Filmová delegace snímku Díra u Hanušovic dorazila do kina Atlas

dira_u_hanusovic_plakatČeká nás v kinech fikce nebo nepřikrášlená realita?

Je lepší život ve městě nebo na vesnici? Na tuto odpověď asi nikdy nedostaneme jednoznačnou odpověď, protože měšťáci i vesničané na svůj způsob života nedají (většinou) dopustit. Snímek Miroslava Krobota Díra u Hanušovic nám ovšem ukazuje skutečný extrém.

Na tiskovou konferenci, která se konala v pražském kině Atlas, dorazili zástupci z řad tvůrců i herců. Miroslav Krobot se svěřil, že scénář, na kterém pracoval spolu s Lubomírem Smékalem, vznikal na základě situací, které se skutečně staly a to, co uvidíme ve filmu, není žádná fikce, nic umělého. Navíc se natáčelo ve skutečných domech, které byly neupraveny a jejich majiteli pouze zapůjčené pro účely natáčení.

Každému, kdo viděl nebo uvidí alespoň kousek dramatické komedie, bezesporu neunikne fakt, že herci mluví výrazným nářečím. Aby byl výsledek co nejuvěřitelnější, dal si režisér práci s tím, že osobně namluvil cédéčka, která hercům poslal, a podle nich se učili samotný scénář. Lenka Krobotová na tatínka prozradila, že svůj hlas propůjčil jak mužským, tak ženským postavám, a i když nehrál ani neintonoval, občas se některým momentům na nahrávce zasmál.

Jak to v útulném kině Atlas kousek od nádraží Florenc vypadalo, si můžete prohlédnout ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Červený koberec - filmy, kino, zábava

Červený koberec - filmy, kino, zábava

Červený koberec - filmy, kino, zábava

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací