Strážci Galaxie / Guardians of the Galaxy – recenze

strazci_galaxie_cz_plakat„Zemřu obklopena největšími idioty v Galaxii.“
 
 
 
Tým Avengers je sestaven ze samých superhrdinských hvězd. Ať již jste či nejste fanoušky komiksů, o Thorovi, Hulkovi či Iron-Manovi alespoň malé podvědomí máte. Tým Strážců Galaxie není ani hvězdný, ani tak provařený. O to více nás může překvapit.

Strážci Galaxie jsou prakticky bandou loserů. Vesmírný dobrodruh a zlodějíček Peter Quill (Chris Pratt), sám sebe nazývající Star Lord, jedovatě zelená mimozemšťanka Gamora (Zoe Saldana), výbušný Drax Ničitel (Dave Bautista), věrný humanoid Groot (Vin Diesel) a inteligentní mluvící mýval Rocket (Bradley Cooper) nejsou zprvu nadšeni, že právě oni musí spolupracovat. Sama Gamora je citlivě označuje za největší idioty v Galaxii. Bohužel právě oni jsou jedinou překážkou, která může zabránit nemilosrdné genocidě.

Hudební doprovod dodává snímku prvotřídní „fresh“ šťávu.Rozdílná a nesourodá partička podivínů i celí Strážci Galaxie nabízí vše, co můžeme od komiksového letního blockbusteru očekávat. Akce, drama, honičky, přestřelky, mimozemské světy i komplikované útěky jsou zabaleny do úhledného balíčku s mega dávkou humoru a vtipných hlášek. Jakmile si po krátkém dojemném úvodu nasadí Peter Quill oranžová sluchátka svého walkmanu, vypukne třaskavá párty plná chytlavých písniček. Hudební doprovod dodává snímku prvotřídní „fresh“ šťávu.

Na plátně se pohybuje spousta postav a každá je něčím výjimečná (nemyslím tím pouze barvu pleti či rasu). Nejvíce pod kůži se nám ale bezesporu dostane vychytralý a trochu zakomplexovaný Rocket a jeho věrný osobní strážce Groot. I když je druhý jmenovaný prakticky chodícím stromem se zvláštními schopnostmi a jeho slovní zásoba čítá pouhá tři slova, konkrétně “I“, “am“, “Groot“, navíc pouze v tomto pořadí, patří Groot k nejempatičtějším členům party. Jeho výrazy obličeje jsou natolik výmluvné, že ani víc slov nepotřebuje.

I když v kině budeme sedět dvě hodiny a dvě minuty (+ reklamy a trailery) nudit se rozhodně nebudeme. V momentě, kdy by se mohla začít přejídat akce, je nám servírovaná komediální nebo dramatická scéna. Chvíli se bojíme, chvíli smějeme, chvíli objevujeme, chvíli bojujeme, chvíli zdrháme doslova o život… a tak stále dokola.

Strážci Galaxie opravdu překvapili a to v pozitivním slova smyslu. I když se nejedná o tak hvězdný tým jako jsou Avengers, rozhodně o nich ještě uslyšíme. Jsou totiž neskutečně svěží, energičtí, blázniví a zábavní. Dejte jim šanci a pojďte si zatrsat.

P.S. Pokud z kina neutečete hned po závěrečném závěru, budete odměněni titulkovou a potitulkovou scénou.
 
 

Chlupatý šatník Leoše Mareše hlásí velký comeback.

strazci_galaxie_foto_08
 
 

I kus dřeva může mít romantickou duši.

strazci_galaxie_foto_b01
 
 

A jedna drsňácká póza…

strazci_galaxie_foto_06
 
 

90%

Strážci Galaxie / Guardians of the Galaxy

Strážci Galaxie opravdu překvapili a to v pozitivním slova smyslu. I když se nejedná o tak hvězdný tým jako jsou Avengers, rozhodně o nich ještě uslyšíme. Jsou totiž neskutečně svěží, energičtí, blázniví a zábavní. Dejte jim šanci a pojďte si zatrsat.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací