Jubilejní 40. LFŠ Uherské Hradiště rozdala zmrzliny a lámala rekordy

letni_filmova_skola_40_logo277 promítnutých filmů potěšilo tisíce diváků.
 
 
 
Od 25. července do 2. srpna 2014 se Uherské Hradiště proměnilo v ráj všech milovníků pohyblivých obrázků, konala se tu totiž jubilejní 40. Letní filmová škola, která přivítala nejen vzácné hosty, ale tisíce spokojených diváků. Pokud bychom se blíže zaměřili na čísla, celkový počet akreditací se vyšplhal až na úctyhodných 6 465. Kromě 277 filmových projekcí čekalo na netrpělivé nadšence 10 koncertů, 9 divadelních představení, 19 multižánrových produkcí, 12 výstav, 8 filmových lekcí a 5 poutavých přednášek.

Letní filmová škola si ke kulatinám nadělila nejen pokoření návštěvnostního rekordu, ale i nový vizuál, logo a podobu výroční ceny. Porcelánovou zmrzlinu v kornoutu pocházející z dílny předních českých designérů Štěpána Malovce a Adama Turečka si odnesl britský režisér Peter Greenaway, herec Josef Somr, bývalý předseda AČFK Jan Kastner a režisér Bertrand Tavernier (v zastoupení převzal pan Mehdi Abdollahzadeh).

Pokud jste letošní Letní filmovou školu z nějakého důvodu propásli, nesmutněte, tzv. Ozvěny LFŠ  probíhají od 4. do 8. srpna 2014 v pražském kině Aero a v brněnské Scale. Navíc už teď se můžete těšit na 41. Letní filmovou školu, jejíž termín je stanoven na 24. 7. – 1. 8. 2015.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací