Filmové události #32/14: Terorista vypovídá, Jamie boxuje, Kouzelné školy překvapují

batman_v_superman_custom_posterKnižní horory na temném celuloidu.
 
 
V literatuře se setkáte s řadou příběhů skandálních nebo fantastických. Natáčet filmy podle bestsellerů je dnes často natolik výnosné, že jsou práva do Hollywoodu prodána ještě dříve, než je kniha na pultech. Díky tomu si dnes předčasně přečtete o plánované návštěvě členů Al-Kájdy nebo o uneseném kryptologovi, jehož konspirátoři zatáhnou do výzkumu z oblasti sci-fi. Fantastika má zálibu i v tajemných školách, takže navštívíme Blackwoodský internát i Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Ze starších knih pochází i Frankenstein, hororový kamarád Mumie. Pokud se z toho třesete, možná bude lepší, když se proletíte na drakovi z planety Pern.
 
 
 
Můj život v Al-Kájdě

Režisér Paul Greengrass (Let číslo 93, Kapitán Phillips) natočí film podle knihy Agent Storm: My Life Inside Al Qaeda, v níž Morten Storm popisuje svůj život islámského radikála později pracujícího pro CIA. Předloha vychází v USA počátkem letošního září.


 

Býk z ringu

Jamie Foxx (Nespoutaný Django, Amazing Spider-Man 2) bude představovat slavného i neslavného boxera Mika Tysona. Scénář k chystanému životopisu má napsat Terence Winter (Vlk z Wall Street, Zbohatni nebo chcípni).


 

Vlk a Mike

Pokračování hongkongského hitu Tygr a drak nabírá herecké obsazení. Z minula se vrací Michelle Yeoh jako Shu Lien a Donnie Yen (Osamělý válečník) získal roli Tichého vlka. Jejich protivníka Tie-Fanga si zahraje Harry Shum Jr., představitel Mika Changa v seriálu Glee.


 

Láska před Frankensteinem

Elle Fanning (Zloba – královna černé magie) byla obsazena do hlavní role snímku A Storm In The Stars. Prožije rok života spisovatelky Mary Shelleyové, stvořitelky Frankensteina, především její romanci s budoucím manželem Percy Shellym. Monstrum bude oživovat společně se saudskoarabskou režisérkou Haifaa Al-Mansour (Wadjda) a scénáristkou Emmou Jensen.


 

Zabrání geny neštěstí?

Jako když zkřížíte Šifru mistra Leonarda se Světovou válkou Z. Tak je popisován chystaný román Fredrika T. Olssona Chain of Events. K jeho filmovému zpracování byl právě přidělen norský režisér Morten Tyldum (Lovci hlav, The Imitation Game). Veřejnost si počte a zhlédne příběh vojenského kryptologa Williama Sandberga, jehož unese neznámá organizace, aby rozluštil poselství skryté v lidském genetickém kódu. Zpráva může zmapovat průběh katastrof a teroristických útoků, možná včetně právě započaté epidemie tajemného viru. Pátrání po Williamovi mezitím zorganizuje jeho exmanželka Christina. Na scénáři pracuje Mark L. Smith (Motel Smrti, Díra).


 

Batmobil zrychluje na cestě do Legoměsta

Batman v Superman: Dawn of Justice nás překvapí, či znechutí o něco dřív. Američané se jej dočkají již 25. března 2016. Společnost Warner Bros. oznámila navíc data devíti dalších filmů podle komiksů z DC až do roku 2020. Poprvé jsme také uslyšeli o sequelech k Lego příběhu. S Emmetem a Hustěnkou se opětovně setkáme 25. května 2017 a ještě jednou 24. května 2019, ale předtím 23. září 2016 poznáme spin-off Lego´s Ninjago.


 

Neznámá Spider-Manova kamarádka

Sony Pictures představí roku 2017, tedy rok po Sinister Six, další ze spider-manovských filmů, tentokrát se zatím neznámou ženskou hrdinkou v hlavní roli. Scénář ke Spider-Woman nebo snad Černé kočce napíše Lisa Joy Nolan, švagrová režiséra Christophera Nolana. Snímek Alexe Kurtzmana věnovaný Venomovi získal oficiální název Venom: Carnage.


 

Arnold do každého věku

Pátý Terminátor vstoupí do kin pod názvem Terminator: Genisys. Neobvyklý tvar slova Genesis potvrdil sám Arnold Schwarzenegger. Herec se kromě Terminátora vrací do staré role i v Hyborském věku. The Legend of Conan se zřejmě začne natáčet na jaře 2015.


 

Skloňte se před Imhotepem!

Rebootu Mumie se ujme známý blockbusterový režisér a scénárista Alex Kurtzman (Star Trek: Do temnoty, Lidé jako my, Venom: Carnage). Na projekt mají navázat další nové verze známých monster od společnosti Universal, sdílejících společný svět (viz Filmové události #29/14 ). Na Imhotepův návrat si budeme muset počkat do 24. června 2016.


 

Bude Artemisia profesorkou Xavierovou?

Herečka Eva Green bude možná znovu spolupracovat s režisérem Timem Burtonem. Na rozdíl od Temných stínů ji možná čeká kladnější role, tedy školní ředitelka ve zpracování knihy Ransoma Riggse Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Mladý Jacob při řešení záhady smrti svého dědečka objeví ve Walesu komunitu osiřelých dětí s nadpřirozenými schopnostmi a pomůže je ochránit před nepřáteli.


 

Blackwood – Bradavice pro otrlé

Společnost Lionsgate získala práva na zfilmování knižního YA hororu Temnou chodbou spisovatelky Loise Duncan. Adaptaci bude režírovat Rodrigo Cortes (Pohřben zaživa, Červená světla). Šestnáctiletá dívka Kit Gordyová se na začátku příběhu dostala na prestižní internátní školu Blackwood, kde je stísněná atmosféra a podivné zřízení. Brzy je konfrontována s nadpřirozenými silami, které ji mohou zdokonalit, ale také zničit. Mezi producenty nalezneme Meghan Hibbett i Stephenie Mayer, autorky Twilight ságy. Scénářem byl pověřen Michael Goldbach (Národ snílků).


 

Gozera zkrotí baby?

Úvahy o možném pokračování Krotitelů duchů se nejen množí, ale také možná chystají neočekávané zvraty. Podle některých zpráv nebude možná nový příspěvek do série pokračováním, nýbrž rebootem se ženskými postavami a režírovat by jej mohl Paul Feig (Ženy sobě, Drsňačky).


 

Osamělý lovec

Jak již bylo naznačeno, pokračování Sněhurky a lovce se skutečně obejde bez pohádkové princezny. Nové dobrodružství bude vlastně prequelem o životě Lovce (Chris Hemsworth). Premiéra připadla na 22. dubna 2016.


 

Do dračího sedla

Studio Warner Bros. si k potenciální adaptaci vyhlédlo sérii spisovatelky Anne McCaffrey Dračí jezdci z Pernu. Směs sci-fi a fantasy se odehrává na planetě Pern, kde kolonisté ze vzdálené Země stvořili rasu draků žijících v telepatickém spojení se svými majiteli.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací