábava

Červený koberec - filmy, kino, zábava

Červený koberec - filmy, kino, zábava

Červený koberec - filmy, kino, zábava

Červený koberec - filmy, kino, zábava

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací