Režisér Michal Kollár točí Rudého kapitána

rudy_kapitan_promo_posterKaiser, Suchánek, Stuhr a Geišberg v novém filmu otestují naše detektivní schopnosti.

Dominik Dán nepatří pouze k obyčejným autorům detektivek. Tento nejprodávanější slovenský spisovatel totiž pracuje jako kriminalista a do svých děl tak zapracovává osobní zkušenosti, skutečné případy a s tím i nezměrnou dávku autenticity. Není proto divu, že po jednom z jeho románů sáhli filmaři a v současnosti v čele s režisérem Michalem Kollárem pilně připravují jeho audio-vizuální podobu.

Snímek Rudý kapitán vychází z díla Kapitán Smrt, jenž nás zavede do roku 1992 a poté i hlouběji do minulosti. Vyšetřování započne ve chvíli, kdy je na hřbitově vykopána mrtvola kostelníka Kloknera s hřebíkem v hlavě. Mladý detektiv Richard Krauz se tak vydává po stopách vraha, který se neštítí ničeho.

Film vzniká v česko-slovensko-polské koprodukci, tudíž není překvapivé, že i obsazení bude mezinárodní. Jako detektiv Richard Krauz se představí populární polský herec Maciej Stuhr. Ten sice není u nás až tolik známý, ale u našich severních sousedů patří k velkým hvězdám. Dalších rolí se zhostili Marian Geišberg, Martin Finger, Michal Suchánek, Oldřich Kaiser, Ladislav Chudík, Zuzana Kronerová, Helena Kraičiová a další.

Jak bude napínavé a místy i dosti krvavé pátrání vypadat, bychom se měli dozvědět začátkem roku 2016.

Červený koberec - filmy, kino, zábava

Červený koberec - filmy, kino, zábava

 

Červený koberec - filmy, kino, zábava

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací