Pošťák Pat / Postman Pat: The Movie – recenze

postak_pat_plakatSuperpošťák Pat a jeho věrný superkocour Fred zachraňují svět.
 
 
 
Pošťák Pat není ve světě showbyznysu žádným nováčkem. První série stejnojmenného seriálu se na stanici BBC vysílala již roku 1981. Děti i dospělí za ty roky měli šanci zhlédnout 157 televizních epizod a 10 televizních speciálů. Nyní ale nejslavnější pošťák na světě zamířil rovnou na velké plátno a do velké talentové soutěže.

Již na první pohled jsou jasné dvě skutečnosti. Pošťák Pat si zachoval svůj vzhled podobný pajdulákům z plastelíny a je cílený především na malé děti. Příběh dlouhý 88 minut nabídne vše, co si malí caparti přejí. Dostanou barevnou podívanou, jednoduchý příběh a dobrý konec. A co rodiče? Trend poslední doby velí, že se nemá zapomínat i na pobavení odrostlejšího doprovodu. Tentokrát ale drobná pomrkávání a vtipy, které pochopí jen dospělí, nejsou na pořadu dne. Maximálně tak parodování přísného porotce Simona Cowella.

Čas od času se promění v superhrdinu.Nejdříve omrkneme malebné prostředí Zelené Doliny, poté se seznámíme s obyvateli, mezi kterými nesmí chybět ani mladinká dívčina na vozíčku. Dobrosrdečný Pošťák Pat a jeho věrný černobílý kocour Fred každý den rozváží dopisy a balíčky všeho druhu. Čas od času se promění v superhrdiny, kteří zachraňují pomatené ovce či neváhají při doručení zásilky riskovat vlastní život. Idylku nejen v městečku, ale i na domácí půdě zakalí nový a velmi ambiciózní šéf ZZD (Zvláštní Zásilkové Služby), který si chce podmanit nejen doručovatelskou službu, ale rovnou i celý svět.

Že je Pošťák Pat dabovaný, snad nepřekvapí nikoho. Možná lehce zmate fakt, že pěvecky talentovaná ústřední postava jednou zpívá česky a podruhé zas anglicky. Vzhledem k tomu, že se jedná o nefalšovanou animovanou pohádku pro děti, mohla být nadabována všechna vystoupení a ne jen některá. Jinak je celkové české znění povedené.

Pošťáka Pata si bezesporu zamilují všichni malí kluci i holky. Postavičky jsou hezky vybarvené, baculaté a s velkými nosy, samotné prostředí Zelené Doliny by se mohlo utkat s Krajem o to, kdo má zelenější trávu a hned od začátku je všem jasné, kdo je dobrák a kdo bude na konci po zásluze potrestán. Z filmu sálá příjemná atmosféra a pořádná dávka nostalgie, ale soupeřit s moderními animáky, které uspokojí širší publikum a jsou méně sterilní je nemyslitelné. Svůj účel, potěšit opravdu malé diváky, ale rozhodně splní. Zeptáte-li se vašeho potomka, po návštěvě kina, čím by chtěl být, stoprocentně uslyšíte slůvko „pošťák“.
 
 

Doručit balíček příjemci není vždy jednoduché.

postak_pat_obr_18
 
 

Já jsem hvězda a nebojím se to přiznat.

postak_pat_obr_04
 
 

Otisknout do chodníku slávy svůj nos se poštěstí jen pár vyvoleným.

postak_pat_obr_14
 
 

50%

Pošťák Pat / Postman Pat: The Movie

Pošťáka Pata si bezesporu zamilují všichni malí kluci i holky. Postavičky jsou hezky vybarvené, baculaté a s velkými nosy, samotné prostředí Zelené Doliny by se mohlo utkat s Krajem o to, kdo má zelenější trávu a hned od začátku je všem jasné, kdo je dobrák a kdo bude na konci po zásluze potrestán. Z filmu sálá příjemná atmosféra a pořádná dávka nostalgie, ale soupeřit s moderními animáky, které uspokojí širší publikum a jsou méně sterilní je nemyslitelné. Svůj účel, potěšit opravdu malé diváky, ale rozhodně splní.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací