Tři bratři: Rozhovor s Kateřinou Kosovou

kosova_rozhovor_00Cítí se být Kosová spíše vílou nebo princeznou?
 
 
 
Pohádka Tři bratři patří k trhákům letošního léta. Režisér Jan Svěrák opět vdechl život (mimo jiné) i spanilé Růžence, kterou si zahrála půvabná Kateřina Kosová. Příjemné rusovlásce jsme položili několik pohádkově laděných otázek a vy se tak můžete dozvědět, jaké to je nosit princeznovské šaty, kdo je její oblíbená princezna či jaké to je stát před kamerou s Tomášem Klusem.
 

 
Červený koberec: Každá dívka sní o tom, že bude princeznou. Vám se to splnilo. Jaký jste z tohkosova_rozhovor_03o měla pocit?

Kateřina Kosová: Nádherné, bylo to ohromné překvapení. Vlastně jsem si to až tak nepřipouštěla k tělu a je to dobře, protože jsem z toho pak nebyla nervózní, když se pak natáčelo. Brala jsem to s klidem. Díky tomu i to natáčení tak hezky probíhalo. Mám pocit, že jsem si i krásně rozuměla s lidmi, co tam byli. Je to splněný sen. A já věřím, že člověk si může splnit každý sen, který má.

Červený koberec: Měla jste nebo máte nějakou oblíbenou pohádkovou princeznu?

Kateřina Kosová: Jako malá jsem měla ráda Anastázii, která byla z carského Ruska. Ten příběh se mi líbil, jak ho zpracovali. V ní jsem se dost viděla. Potom jsem měla ráda Zlatovlásku.

Červený koberec: Vašeho filmového prince v pohádce Tři bratři ztvárnil zpěvák Tomáš Klus. Jak se Vám s ním hrálo?

Kateřina Kosokosova_rozhovor_02vá: Sedli jsme si jako kamarádi a Tomáš je úžasný člověk, velice hodný a skromný. Já jsem si ani nemyslela, že by to mohlo být něco jiného, protože to vycítím, jaký člověk mi sedne.

Červený koberec: Ve Třech bratřích zpíváte. Jaké máte dosavadní zkušenosti se zpěvem?

Kateřina Kosová: Já zpívám od malička. Zpívám ve více skupinách a ve sboru. Zpěv je parketa, která mě baví, a které se chci věnovat, dokud mám hlasivky. (smích)

Červený koberec: Jak se Vám spolupracovalo s panem režisérem Janem Svěrákem?kosova_rozhovor_04

Kateřina Kosová: Pan režisér je úžasný člověk. Natáčení s ním bylo jako z pohádky. (smích) On velice chválí. Vůbec jsem se necítila nervózní, u žádné scény. On vám to vysvětlí, řekne, takto to dělej, takto ne. Vyzařuje z něj klid a snaží se, aby byl při natáčení klid, takže pak je klid i ve mně, když hraji. Lepšího režiséra jsem nemohla mít.

Červený koberec: Musela jste si při natáčení potýkat s nějakými problémy?

Kateřina Kosová: Nemohla jsem si zvyknout na šaty, jelikož nejsem zvyklá nosit korzet, byla jsem v tom celý den, v létě a ty obruče… Říkala jsem si, že bych nechtěla žít v době, kdy se nosily korzety, protože je to hodně nepříjemné. Mám raději volnost. Jsem spíše víla, než princezna. Šaty byly sice nádherné, ale vždy jsem se těšila na normální oblečení.

Červený koberec: Máte již další filmové nabídky?

Kateřina Kosová: Měla jsem pár, ale uvidíme, co mě osloví. Kdy mi srdce řekne, do toho jdi.
 
kosova_rozhovor_01
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací