Letadla 2: Hasiči a záchranáři / Planes: Fire and Rescue – recenze

letadla_2_hasici_a_zachranari_plakat„Leští si plechy. Denně.“
 
 
 
Uběhl pouhý rok a do kin opět míří Letadla, tentokrát s podtitulem Hasiči a záchranáři. I takto krátká doba stačila, aby dal tvůrčí tým dohromady animák, který je o poznání vyspělejší, než jeho předchůdce.

Z  Práška se stal na konci jedničky populární světoznámý závodník. Po úspěšné sezóně se nyní připravuje na další, kvapem se blížící závod. Každého určitě napadlo, jak dlouho takové přepínání obyčejný zemědělský pomocník může vydržet? Osudným se mu stane trénink, který neopravitelně poškodí jeho převodovku a on se tak musí smířit s faktem, že již nikdy závodit nebude. Práškovací letadla se sice nehodí na závodění, ale jsou skvělými pomocníky při hašení požárů. Náš hrdina proto neváhá a bezhlavě se vrhá nejen do výcviku, ale i do nebezpečných plamenů.

Trend realističnosti se vkrádá i do dětských pohádek.Linka příběhu je opět klasická, kdy hrdina překonává překážky a při dosahování vytyčeného cíle se seznamuje s novou partou přátel. Změna nastává určitě v tom, že nová, vysněná pozice je uvěřitelnější. Trend realističnosti, kterému podlehli superhrdinové z komiksů, se pomalu, ale jistě vkrádá i do dětských pohádek. Prášek, hasička Kapka, nákladní vrtulník Větrník, bývalý vojenský dopravní letoun Cabbie či vrtulník Strážce Břitva jsou pořád roztomile a barevně stylizovaní, ale celková atmosféra je podstatně vážnější. Tu podtrhuje i hudební doprovod, o který se postaral ostřílený Mark Mancina. Ono taky na hašení požárů a zachraňování majetku i životů není nic k popukání. O drobné odlehčení se mimo jiné postará i partička energických a bláznivých terénních vozítek Kouřoví skokani.

Letadla 2: Hasiči a záchranáři potěší rodiče, kluky i holky příjemnými 84 minutami. Odrostlejší část publika ocení vyspělost a celkovou naléhavost, která z plátna doslova čiší. Jak se s tímto trendem poperou menší diváci, je otázkou. Je si ale stoprocentně získá pestrost a roztomilost jednotlivých postaviček a jednoduchý přímočarý příběh.
 
 

Pro turisty tu není místo.

letadla_2_hasici_a_zachranari_foto_a09
 
 

I malí hrdinové dokáží velké věci.

letadla_2_hasici_a_zachranari_foto_a05
 
 

Není nad to proletět se historickým Národním parkem Písty.

letadla_2_hasici_a_zachranari_foto_a11
 
 

65%

Letadla 2: Hasiči a záchranáři / Planes: Fire and Rescue

Letadla 2: Hasiči a záchranáři potěší rodiče, kluky i holky příjemnými 84 minutami. Odrostlejší část publika ocení vyspělost a celkovou naléhavost, která z plátna doslova čiší. Jak se s tímto trendem poperou menší diváci, je otázkou. Je si ale stoprocentně získá pestrost a roztomilost jednotlivých postaviček a jednoduchý přímočarý příběh.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací